難得我地幾個可以一齊食飯,早小小book呢間食點心。係正金馬倫道,好易搵。店鋪以為細細間,都幾多位,我地多人,就安排我地坐入面一個角落,啱哂我地一班女仔可以傾下計。首先一人一湯,價錢唔算貴,天氣咁凍,唔過份。我呢個係黨參杞子燉瘦肉,湯飲得出夠耐,瘦肉好夠味,真係入口即溶,暖胃大愛。叫咗超多點心,牛肉球正常,唔會太韌;小籠包皮薄餡靚,多湯;馬拉糕夠鬆,味道ok;腸粉嘅粉稍為韌咗啲,料唔夠紮實;春卷超脆,餡份量剛好,大致點心都比一般好。呢個龍躉腩飯唔係講笑,我地都可以一人有碗,魚蒸得恰當,唔會過老。蟲草花鮮雞,雞滑,呢度嘅蒸飯真係幾好。甜品時間,一人一個甜品再紅豆沙share。一直食到呢度,我地都係有讚無彈。等左成半個鐘,一個甜品都無出過。中間催過,個職員入左廚房好耐無出嚟解釋咩階段。最後三催四請先出甜品,個職員仲係度開玩笑(其實中間一直搭嗲,我地都麻麻),其他職員服務態度都麻麻,呢點要寫番。雙皮奶好好食,好滑,再加啲紅豆沙,又另一番滋味。百幾元一位,又傾左好耐計,都ok啦。
難得我地幾個可以一齊食飯,早小小book呢間食點心。

係正金馬倫道,好易搵。

首先一人一湯,價錢唔算貴,天氣咁凍,唔過份。

蟲草花鮮雞,雞滑,呢度嘅蒸飯真係幾好。

雙皮奶好好食,好滑,再加啲紅豆沙,又另一番滋味。

百幾元一位,又傾左好耐計,都ok啦。