2022-04-30 445 views
🤎甜公館 (大角咀)🧸大角咀埃華街89-105號大同新邨大衛樓地下105B號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️如果大家有最開我嘅post就會知道我食嘢食得好甜!平時去茶餐廳飲好立克我都要落三匙羹糖🤣放心我已經睇咗醫生佢話我冇糖尿病😵‍💫不過呢個食得太甜嘅壞習慣真係要改下。至於幾時要作出改變就梗係等我食埋今餐先啦,今餐係食甜品😍自從第五波疫情開始我就冇咩再食過甜品了,通常都係當作宵夜,冇咗晚市我就再冇飯後甜品了。今日行過見到呢間餐廳好吸引所以就衝左入去🤪呢間甜品店Menu真係勁多嘢揀😍-士多啤梨窩夫配雪糕🍓 $55睇到個餐牌嘅時候真係嚇咗一下,我冇諗過咁大份嘅窩夫整得咁靚都只係$55 ,平時出邊食開都起碼要$80左右😱實在比佢便宜嘅價格驚艷到我!即叫即整,熱辣辣上枱。窩夫香噴外脆內院充滿蛋香😝士多啤梨甜而不酸,太正了🙌🏻-法式焦糖燉蛋🥚 $42口感Q彈柔嫩、外表薄脆,充滿蛋香😋啖啖都有陣陣嘅奶香,吃起上黎又香又甜😚-焦糖雪糕批🍦 $36見到佢個外貌好似一個蛋撻咁樣估唔到咁好食,未見到實物之前我以為純粹係個撻上面加個雪糕,點不知原來雪糕係做內餡🍨,入邊嘅雪糕係焦糖雪糕,唔會話好甜

🤎甜公館 (大角咀)
🧸大角咀埃華街89-105號大同新邨大衛樓地下105B號舖

-士多啤梨窩夫配雪糕🍓 $55
士多啤梨窩夫配雪糕

-法式焦糖燉蛋🥚 $42
法式焦糖燉蛋

-焦糖雪糕批🍦 $36
焦糖雪糕批

見到佢個外貌好似一個蛋撻咁樣估唔到咁好食,未見到實物之前我以為純粹係個撻上面加個雪糕,點不知原來雪糕係做內餡🍨,入邊嘅雪糕係焦糖雪糕,唔會話好甜,剛剛好。上面嘅士多啤梨仲有切成心型。太美了🍓

所有嘢我地清哂😝😝😝😝

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-04-28
$70 (Tea)
  • 法式焦糖燉蛋
  • 士多啤梨窩夫配雪糕