2022-11-30
🤑人均:$50-100小越廚已經幫襯咗好多年,係有次路過發現。最搞笑係食過兩三次後以為佢執咗,所以呢2年都無食過,點知近排發現原來自己認錯街以為執咗🙈。🏠環境 : 越南小店無華麗裝修,但有細心嘅佈置,地方乾淨。🍳食物: 💥冬蔭公雞脾肉河粉 $49 (牛油果奶昔+$25) (9.5/10)👻冬蔭公好香椰奶但都有啲辣,無咩酸味,我自己就鐘意呢種口味,河粉非常好食,口感好滑之外唔易斷,好少見呢種高質河粉,但未算好掛湯,另外有啲洋蔥絲同蕃茄,我覺得配芽菜會正啲 🤣。雞脾肉份量算多,唔會乾柴,但未去到滑口,但整體嚟講算好食。🥑牛油果奶昔略甜,0冰感好似得奶同牛油果打成咁,creamy又好香,份量都算大杯,如果加多少少冰打會更好,無咁甜又凍啲,鐘意牛油果嘅可以一試! 💥黃咖喱豬扒撈檬 $52 (泰式奶茶 +$8)(8/10)黃咖喱汁份量好足,可以撈哂成個檬粉,味道幾香帶少少甜味,好開胃,豬扒都幾大塊🐷,檬粉好掛汁,太熱想食撈粉會推介呢個👍🏼。泰式奶茶甜度岩岩好,唔會飲糖水咁,飲得出啲茶味🍵。✨價錢 : 呢個價錢同質素,我會繼續幫襯 😛
🏠環境 : 越南小店無華麗裝修,但有細心嘅佈置,地方乾淨。
🍳食物:
💥黃咖喱豬扒撈檬 $52 (泰式奶茶 +$8)(8/10)
泰式奶茶甜度岩岩好,唔會飲糖水咁,飲得出啲茶味🍵。
✨價錢 : 呢個價錢同質素,我會繼續幫襯 😛