由於在鰂魚涌返工的關係,最近有一個外賣APP進駐鰂魚涌,日日響街頭大派傳單,宣傳超強,如果你響鰂魚涌返工應該知道我講緊邊個app,佢聲稱可以將一啲較遠嘅名店美食送到公司附近,而且價錢有平有貴,豐儉由人,每日嘅餐單都唔同,我見今日餐單有四度榮獲米芝蓮推薦嘅德龍大飯店的古法煙燻太爺雞配脆米砂鍋飯,原價要$49,首次使用仲半價,即係$24.5就食到,所以我貪得意今日試下叫啦。本身我見到間鋪頭響新蒲崗都擔心啲嘢送到黎鰂魚涌會唔會凍哂😨出奇地冇事喎,仲保到溫!👍重點係啲太爺雞,真係不得了,就咁睇佢同普通豉油雞好似無乜分別,食落去簡直驚為天人,雞肉非常嫰滑啱啱好,其實雞皮好薄,仲有陣陣茶葉煙燻嘅味道,睇返介紹係先將雞煮至八成熟,再用茶葉煙燻其餘兩成,難怪咁特別,而且我仲要係雞髀超開心😋佢個飯都非常特別,就咁睇好似鴛鴦色咁,實際上係有兩種飯,除咗炒底飯之外,上面仲有脆米砂鍋飯,食落索索聲勁脆,多重口感,好正呀!

古法煙燻太爺雞

2018-05-18
Delivery
$24.5 (Lunch)
古法煙燻太爺雞