2022-08-29
🍔和風汁燒澳洲穀飼和牛漢堡 $198🐟柚子胡椒燒油甘魚鮫 $168🦪吉列炸蠔 $108🍸上野公園 $118🍸浣熊 $118🔸位於土瓜灣嘅呢間環境優雅樓上餐廳,有種舊區中嘅綠洲感☘️無論係晏晝食個Brunch定係去食個靚晚餐都係一流👍🏻重點當然係食物水準好高,主打西日fusion菜,全部都好有驚喜,可能係今年食過最出色嘅西餐❤️🔸先嚟兩款午市套餐,無論係配沙律定餐湯都好有水準,但最想讚一定係個餐包😍佢係用咗 #文華酒店 出品嘅麵包,外脆內軟,有獨特酥脆感,唔係一般餐廳可以比美🥰🔸柚子胡椒燒油甘魚鮫可以話係震撼我三觀。一上菜其實唔太知點食,以為無乜肉,其實全塊都係肉,得啲大骨,無乜細骨,所以食得好輕鬆😁調味做得十分之好,柚子味酸酸甜甜好開胃,又令到魚肉完全無晒腥味👍🏻魚肉本身口感順滑,成個配搭都係滿分!🔸和牛漢堡係恰如其分嘅高質素,牛肉十分Juicy,熟度調節得剛剛好❤️最欣賞佢有啲沙律菜夾埋入個飽入面,層次有提升又健康咗☺️🔸吉列炸蠔都係我食過最出色嘅炸蠔之一😋外面炸到熱辣辣,但一咬落去仲可以保持到蠔本身嘅鮮甜味道~最後飲咗兩杯雞尾酒,上野公園係威士忌加咗唔同嘅果汁,幾易入口;而成杯都有啲芝麻嘅
🐟柚子胡椒燒油甘魚鮫 $168
🦪吉列炸蠔 $108
🍸上野公園 $118
🍸浣熊 $118
🔸吉列炸蠔都係我食過最出色嘅炸蠔之一😋外面炸到熱辣辣,但一咬落去仲可以保持到蠔本身嘅鮮甜味道~最後飲咗兩杯雞尾酒,上野公園係威士忌加咗唔同嘅果汁,幾易入口;而成杯都有啲芝麻嘅係浣熊,係Gin加咗青檸等等,個人嚟講更喜歡😋