2022-09-23
🔥壽喜燒和牛西冷🥩韓牛肋眼上蓋🥩和牛肉眼🐽慶州極上黑毛豬梅花肉🐙濟州八爪魚🍜水冷麵🍷荔枝梳打🍷青檸梳打🔸一間以優質柞木炭作韓式燒烤嘅餐廳,優點係燒得出有炭香味嘅牛肉,絕對令到牛肉嘅滋味錦上添花😍壽喜燒和牛西冷係由店員燒嘅,快速燒好就包住小飯團,撈蛋汁咁食,和牛質素高而且質感軟滑,配埋蛋汁同小小白飯,又中和到個油膩感,完美配搭👍🏻🔸其他嘢食都可以叫店員幫手燒,韓牛肋眼上蓋同和牛肉眼都係頂級選擇😍尤其和牛肉眼入口即化,油香味誇張又澎湃,必食推介🤤韓牛係食肉味,店員完美咁做到外面微微炭焦,入面約三成熟,剪開之後賣相夠晒靚仔🥺到食嘅時候可以自己每邊再燒多三秒,變成五成熟咁食就完美❤️🔸慶州極上黑毛豬梅花肉同樣出色,呢間韓燒嘅豬肉算係我食過數一數二👍🏻豬肉本身已經調咗味,食落有啲似豬頸肉同豬鞍嘅混合體,口感味道都好唔錯~濟州八爪魚穩陣水準,超級彈牙😁🔸最後,水冷麵啱晒炎炎夏日,高湯加入醋之後,連同微酸嘅蘿蔔一齊食,成個感覺都好似去咗韓國咁,十分懷念呀🇰🇷
🥩韓牛肋眼上蓋
🥩和牛肉眼