《牛大人》一直都人氣高企🔥長期社交平台都會見到好多foodie讚口不絕!而我bookmark左好耐一直都未試過🥲終於!!我今次食到了!!🥳我同朋友7:30pm到達餐廳💫明明係平日,去到見到人頭湧湧😳令我一度懷疑係咪記錯星期幾?唔通今日係星期六日?😂事實證明佢真係好受歡迎👏令我更期待佢既食物質素😙🔻120分鐘澳洲極上和牛吃到飽🔻🥘湯底Total有10款湯底可揀,我地揀左牛大人紅燒牛骨湯~湯底好清香濃郁,同牛肉味道好夾,就算唔點調味都好夠味😋🥩牛肉牛肉款式多,而且好高質😍以下幾款我都好推介👏❥ 安格斯牛小排:油脂比較多,牛味香濃~❥ 澳洲和牛M5牛肩卷:呢個encore左好幾次🥰油脂分佈均勻,有入口即溶感覺💗❥ 手切封門柳:肉質軟嫩,牛味都好濃!❥ 美國Prime極級肩里肌:比較薄切,肉質鮮嫩唔會韌!🔥火鍋配料選擇好多🤤自助區有各式各樣既「蔬菜類」🥬同「丸類」🍡包括娃娃菜、油麥菜、南瓜、金菇、芝士丸、龍蝦丸、香菇貢丸、牛丸等等!我同朋友都鍾意食「漿類」,所以叫左澎湖花枝漿、真味牛肉漿、蟹籽墨汁漿(必試!黑色既墨魚滑好特別😚幾爽口!)🥢台式小食首推真豬小香腸✔️✔️烤得好香,甜甜地好好食😋糖醋甜
《牛大人》一直都人氣高企🔥
長期社交平台都會見到好多foodie讚口不絕!
而我bookmark左好耐一直都未試過🥲
終於!!我今次食到了!!🥳

我同朋友7:30pm到達餐廳💫
事實證明佢真係好受歡迎👏令我更期待佢既食物質素😙

🔻120分鐘澳洲極上和牛吃到飽🔻

🥘湯底

🥩牛肉
牛肉款式多,而且好高質😍以下幾款我都好推介👏
❥ 安格斯牛小排:油脂比較多,牛味香濃~
❥ 手切封門柳:肉質軟嫩,牛味都好濃!
❥ 美國Prime極級肩里肌:比較薄切,肉質鮮嫩唔會韌!

🔥火鍋配料

🥢台式小食
首推真豬小香腸✔️✔️烤得好香,甜甜地好好食😋糖醋甜不辣,酸酸甜甜,外皮脆口,口感唔錯!士林鹽酥雞炸得香脆入味,雞肉嫩滑👍

🥤飲品
打邊爐最緊要係可以任飲飲品🤭
大部分飲品都可以行出去雪櫃度拎😍
可以揀自家製既樽裝冷泡茶,另外仲提供台式特飲(如金柑椰果、冬瓜茶、酸梅汁)🥤
我比較鍾意飲冷泡茶,飲左桂花烏龍同菊花普洱,烏龍飲落有少少回甘味,兩支都好清新解膩❤️

🍦甜品
食到最後每人可以揀一款甜品
有得揀Movenpick雪糕😍
另外仲有椰汁仙草,好滿足🥰
2022-07-20
Type of Meal