終於~終於有時間去K11潮聖Photo Printing Coffee啦!呢間餐廳結合藝術及飲食,全店放滿草間彌生、村上隆、KAWS等展品,多款特色卡通掛畫,好Colorful,朝氣勃勃嘅感覺。晚餐時間有Set揀,包餐湯、主菜、同埋一杯嘢飲。作為職業港女,一定要+$48試呢杯signature嘅藝術打印咖啡,打卡一流👸🏻。印製方法簡單,手機揀自己心水嘅圖片,然後WhatsApp俾餐廳,比佢哋打印出嚟,可以自選咖啡/朱古力底😍,飲品微凍,先可以令到圖案唔會化開,圖案會打印喺厚滑嘅忌廉泡上,忌廉奶泡綿密,好重甜奶香味。嘢飲一上,真係心心眼,超超超靚,完全唔捨得飲,我叫咗佢哋打印我心愛嘅貓咪兒時照片,相片出嚟質素非常好,仲有少少Vintage。安格斯高級肉眼牛扒10oz配烤薯 ($238)肉眼扒大件,算厚身,兩面煎至焦香,且有格紋,肉質比較有咬口,但味濃,仲有烤蒜、沙律等side dish。🦞波士頓龍蝦意粉 ($228)意粉口感恰到好處,蕃茄醬份量頗多 ,酸酸地好開胃,半隻波士頓龍蝦好長身,肉質爽口新鮮,兼彈口。整碟菜式賣相超吸睛!呢度上菜速度快,餐廳坐得舒服。

晚餐時間有Set揀,包餐湯、主菜、同埋一杯嘢飲。

安格斯高級肉眼牛扒10oz配烤薯 ($238)

🦞波士頓龍蝦意粉 ($228)

呢度上菜速度快,餐廳坐得舒服。
  • 藝術打印咖啡
  • 波士頓龍蝦意粉