hungryhangry
2022-03-05
Follow
牛駅麻辣火鍋放題
地址:尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖

最近係屋企食左好多次藥膳雞煲,好耐冇試過出面啲火鍋放題,估唔到咁有驚喜。

呢間火鍋放題認真抵食,令人相當懷疑佢維唔維到本,單單湯底就有我最愛嘅養生藥膳雞鍋,仲有好多唔同嘅特別湯底,仲好足料,一上煲就閒到好濃郁嘅藥材味,超正。

我地揀左美國特級肉眼set($168),都只係百幾蚊,原來唔會expect太多,點知一黎肉眼片牛味超重,肉質爽嫩,一啲都唔肥膩,個人覺得仲拍得上donki買$2xx買嘅火鍋肉,仲可以無限點,上菜準確又快手。
值得一提佢scan QR code落單,非常方便,唔洗再用tick tick紙tick。
此外,其他食物種類都好豐富,花雕醉雞翼都好入味嫩口,蔬菜類都好多選擇,連丸類我最愛嘅貢丸都好好食😋甜品種類繁多,但唔係一般放題個種好睇唔好食,而係甜度size都味道都做得好好。

另外覺得好有心思嘅係佢有支裝自家製嘅冷泡茶,白桃烏龍同玫瑰花茶都好飲。

食到超飽,用餐時間都好充裕,等我哋可以慢慢食到飽同滿足,出嚟打邊爐又唔使自己執,而且呢度環境裝修都好日式坐得好舒服,連隔住每張枱嗰塊板都係木製印晒字好靚咁有心思,最有驚喜嘅係,放題通常店員都忙到冇停手,服務態度通常都嘛嘛,但呢度嘅服務態度好到會令你唔好意思🤣仲有圍裙提供相當細心

而家餐飲業難做,有心思嘅鋪都值得支持,想打邊爐不仿黎呢度試吓。
Like
Ratings