2022-09-26 1693 views
《新潮泰式料理🌴》———————————————-#RestoranSAYA 🏝-大角咀利奥坊商場開咗唔少新派餐廳,今次我哋就食咗呢間泰式餐廳,打卡一流,好有去咗泰國嘅feel,裝修別具熱帶風情,泰chill啦🥰-小店嘅食物質素都好掂,連啲店員都係泰國人,由來自泰國嘅主廚主理,主打泰北菜式☺️-🧡 泰北咖喱金麵呢個咖喱金麵我哋都係第一次食,其他餐廳比較少見,金麵沾滿香濃惹味嘅咖喱汁,掛汁一流😙 麵條一半係一般麵嘅質地,另一半係香脆經油炸嘅,雙重口感,好有驚喜,十分有層次😎 咖哩帶點微辣,鹹香,燒雞亦嫩滑多汁!-🐽 炭燒豬頸肉燒得好有炭香味,薄切之後口感更加爽彈,肥瘦均勻,配搭埋特製醬汁咁食夠惹味😝-🍮 泰式焦糖奶茶奶凍呢款甜品特別推薦,首先個賣相已經非常吸引,底層奶凍質地嫩滑,投出淡淡泰式奶茶嘅香味,上面嘅焦糖甜而不膩,係一個非常完美嘅甜品😍-🇹🇭 泰式奶茶沙冰坊間所飲到嘅泰奶多數都比較甜膩,但佢就特登調配過甜度適中嘅口味,口感幼滑得嚟比較輕盈,沙冰就更加啱哂炎炎夏天飲返杯😚-⭐ 參考價錢︰(另收加一)泰北咖喱金麵:$128炭燒豬頸肉:$128泰式焦糖奶茶奶凍:$58泰式奶茶沙冰:$58
《新潮泰式料理🌴》
———————————————-
#RestoranSAYA 🏝
🧡 泰北咖喱金麵
🐽 炭燒豬頸肉
🍮 泰式焦糖奶茶奶凍
🇹🇭 泰式奶茶沙冰
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
泰北咖喱金麵:$128
炭燒豬頸肉:$128
泰式焦糖奶茶奶凍:$58
泰式奶茶沙冰:$58
🍌 抵deal 指數:8/10
💰 人均消費:$200
2022-09-24
$200 (Lunch)