2020-04-27
呢日 #小秘書 同 #屋企人 出去揀 #sofa 🛋 行咗成個下晝,腳仔都軟埋😅 好在有人嗌肚餓... 我終於可以抖一抖😴 Mammy 提議近近地去樓下間 TeaWood 茶木,不過我印象中,#茶木 一直以嚟都無做 #下午茶餐☕️ 不過今時不同往日,大家都要慳啲使... 可能因為咁,商家都開始順應市場需要,優惠都多咗🤩 嚟到 #茶木,例牌動作先要探熱,匆匆忙忙諗住趕喺5:30前落單,試吓新出嘅 #迷你肉燥飯 配 #鹽酥雞翼... 點知一等再等,#服務員 埋到嚟又話我哋過咗鐘😅 搞錯呀... 不過最終都比Mammy講掂數🤣 勁👍🏻 #肉燥飯 配咗半隻 #溏心蛋,#肉燥 同正統嘅口味有啲唔同,不過都好啱我口味呀,配 #白飯 就最合拍😋 #鹽酥雞翼 好香口,口感唔會太油膩😉#餐飲 我揀咗 #紅豆薏米水,飲落有啲薑嘅味道,感覺有啲怪☺️ 不過連埋加一都係$42,就當交租搵個地方舒舒服服坐一陣都抵啦😉