2021-04-23
經朋友介紹下得知原來慈雲山有一間燒味舖好好味,喜愛食叉燒嘅我就馬上動身狗衝去買。途中經歷好多搵唔到舖頭係邊嘅困擾,買到嘅一刻真係眼濕濕。😣😣事不宜遲馬上回家加餸!😋💖🍗 至尊燒鵝(下庄) $120燒鵝十分有水準,燒鵝本身肥瘦比例十分好,我叫左下庄貪佢有隻燒鵝髀。正所謂:「最好食嘅燒味一定係叫燒鵝髀」,燒鵝有肉食得黎帶少許肥膏,外表夠脆又有油香,鵝肉紮實又唔嚡,正!🔥🐷燒味佬叉燒 $50到我最愛嘅叉燒。叉燒又係帶少許肥肉,燶邊叉燒再加上蜜汁,美味非筆墨所能形容。添飯唔該!🐣客家鹽焗雞 $30鹽焗雞都唔錯,未打開盒已經聞到鹹香味,入口仲吸引,雞皮流雞油,雞肉又夠嫩。🐷老師傅燒腩仔 $64可能因為有過其他燒味嘅震撼,燒腩仔相對震撼感較少。燒腩皮香脆,燒肉爽口,味道不錯,唔洗點芥末都好夠味。📍燒味滷師 (慈雲山)慈雲山慈華里4-14號德慈樓地下C號舖
事不宜遲馬上回家加餸!😋💖
🍗 至尊燒鵝(下庄) $120
🐷燒味佬叉燒 $50
🐣客家鹽焗雞 $30
🐷老師傅燒腩仔 $64
📍燒味滷師 (慈雲山)
慈雲山慈華里4-14號德慈樓地下C號舖