2023-09-15 1374 views
餐廳開係日街盡頭,用google map花左小小時間先搵到係邊🙈餐廳設計好似意大利餐館,西式既裝潢令到客人坐得好舒適愜意,樓底非常高減少壓迫感。當日無訂位,職員安排左我地坐門口隔離既吧枱位,好多蚊咬🫠撇除多蚊外,職員服務態度同食物質素都幾好!🦀Danji Crab叫左一隻醬油蟹,醬油蟹唔會醃味到死鹹,仲食得出蟹既原味!蟹唔算好肥美同蟹膏唔算太多🙈但味道搭夠!蟹膏撈紫菜飯食簡直係無得頂🤤要注意唔好食到捩咁棄,如果餐廳可以提供器皿俾客人放蟹殼就更加之好!🐄Galbi Jjim牛肋骨經炆煮後甜甜地又軟腍腍,肉質中上,入口鬆化,有啲甚至骨肉分離☺️。韓式炆野通常都偏甜膩滯口,但Danji醬汁比較特別,放左紅白蘿蔔🥕,翠玉瓜,紅棗,銀杏等等,令到醬汁甜得黎又帶有陣陣蔬果既清甜,好岩我胃口!🥢Cold Noodles最岩夏日炎炎食既麵種!湯頭以牛肉熬製,煮至清澈又有肉味既湯頭,蕎麥麵幼身彈牙,職員主動幫我地剪斷同俾左兩個新碗食麵。配菜除左有常見既青瓜絲🥒同醃蘿蔔,仲有自家製既辣鱈魚乾。將魚乾放落酸甜可口既冷麵一齊食,清爽既湯汁頓時變得多層次,味道好夾😍📍DANJI 灣仔日街6-7號日新樓地下A號舖

🦀Danji Crab

🐄Galbi Jjim

🥢Cold Noodles
可口既冷麵一齊食,清爽既湯汁頓時變得多層次,味道好夾😍

📍DANJI
灣仔日街6-7號日新樓地下A號舖