2023-08-30 45 views
鬆馳熊迷一定要黎食✨鬆馳熊 20周年慶係富山麵家 富山麵家 Ramen Iroha HK 做緊期間限定🌷食過兩次期間限定既Yuki,今次當然趁着呢個機會過嚟打卡食拉麵😝📍特製鬆馳熊黑醬油拉麵🤎湯底濃郁又唔會只有單調既醬油味😳麵身煙韌彈牙,口感都係咁正😏豬軟骨好入味,放入口就感受到滿滿既骨膠原😍仲有溏心蛋、日式叉燒等配料✨份量十足~📍特製鬆馳熊牛奶拉麵🤎兩款拉麵既配菜大同小異,不過牛奶湯底真係超香!奶味香濃,同拉麵亦都出奇地夾🤓幾驚喜📍炸雞拼章魚燒小食拼盤🤎剛炸起既炸雞口感幾嫩滑,再配上特製既士多啤梨醬🍓酸酸甜甜咁,真係幾特別🤣章魚燒既粉漿調配得幾好,唔會有滿嘴粉既感覺🤩仲有鬆弛熊曲奇餅做甜品仔,又可打卡又有得食😋📍特製百香果梳打&特製士多啤梨梳打🤎夢幻嘅顏色,加上鬆弛熊棉花糖真係非常可愛😍特飲唔會話好甜,甜度適中🥰對餐廳評價❤️10分滿分💯整體評分:8分食物味道:8分服務態度:9分環境:9分人頭消費:$100up回頭率:70%最後仲有限定商品可以俾我哋帶走🤎例如RILAKKUMA™拉麵碗$150,同可摺式購物袋$78,真係好靚又有質量🦾一Set珍藏餐具套裝COULECTION SET只需
鬆馳熊迷一定要黎食✨

環境:9分
人頭消費:$100up
回頭率:70%

最後仲有限定商品可以俾我哋帶走🤎
一Set珍藏餐具套裝COULECTION SET只需$228🤎🤎🤎
真係好可愛,我都買咗套翻屋企💖

店舖資料📃
富山麵家 × RILAKKUMA 🤎
活動日期:2023年8月1日開始
地址:香港銅鑼灣希雲街7號地下
不設訂位服務,請 walk in
(紀念品貨品數量有限,售完即止)

#富山麵家X 輕鬆小熊 20週年祭

@ramenirohahk
#鬆弛熊 #SanrioHK #富山 #富山麵家 #輕鬆小熊 #童年回憶 #少女心 #無針埋線 #增肌減脂 #膠原蛋白 #空中瑜伽 #hkkol #hkfoodie #foodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkmamablogger #hkbloggerlife #hkbeautyblogger #hkbeautyshare #香港打卡 #香港好去處 #香港美食 #食好西 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣cafe #拉麵