105巴仙夫妻
「瀧」遊淺水遭蝦戲,一遇風雲便化龍
105巴仙夫妻
Level 4
2018-05-02
Follow
本人妻今日同小鮮肉老公一齊去佐敦探一探朋友新居,行行下佐敦街頭附近,見到一間日式料理!名字都幾特別叫瀧一

小鮮肉老公見到話好想試喎咁就比佢做一次主角 ~話一次事喇😂 入去之前本人妻先睇一睇門口個餐牌,有冇咩岩人妻胃口先~~對於魚生控嘅我就比極上魚生丼深深吸引左😍

一入去鋪頭雖然唔係好大~但本人妻不嬲都係注重食物質素,所以就坐定定等野食😂 小鮮肉老公真係一如其名點左個日式肥牛炒烏冬~可能時間好早鋪頭得一個師傅冇其他職員,所以要少少時間等野食~~
好彩我地又唔係肚餓同埋又唔趕時間 等左大約十分鐘,我地叫嘅極上魚生丼同埋日式肥牛炒烏冬終於登場喇!!
首先最吸引本人妻嘅眼球就係魚生丼 嘩 D魚生好新鮮比得上日本魚生舖 😍
咁大碗魚生丼仲要魚生咁新鮮~先得果$68 ,如果唔係小店真係唔只呢個價囉
極上魚生飯

之後要小鮮肉老公嘅肥牛烏冬 聞落去有好大陣菇味~食落口又估唔到夾到肥牛同烏冬喎~睇落去以為好細碟!食落去都幾飽肚,你會有一種好彩有叫呢碟!!!好滿足嘅感覺唔叫會有種莫名嘅失落感😂 你唔好以為睇個樣好清淡!食落口嘅時候~有濃厚嘅 菇味~ 一啖烏冬一啖牛簡直係最高嘅享受
日式肥牛炒烏冬

人妻覺得雖然呢間舖頭隱藏於鬧市之中毫不起眼~~ 但其實他僅僅是欠缺一個宣傳和讓大眾認識的機會! 大家有機會都可以去支持一下呢間有質數有實力的小店~成為他的風雲
Like
Ratings