2023-04-04
🍔《Burger's Friend Forever》@burgers_friend_forever難得放工唔洗趕返屋企煮飯,梗係出街醫埋個肚先返屋企喇❗️今日去咗我第一次去嘅車站-啟德 ❗️😲一出D出口,全部都高樓大廈,被包圍住咁,嘩~呢度啲樓領都幾貴下啵❗️算喇~我都無錢買得起㗎喇❗️繼續去覓食先❗️行到去嘉峯匯,就決定去食🍔 Burger's Friend Forever ❗️個名都好聽過人~簡稱為bff❗️環境比較raw,好有工業風,水泥灰色嘅牆身+不鏽鋼嘅枱,仲有黑色嘅油筒枱❗️好型格。仲有好靚嘅粉紅色霓虹光管~寫住B F F Burger ❗️重點講返食物先,點咗鵝肝安格斯漢堡$158 + $25 配套餐薯格+汽水 🥤,但我就無叫汽水啦~+$15轉咗做黑松露雜菌湯❗️鵝肝安格斯漢堡好肥美嘅鵝肝超級大嚿+超多汁又厚實嘅手工安格斯漢堡,而且包身好軟熟。每一啖都滿足到味蕾。點解漢堡咁Juice⁉️皆因佢哋採用100%全天然美國安格斯牛肉+澳洲和牛。薯格真心好食過連鎖式快餐店嘅薯格,佢地嘅再脆口啲、薯仔再香口啲黑松露雜菌湯佢唔係一個creamy嘅雜菌湯,而係飲得出好綿密打碎嘅菇~濃郁嘅菇香味+再加上黑松
@burgers_friend_forever
鵝肝安格斯漢堡
薯格
真心好食過連鎖式快餐店嘅薯格,佢地嘅再脆口啲、薯仔再香口啲
黑松露雜菌湯
佢唔係一個creamy嘅雜菌湯,而係飲得出好綿密打碎嘅菇~濃郁嘅菇香味+再加上黑松露嘅獨特味道~每一啖都超級滿足。
I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 啟德 📍 九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖