2025-08-15
📍#牛站(駅)麻辣火鍋放題 (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓♡人均消費: $730 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️打邊爐最愛一定係牛站,性價比高之餘,又有質素,同fd/屋企人聚會又可以滿足到唔同口味😌 我地揀左SRF美國極黑和牛餐,成人逢星期一至四$308!! 19:30前離座仲有$40 discount $268就食到!呢個價錢包咗又帆立貝、黃喉、海螺片、桂花蚌、大頭蝦同乳鴿等等✨鴛鴦鍋+$48|秘製麻辣湯|胡椒豬肚湯 呢個鴛鴦鍋真係好正,麻辣湯底香辣適中,唔會太過刺激,反而令人食得過癮。胡椒豬肚湯就更加清甜,湯底醇厚,豬肚煮得剛好,口感滑嫩,飲落去好舒服。✨SRF美國極黑和牛|美國安格斯牛板腱 呢款和牛肉質非常嫩滑,每一口都令人驚喜,脂肪分佈均勻,燒出嚟香氣四溢,完全唔會油膩。安格斯牛板腱就多咗一份嚼勁,肉味濃郁,唔需要加太多調味料,都已經好好味。✨乳鴿 乳鴿嘅皮脆肉嫩,肉質鮮嫩,味道自然,仲有一陣淡淡嘅乳鴿香,當日食完之後再order咗兩次,真係唔錯 ✨火鍋配料 海鮮類嘅大頭蝦真係必食,蝦膏豐富,有啲仲爆哂膏,勁正!而蜆都係必叫,無沙又有鮮味。其次最令我深刻嘅
📍#牛站(駅)麻辣火鍋放題 (觀塘)
觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓
♡人均消費: $730 @ 2
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
✨鴛鴦鍋+$48|秘製麻辣湯|胡椒豬肚湯
✨SRF美國極黑和牛|美國安格斯牛板腱
✨乳鴿
✨火鍋配料
海鮮類嘅大頭蝦真係必食,蝦膏豐富,有啲仲爆哂膏,勁正!而蜆都係必叫,無沙又有鮮味。其次最令我深刻嘅係芋泥貢丸,丸內的芋泥香滑,配貢丸都好好食!
✨ 自助火鍋配料
自助火鍋配料擺放整齊乾淨,經常有職員打理,食得放心。麵類既選擇除左王子麵、岀前一丁,仲有印撈添😍超正!而菜既種類都好豐富,有冰菜、紫椰菜、羽衣甘藍,而且種類仲會不定時更新,每次去自助火鍋配料拎嘅時候都有驚喜。