黎到深水埗,友人突然想食日本野,路過揀左呢間頗有日本裝潢的餐廳自選五點刺身丼 ($148)🍣呢個刺身丼有好多款刺身可以選擇🤩,有三文魚🍣、墨魚🦑、赤身、北寄貝、帆立貝、油甘魚🐟、名太子、蔥拖羅🐠、赤海老🦐、有1️⃣0️⃣款配塔,加$1️⃣5️⃣仲可以加個海膽🤤,刺身好新鮮,而佢個飯底其實係茶漬飯🍙,有濃郁嘅香味再加芝麻,其實就咁食飯都已經好入味😚。我覺得最出色的就係蔥拖羅🐟,撈埋茶漬飯,味道好融洽😋一福特盛黑豚角煮叉燒拉麵🥩🍜($92)湯底係豬骨濃湯底,叉燒肉質厚實🥩,肥瘦均勻,一碗大概有5️⃣至6️⃣塊,都幾足料,配埋一隻糖心蛋🥚,有流心嘅效果。面度軟硬適中,鍾意食叉燒拉麵嘅人就可以一嘗口感👅白桃梳打汽水🍑🥤 ($25)另外我就叫咗呢支白桃🍑梳打汽水🥤,其實都係正常甜甜地嘅梳打汽水,不過我自己就嫌太甜,減肥人士就盡量唔好飲啦😆😆

自選五點刺身丼 ($148)🍣

一福特盛黑豚角煮叉燒拉麵🥩🍜($92)

白桃梳打汽水🍑🥤 ($25)