2024-04-23
我好開心可以同大家分享一間位於尖沙咀的新發現,名叫「YA鴨」嘅港式餐廳。我同幾位老友一齊嚟到尖沙咀尋找新嘅美食體驗,結果就發現咗呢間重口味愛好者嘅天堂。👭🏃♂️入面有可愛嘅鴨子裝飾,令人一見鍾情,直感這裡會有聲有色嘅故事等緊我哋。🐤🦆 入面嘅氣氛溫馨有家嘅感覺,仲加埋友善嘅服務員,定會令您有賓至如歸嘅感覺。🍽️首先要介紹嘅,就系手撕冇腰骨鴨肉飯啦!呢個菜色潮潮,箇中「手撕」嘅技巧使每一塊鴨肉都散發著唔同嘅味道,配上香香嘅飯,每一口都係美妙絕倫,真係食得我心花怒放!而呢個夠嗆 麻辣金錢肚豬大腸撈粗,更加係一絕!佢個醬汁夠嗆夠味,火候拿捏得剛剛好,使到金錢肚同豬大腸充分吸收咗麻辣嘅口感,佢們與撈粗做出嚟嘅配搭,可以形容為係一場舌尖上嘅狂宴。我仲要向大家推薦呢個舊時走鬼檔辣魚蛋。佢有着厚實汁香嘅口感,配上魚蛋嘅Q彈,食落去絕對係回味無窮。最後,我地就要為今次嘅滋味之旅劃上完美句號。尾道來一份手撕鴨丁拍青瓜,新鮮嘅鴨丁,搭上爽口嘅青瓜,係清爽中帶點嘅辣味,絕對令人難以忘懷。🌱🦆無論裝修還是食物,「YA鴨」都令我哋讚美不絕口。一種獨有嘅感動在心中湧現,承傳自廣東美食之美,每個味道都保存住咗對於美
無論裝修還是食物,「YA鴨」都令我哋讚美不絕口。一種獨有嘅感動在心中湧現,承傳自廣東美食之美,每個味道都保存住咗對於美食嘅追求同埋對於生活嘅熱愛。😊🍴