2016-06-30 1911 views
人生食過最豬有豬味的一次跟爸爸提早慶祝父親節, 因為近屋企的原因, 每次都是選擇新都會廣場內的食店, 大部份的餐廳都試過, 選擇了一段時間, 最後選了一間新開的上海菜南小館. 第一次黎呢到開餐, 8點半等左一陣先有位, 我們六個人但被分配了跟4人位一樣大小的枱, 真係好迫, 被安排到這樣的位置, 第一個感覺已不太爽.<<完全唔明白間店點會攞到Top 5最佳用餐體驗餐廳.>>打開餐牌, 點了openrice食評推介的食物, 豆漿勝瓜, 腌篤鮮燒賣, 招牌生煎包, 小籠包…第一道上的菜是小籠包, 食物賣相幾好, 一咬落去, 完全 feel 到咩叫 “豬有豬味” , 裡面啲豬肉勁大”蘇”味, 輪到招牌生煎包上枱, 未食入口已經聞到豬味. 本人食左幾十年野, 暫時係我食過最”蘇”的豬肉. 其它食物味道一般, 賣相呃到人. 我已將呢間點入左 blacklist, 唔知再去.如果閣下好鍾意食”蘇”味豬肉, 你就一定要去試.

人生食過最豬有豬味的一次

<<完全唔明白間店點會攞到Top 5最佳用餐體驗餐廳.>>

如果閣下好鍾意食”蘇”味豬肉, 你就一定要去試.

Other Info. : “豬有豬味”
2016-06-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
Celebration
Father's Day