2021-09-28
萬眾期待嘅腐皮壽司🍣 x Menu上隱藏好評item🌟#小胖遊中環🐠—————————————————講明係有🦖做主題,餐廳成個環境都好多有心機🦕打卡位,而且座位唔逼坐得好舒服🪑Lunch Set Menu除咗人氣腐皮壽司🍣,仲有唔少熱食選擇🤘🏽.🔹腐皮御饍+3切鮭魚刺身定食 $176有Set A & B選,分別有不同口味🍣小編選咗Set B▪️蟹膏三文魚籽▪️炙燒北寄貝沙律▪️柚子左口魚▪️蔥吞拿魚拖羅蓉▪️明太子厚燒玉子睇落勁靚,加上印左🦖既碟超IGable📸.⚠️BUT我對5款🍣味道就有Mix Feeling🙈✅北寄貝沙律同玉子配腐皮好夾🆗左口魚有油香都算幾好,蟹膏三文籽就正常❌最失望係吞拿魚拖羅🥲完全俾腐皮甜味蓋過魚肉鮮味.🔹銀鱈魚西京燒伴和風沙律定食🐟 $164銀鱈魚自帶油香,肉質好滑好滑😆完全唔腥又無乜魚骨(就算平日唔愛食魚嘅朋友都會愛上🥰)點上十分開胃醬汁,撈埋飯🍚一個唔小心食哂成碗🤤.定食包括:一杯🍵、炭燒🌽仔同牛油炒🍄小配菜有心思整的♥️好食🤘🏽唔知點解覺得杯茶好似淳茶舍味道😂.💡唔想排隊,就記得早啲去佢哋FB book 位🗓💡+$38 3件鮭魚刺身💡+$28可以任選咖啡☕️💡+$4
#小胖遊中環🐠
—————————————————
🔹腐皮御饍+3切鮭魚刺身定食 $176
有Set A & B選,分別有不同口味🍣小編選咗Set B
▪️蟹膏三文魚籽
▪️炙燒北寄貝沙律
▪️柚子左口魚
▪️蔥吞拿魚拖羅蓉
▪️明太子厚燒玉子
睇落勁靚,加上印左🦖既碟超IGable📸
⚠️BUT我對5款🍣味道就有Mix Feeling🙈
✅北寄貝沙律同玉子配腐皮好夾
🆗左口魚有油香都算幾好,蟹膏三文籽就正常
❌最失望係吞拿魚拖羅🥲完全俾腐皮甜味蓋過魚肉鮮味
🔹銀鱈魚西京燒伴和風沙律定食🐟 $164
點上十分開胃醬汁,撈埋飯🍚一個唔小心食哂成碗🤤
定食包括:
一杯🍵、炭燒🌽仔同牛油炒🍄
小配菜有心思整的♥️好食🤘🏽
唔知點解覺得杯茶好似淳茶舍味道😂
💡唔想排隊,就記得早啲去佢哋FB book 位🗓
💡+$38 3件鮭魚刺身
🧚🏻♀️打卡值:🌕🌕🌕🌕🌗
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌖
👅再食指數:🌕🌕🌕🌗🌑
♟Overall♟
本身最大期待嘅腐皮壽司🍣反而比想像中普通😂都係Depends on上面topping 有岀色有麻麻,就係中規中矩👌🏽
小編更中意銀鱈魚🐟熱的定食更有驚喜✨
但成個環境真心正👍🏽