2021-11-10
首先多謝 @eatwithbobo 同 @bcube_hk 合作嘅Giveaway 令小弟又有多一餐溫飽先🙇🏻♂️🙇🏻♂️大恩大德功德無量呀🙏🏻人生第一次中Giveaway(好似係😂)興奮嘅感覺大於一切😂好似抽到lottery 咁😂made my day😎講完自己開心喇係時候講食物😂整體同個體都好高質講真利申冇收錢打鱔稿😂第一個Fish and Chips得到兩老認證好食過出名地方呀貴地方呀CBD中心嗰啲個好食嘅點係佢啲魚真係好新鮮🐟🐟乜鬼野食到條魚喺個口游緊呢啲廢話我係唔會講嘅🤣我淨係想講個脆皮嘅厚度啱啱好,咬落去就碎,個魚皮又唔會醃得太咸,魚皮亦都唔痴刀嘅同時個魚又香又鮮又入口即溶唔會太肥好多膏又唔會太實咬完成口渣而係有口感之餘又舒服嘅texture傻條就唔講啦😂炸得香脆幾好食囉😂我少食薯條跟住到兩個漢堡嘞平時食漢堡就最忌澩繆呢個牛堡好嘅地方就在於佢啲肉汁唔會多到fili fele搞到個包濕曬成手都係咁而個肉又夠香,個牛味同個油香balance得好好,入口個醬又係重口但舒服,成件事係夾嘅另外我影到黑mee掹嗰個叫泡菜豬腩漢堡😂😂😂😂😂😂😂sor真係盡左力唔識影😂聽講係招牌菜真係失禮
人生第一次中Giveaway(好似係😂)
興奮嘅感覺大於一切😂
傻條就唔講啦😂炸得香脆幾好食囉😂
我少食薯條
跟住到兩個漢堡嘞
平時食漢堡就最忌澩繆
另外我影到黑mee掹嗰個叫泡菜豬腩漢堡😂😂😂😂😂😂😂sor真係盡左力唔識影😂聽講係招牌菜真係失禮曬
其實我覺得真心好食
佢個五花腩厚切拎去燒,個肉燒得鬆化到搵叉都刮得甩,犀利。入口嗰個炭香首先衝擊,然後咬多兩啖個豬腩肉嘅肉香同埋油香個滿足感就帶出嚟,跟住仲有個醬嘅味道衝出嚟夾左個肉味,完成呢個爆炸之後仲有個泡菜嘅酸辣去收尾清返個口,一絕呀👍🏻👍🏻👍🏻
個酒佢地用法國嘅😂我第一次飲咁少層次嘅法國酒,但係佢同個包真係異常夾😂嗰種直率同兩個漢堡嘅佬味相映成趣😂姐係你有冇見過大排檔會有呀叔著tuxedo 品住酒去食😂
總結嚟講真係抵食好食同埋會搵人去食😂淨係個fish and chips都抵曬👍🏻