2025-08-04
《日式抹茶焙茶料理✨》———————————————-#nanasgreentea 🍵-早排去咗黃竹坑探朋友,樓下商場呢間Nanas Green Tea,勁高質,坐得好舒服,環境靚打卡一流,充滿和風感覺🇯🇵-🍝 明太子大葉豆乳芝士意大利粉明太子的鹹香配合豆乳嘅清香,芝士嘅滑順感令整碟更加豐富,意大利粉相當掛汁,口感層次分明🥳-🥛 冷擔擔豆乳烏冬烏冬嘅口感滑順,凍食非常清新,好啱夏天☀️豆乳嘅清新味道配上擔擔醬,唔會太辣,反而係帶有一點點香濃嘅甜味,意外地夾~-🍦特飲飲品方面,我選咗 凍抹茶牛奶雲呢拿軟雪糕生朱古力🍫抹茶味濃郁,牛奶嘅香甜加上雲呢拿軟雪糕簡直係prefect match🤩另一杯凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕亦都好好味,焙茶嘅香氣配合牛奶嘅滑順,飲落十分清新,適合夏天消暑🥰-🍨 芭菲甜品絕對係重點,我哋食咗抹茶蕨餅芭菲同埋焙茶生朱古力芭菲🍵 抹茶蕨餅加上芝士同其他配料,口感層次非常豐富,而焙茶生朱古力芭菲上面仲有三塊生朱古力,令味道更加平衡☺️-⭐ 參考價錢:(另收加一)明太子大葉豆乳芝士意大利粉:$148冷擔擔豆乳烏冬:$108凍抹茶牛奶雲呢拿軟雪糕朱古力:$52凍焙茶牛奶白玉焙茶雪
———————————————-
#nanasgreentea 🍵
🍝 明太子大葉豆乳芝士意大利粉
🥛 冷擔擔豆乳烏冬
🍦特飲
🍨 芭菲
⭐ 參考價錢:(另收加一)
明太子大葉豆乳芝士意大利粉:$148
冷擔擔豆乳烏冬:$108