2021-10-11
9 0 後 的 味 蕾 .天氣開始涼返,準備入秋啦!火鍋又係時候成為我哋嘅Bucket list! 講到打邊爐,一定係任食最過癮,想點咩就點咩,唔使睇價錢,一班朋友又唔使就嚟就去,自己鍾意食咩就叫咩!.我呢啲為食鬼一早做好功課,上網見個個都話牛大人好食?! 係咪真係咁正?!.小的去幫大家實測左,發現真係比其他放鍋放題出色,結論如下:✅價錢超值 $300已經食到澳洲和牛級數✅配料超多,唔止菜麵丸,手打x滑件件麵出色,豬大腸、牛肚全部滷得好入味!✅牛蒡養生湯底係 #芫荽迷 最愛✅自製冷泡花茶健康又特別.🔸澳洲M5和牛 如果鍾意食入口軟綿、纖幼既牛肉質感,建議揀呢個$298任食套餐,佢啲花紋好靚、色澤好新鮮、淥完之後係比較肥啲、軟熟啲!.🔸美國特級Prime安格斯如果鍾意食牛味比較濃郁、口感比較實、韌啲、瘦啲,建議叫呢個套餐,牛肉味好濃.⭕️而家叫最貴嘅澳洲和牛套餐,每位會贈送兩粒M9和牛牛丸,牛味超濃郁、咬落去啲肉汁同油咇哂出黎,兼且淡淡都好彈牙,食過大埔「振興」牛丸就明,呢粒可以追得上嗰個質素!.✅必須要讚嘅係佢啲配菜真係高人一等,出邊裝修得靚嘅任食火鍋都係提供一啲十九丸,呢度竟然可以食到
小的去幫大家實測左,發現真係比其他放鍋放題出色,結論如下:
✅價錢超值 $300已經食到澳洲和牛級數
✅牛蒡養生湯底係 #芫荽迷 最愛
✅自製冷泡花茶健康又特別
🔸澳洲M5和牛
🔸美國特級Prime安格斯
✅必須要讚嘅係佢啲配菜真係高人一等,出邊裝修得靚嘅任食火鍋都係提供一啲十九丸,呢度竟然可以食到各款手打滑:⚠️本款都要試,墨魚滑係食到章魚粒,誘惑牛味又係超重,滑得嚟又彈牙!
✅佢最新推出嘅豬大腸係一定要試😋,用滷水汁醃製過,淥完之後勁入味,粒粒豬大腸都好肥美
✅咁多人打邊爐一定係揀鴛鴦湯底,藥膳牛蒡鍋重芫荽味,放左好多杞子加甜,好健康,紅燒牛骨好濃郁牛骨甜味,一個heavy,一個健康,夠哂平衡
🔸18+冬瓜茶
見佢推咗一個whisky 溝冬瓜茶,咁過癮嘅配搭,一定要試吓,入口係冬瓜茶甜味,飲落去竟然有whisky回甘味,記得要快啲飲,放耐咗,whisky味走出嚟,就會冇咁易入口
🔸冷凍花茶
仲有自家製多款冷泡茶,啱晒試吓追求健康走甜嘅香港人
每人在可以自選一款甜品