2024-03-27 43 views
【灣仔區】【小魚兒】好耐冇同真正哥食飯,佢之前嗰日凌晨四點仲打嚟搵我解決問題。我就唔識幫人解決問題嘅,有咩叫佢自行了斷啦。之但係佢搵得我亦都代表住佢對我嘅信任,今日我想試呢間銅鑼灣嘅川菜食肆,就搵埋佢啦。餐廳喺銅鑼灣地鐵站附近,出口行過去好近。佢係一間氣氛相當之好嘅餐廳,黑色為主調嘅裝修但係一啲都唔覺得陰暗。既然餐廳名叫做「小魚兒」,當然要試下佢哋有關「魚」嘅出品啦。首先就睇中咗佢哋嘅「碳火風味烤魚」,都有四款魚可以選擇,而烤魚口味更加有十款味道揀,變化都好多。我哋試咗 $308 嘅「海鱸魚」,口味就揀咗「黃金蒜香豆花」,懦夫如我就揀呢個「不辣」嘅口味,唔關真正哥事。不過食落都好好食,就算冇出動到餐廳最擅長嘅「麻辣」嘢都好,我都想像到佢哋麻辣嘅出品應該都唔會差,真正哥都話估唔到個蒜香咁正。之後試 $88 嘅「金銀蒜燒黃花魚春」,係我勁中意嘅魚子加上金銀蒜燒出嚟,我覺得超級好食。而飲品方面我哋揀咗 $28 嘅「飲品放題」,選擇都非常多,熱嘅又有凍嘅又有,仲有兩款自家製作茶飲,幾好。連埋加一嘅價錢係 $497,以呢個質素嚟講唔貴。。。(地址:銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈1樓)#1am

(地址:銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈1樓)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am灣仔區 #銅鑼灣 #小魚兒 #碳火風味烤魚 #海鱸魚 #黃金蒜香豆花 #金銀蒜燒黃花魚春 #飲品放題 #1am1336 #1ambackup

2024-03-23