2024-06-14
講起泰菜,多數都係炸蝦餅、豬頸肉、船麵、金邊粉、椰青焗飯等小食及飯麵類,原來而家仲有泰式打邊爐!仲要打邊爐同雞煲打孖一齊上,又有各款泰式小食同甜品,想食泰菜,但又唔知食咩好嘅就最啱黎呢度!-Set B 泰·初夏之雞煲+牛板鍵盤鍋放題 90mins $238 / 120 mins $278打邊爐前先食咗個雞煲,辣度可選大中小辣甚至唔辣,有得任飲所以揀咗中辣試試佢,辣度唔高,大家可以嘗試大辣。雞肉嫩滑,味道惹味,份量唔多,少少地可以試下味,啱食先至再order,唔洗做大曬鬼。湯底:可選冬陰功湯、椰汁雞湯、泰式清湯等泰國湯底,另外仲有港式沙嗲湯同芫茜皮蛋湯底。我地揀左冬陰功湯拼椰汁雞湯,冬陰功湯酸甜帶微辣,椰汁雞湯味道較鹹,椰汁味唔重。冷盤:有青木瓜沙律、泰式鳳爪、肉碎粉絲沙律,味道清新開胃。熟食:有炸雞翼、雞卷、薯角、春卷、榴槤波波等,香脆而且唔油膩👍🏼,另外仲有豬頸肉、串燒、各式炸丸等熟食。火鍋肉類:有澳洲250日穀飼牛🐮、牛板腱、牛胸爽、西班牙栗心豚肉片🐷、酒嫩雞件🐔,個人首推豚肉片,肉質軟嫩,次推牛板鍵,肉味較濃。火鍋配料:有蝦滑、墨魚滑、韭菜餃白菜餃,份量的骰,人數少都可以試晒咁多
冷盤:有青木瓜沙律、泰式鳳爪、肉碎粉絲沙律,味道清新開胃。
火鍋配料:有蝦滑、墨魚滑、韭菜餃白菜餃,份量的骰,人數少都可以試晒咁多款!自助區仲有魷魚、牛柏葉、各款丸類、午餐肉、炸魚皮、響鈴、辛辣麵以及各款蔬菜,例如粟米、金菇、蘿蔔、萵筍、南瓜、油麥菜等,任君選擇~
飲品:除左一般飲料之外仲有各款特色飲品,今次試左椰島雪香(充滿椰香,可以一試)同埋榴槤雪香(味道較假,不建議),自助區仲有香茅茶,充滿泰國風情。