2023-09-25
呢間日式居酒屋真係好啱打卡呢🤳🏻!店舖裝潢充滿日本風情🎏, 一入門口就見到個鳥居⛩, 室內有一棵櫻花樹🌸, 仲有燈籠牆🏮, 店內亦設有榻榻米座位, 好似去咗日本旅行咁🇯🇵!榻榻米區好舒服, 一抬頭就見到櫻花樹, 可以一邊用餐🍴一邊賞櫻🌸, 在櫻花樹下品嚐日本料理, 零舍有feel~𓌈⸝⸝ 厚燒玉子三重奏一共有3款口味, 分別鋪上芝士🧀、海膽醬、明太子醬, 一次過享受三重滋味!🥚玉子燒口感香軟, 好厚身, 食到甜甜嘅蛋香, 我自己最鍾意係配搭明太子醬, 微辣帶點鮮味, 鹹鹹甜甜, 同玉子燒好夾!𓌈⸝⸝ 味噌廣島蠔野菜鍋鍋内有娃娃菜、金菇、豆腐, 仲有3隻肥美嘅廣島蠔🦪。味噌湯底香甜濃郁, 啲配料索晒湯底嘅味道, 好滋味😋~𓌈⸝⸝ 海膽醬烏冬烏冬好彈牙, 每一條都沾滿海膽醬汁~𓌈⸝⸝ 月見免治雞肉棒雞肉棒肉質嫩滑, 裏面加入雞軟骨, 口感豐富!上面有燒汁, 甜甜哋, 調味不錯, 再沾上月見蛋黃醬, 更juicy! 🍺Suntory生啤 生啤面層嘅泡沫好綿密🫧, 入口順滑, 味道好清爽!逢星期二及三happy hours 時段享有半價優惠, 唔好錯過🍻!
𓌈⸝⸝ 厚燒玉子三重奏
𓌈⸝⸝ 味噌廣島蠔野菜鍋
𓌈⸝⸝ 海膽醬烏冬
烏冬好彈牙, 每一條都沾滿海膽醬汁~
𓌈⸝⸝ 月見免治雞肉棒
🍺Suntory生啤