2021-06-04 102 views
又約左朋友去打邊爐傾計食野,今次去觀塘分店食放題。見到觀塘分店有限定「藥膳牛蒡鍋」,係新鮮牛蒡、藥材同大量芫茜,感覺冇甘熱氣,仲好下火添,個湯幾好飲,成個鍋都綠綠既芫茜,超級正,岩哂芫茜控人士。最喜歡🦑章魚珍珠漿、蟹籽墨汁漿同澎湖花枝槳,章魚珍珠漿有粒粒章魚,有嚼口,又爽彈,好有口感。蟹籽墨汁漿有墨魚粒同蟹籽,煮熟後依然嫩滑爽口。同朋友專攻牛黎食,澳洲和牛M5牛肩卷同美國SRF極黑牛肩胛肉眼,晚上仲有海鮮選擇,白沙、海蝦等,真台灣鯛魚片嫩滑啖啖肉,另外送既澳洲和牛牛丸,牛肉味重,仲爽口多汁。打邊爐最岩飲番柸🍻同朋友叫左手工啤🌸流水落花,入口清爽帶有淡淡啤酒花香味,好岩女士飲
又約左朋友去打邊爐傾計食野,今次去觀塘分店食放題