今日朋友介紹去到 銅鑼灣的薯仔屋 咖啡室食飯,一入到去即刻有屋企嘅感覺,而且有啲感覺似托兒所,因為有好多俾小朋友玩嘅玩具 同埋設施,可以玩足球機 又可以打機!👍🏼我哋叫咗個二人套餐,$400左右相當抵食,前菜有蒜蓉包同埋 吞拿魚沙律,吞拿魚沙律裏面有粟米 配合埋超級正!嘢飲我哋就叫咗 西柚沙冰 同埋參蜜薑茶,西柚沙冰即叫即做,超級大杯,薑茶都好飲,其實呢度嘅飲品有好多選擇!不過由於我淨係飲熱野,所以先叫咗薑茶!小菜就叫咗個 蜜汁雞翼,香濃嘅蜜糖 配合埋鮮嫩嘅雞翼,四隻全部食晒主菜終於來啦 聽聞呢度嘅 鋪天薯條 ,同埋燒肋骨 好出名,一試果然名不虛傳,肉醬配合埋 酸忌廉,令人不能停口!之後到 西班牙火腿蘑菇意粉,食落去好有屋企人整嘅感覺,似平時 細個嘅時候媽媽煮給你的味道,愛的味道!❤️最後就到食甜品啦 就係忌廉泡芙啦,細細粒 食完都唔會覺得有罪惡感😂