2023-06-01
【觀塘區】【古早台居】同朋友喺九龍灣食嘢,不過度咗好耐都唔知食乜,大家見到德福稻香都忍唔住笑。冇錯,呢位就係同我一齊食咗九餐一蚊雞煲嘅嗰位朋友。講時講,個 post 出咗咁耐,好似一直都唔見有人成功倣效,甚至超越,大家有冇見到?坦白講,我又唔覺得呢件事真係好痴線,我係預咗有人可以做到個成績係好過我哋嘅。只係做呢啲公開帳號有時都要放下身段,唔可能吓吓都唯我獨尊咁,畀啲空間人哋叻過自己都對自己嘅進步有幫助,達至協同效應吖嘛。揀無可揀之下就去 food court 睇吓有咩食,其實同其他富臨 food court 差唔多,都係嗰啲嘢。我哋見到最多人買係呢間台灣嘢,就一齊都食呢間。我係有私心嘅,因為食埋同一間的話我就又可以有空間出 post,嘰,我又贏。見到「休閒下午茶」梗係叫一叫佢,朋友叫咗 $49 嘅「鹽酥雞台灣麵」,我見唔少客人都係叫呢樣。上菜見到粒粒都炸到漲卜卜,我冇食,因為朋友好快食晒,身體會說話。飲品佢叫「台灣奶茶」,都冇聽佢挑剔啲乜嘅,好。我就食 $49 嘅「台灣滷水雞腿台灣麵」,我哋都冇揀滷肉飯揀台灣麵,食落都幾好。不過隻滷水雞髀有啲普通,唔算好有特色。飲品只能四揀一,我飲「茉
我就食 $49 嘅「台灣滷水雞腿台灣麵」,我哋都冇揀滷肉飯揀台灣麵,食落都幾好。不過隻滷水雞髀有啲普通,唔算好有特色。飲品只能四揀一,我飲「茉香奶茶」,調轉杯嘢上保證有搖,飲落都係正常水準啦,我都冇乜意見。。。
(地址:九龍灣偉業街33號德福廣場二期5樓501B號舖 Foodeli S7號舖)