2019-07-14
難得放假,就帶左媽媽出荃灣食好西。由於媽媽食野都幾揀擇,所以都唔敢亂帶佢周圍食,最後就揀左近荃灣福來邨既一間餐廳。餐廳既裝潢簡約、環境舒適,令人有一種小清新既感覺。初見特上漢堡包配炸薯條 ($88)呢個 burger 真係超大個同超級足料! 牛肉漢堡、煙肉、煎蛋、芝士、蕃茄.. 全部份量都好大!麵包因爲烘過所以脆口;牛肉漢堡似係自己人手做既、肉質鮮嫩多汁;兩大塊煙肉煎得香脆好有味道。另外仲配埋炸薯條,薯條係粗薯條,份量都唔算少,炸得香脆!自問係一個 Burger 控,呢個價錢食到呢個質素既burger真係唔多。食完真係堅飽!😄什錦海鮮配自家制蕃茄汁意粉 ($68)海鮮有2隻蝦、2隻魷魚、仲有少少菇架。自家制既蕃茄汁帶點酸甜,食落好開胃。意粉係扁意粉,但略嫌有少少硬,無咁硬會更好!總括而言,呢度既食物性格比高,食物種類又多,除左西餐之外,都有烏冬、拉麵、魚生選擇。下次再黎,我會想試下個吉烈牛。去開荃灣附近既朋友可以過黎試下。🍽8/10
餐廳既裝潢簡約、環境舒適,令人有一種小清新既感覺。
初見特上漢堡包配炸薯條 ($88)
什錦海鮮配自家制蕃茄汁意粉 ($68)
🍽8/10