【暖笠笠藥膳雞米線🍜】社工之日常:一早起身去咗上水嘅小學講講座,新界地區真係再低兩度,完全感受到冬天凍冰冰嘅感覺😩!行入呢間好有文青Feel嘅「好煮意」好有被拯救嘅感覺,藥膳雞米線香濃酒味同藥材味,瞬間滋補暖身,無化妝嘅我都立刻面色好咗。喇沙都好值得推介,邪惡嘅腩肉好好味🤤連少少豬皮,入口即化,好重骨膠原。粉腸同雞翼都勁入味,好食😋食咗啲咩?🐔藥膳雞米線不愧為真店之寶,真係好香藥材味,飲一啖湯都好有暖身同滋潤補身感覺。雞好滑,紅棗勁甜,我本身又鍾意食木耳,成件事好滿足!🐔喇沙油麵(腩肉、粉腸和雞翼)喇沙湯底又香又甜,雞翼好入味!腩肉個口感好好、有少少豬皮位,煙煙韌韌,骨膠原豐富,瘦肉位置又好爽口。好食嘅粉腸唔常見,呢間係其中之一間,夠入味而且無晒內臟「壓」味。🐔菊花薑蜜、洛神花蜜不這過不失,凍冰冰天氣下份外暖心。
【暖笠笠藥膳雞米線🍜】

食咗啲咩?

🐔藥膳雞米線

雞好滑,紅棗勁甜,我本身又鍾意食木耳,成件事好滿足!

🐔喇沙油麵(腩肉、粉腸和雞翼)
喇沙湯底又香又甜,雞翼好入味!

🐔菊花薑蜜、洛神花蜜
不這過不失,凍冰冰天氣下份外暖心。

2022-12-17
Type of Meal