【台中過江龍🎉蜜滋麻美】同朋友仔係中環行到好熱🏜見到哩間台式飲品鋪😍😍😍即刻入去食個仙草冰消消暑嘆下先!📍超級綜合嫩仙 $48 🍧仙草冰入邊咩都有 蜜紅豆、燕麥、芋頭、紫薯、花生、粉圓、嫩仙草再加刨冰🧊底。芋頭同紫薯食落軟綿綿,仙草又滑又香,粉圓Q彈,幾款唔同嘅配料加埋口感好豐富❤️因為底層有冰嘅關係減低左甜膩嘅感覺,係一碗透心涼嘅甜品!📍紫薯鮮奶 $38 🍠朋友係紫薯控😂見到紫薯佢即Order~入口係香甜嘅紫薯味同厚醇嘅鮮奶,飲嘅時間會食到紫薯蓉。稍稍攪拌一吓紫薯蓉同鮮奶溝埋會更香濃🤟🏻貪心仔可以追加奶霜、珍珠、燕麥等等...後來發現,原來 #蜜滋麻美 是一間來自台中的人氣過江龍百年老店!係我地哩D閒日下午來先唔洗排隊~LUCKY!🍀另外走嗰陣先見到,舖頭附近有個公園仔(百子里公園),如果太多人可以考慮吓拎去嗰度食。蜜滋麻美📭 中環鴨巴甸街16A號地下☎️ 92897864
【台中過江龍🎉蜜滋麻美】

📍超級綜合嫩仙 $48 🍧