🤎牛大人台灣火鍋吃到飽 (銅鑼灣廣場二期) (銅鑼灣)🧸銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️聽左牛大人個名好耐,前段日子人氣爆曬棚,我怕要排長龍所以仲未去食🤣今日行過見少人啲,我就唔客氣衝了‼️睇下係唔係真係大家講到咁好食😏首先銅鑼灣餐廳地方好闊落,店員安排咗我哋坐沙發卡位,張枱夠晒大放幾多嘢食都OK🤫終於明白點解咁多人排隊🫶🏻-極上和牛吃到飽套餐🤰🏻 $198/人首先,包你食得飽😆果然餐廳真係冇改錯名‼️今次我就叫咗個午市套餐,90分鐘任食。呢個餐係最多嘢食揀嘅,可以食埋澳洲M5和牛🐮。🥘鍋底有好多款任君選擇,今次我就揀咗牛大人紅燒牛骨湯,有微辣的🌶 聽講係用牛骨慢熬而成,清香濃郁。我自己覺得用呢個湯底嚟淥牛,係Double Cambo⚡️食材方面掃QR code點餐好方便㗎,而且上菜速度都好快。今日試過佢哋嘅餃子同埋魚滑,也是讚讚🤫仲有自助區域,火鍋配料款式眾多,唔知大家最鍾意嘅火鍋配料係邊款呢?其實我食嚟食去都係果幾樣㗎咋分別就係娃娃菜、金菇、冬瓜、蘿蔔、響鈴。你以為呢啲好普通對嗎,千估萬估都估唔到佢竟然有龍蝦沙律丸😍😍😍平時去到一般嘅

🤎牛大人台灣火鍋吃到飽 (銅鑼灣廣場二期) (銅鑼灣)
🧸銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓

-極上和牛吃到飽套餐🤰🏻 $198/人

你以為呢啲好普通對嗎,千估萬估都估唔到佢竟然有龍蝦沙律丸😍😍😍平時去到一般嘅火鍋餐廳都未必有得揀沙律丸😭呢度警員有,我太感動了🤭唔知有冇人同我一樣都係好鍾意食呢一款丸呢🫣

混醬嘅區域都不得不讚☺️因為超多款式花多眼亂😍一於全部都Try🙈

仲有澳洲M5牛肩胛太好味了‼️初頭我哋淨係叫咗4份諗住試吓先,不過牛肩胛真係有濃郁嘅牛味同埋肉質嫩滑,容易入口。每盤嘅脂肪比例剛剛好👍🏻一盤大概有3片左右,如果大家都係牛魔王嘅話記得帶多少少啦🙌🏻

私家大廚提提大家,如果上菜嘅時候牛肉編咗未解凍大家可以隔住個鍋烘一烘,解凍得快啲喲💖

⚠️食得晒先好嗌唔好做大嘥鬼😤

除此之外我哋仲+$30/人 升級左海鮮😍,有魚片、虎蝦同沙白😋鍾意食蝦嘅我今日竟然最欣賞嘅係沙白。因為我知道如果處理得唔好嘅話入邊會有好多沙,但係估唔到今日入口嘅時候一粒沙塵都冇👍🏻👍🏻👍🏻

-18+冬瓜茶🔞 $38

聽個名咁突然同埋OpenRice勁多人介紹所以我都叫兩杯試吓🙈飲第一啖清清涼涼我覺得幾好味呀👀原來18+嘅意思係因為入邊有酒精成份😱威士忌🥃溝冬瓜茶,我覺得味道幾特別,

-桂花烏龍茶🌸

清清淡淡嘅桂花香味完全同烏龍茶融合為一體,解膩恩物🙊

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-04-27
$280 (Lunch)