2025-04-12
《慢煮熟成牛丼🇯🇵》———————————————-#SLOWCOW 🐮 -喺希慎Basement food court新開咗日式慢煮小店,餐廳主打慢煮熟成牛肉配上等日本雞蛋,撈飯一流🍚套餐可以自選肉類、醬汁同連埋自家製忌廉~-🐮 100%慢煮熟成牛肉蒜香醬油炒飯慢煮牛肉一片片擺到好似成朵花咁樣,肉質軟熟🥰吉穿埋中間嘅日本蘭王生雞蛋咁食,口感滑溜☺️ 醬汁方面我哋就揀咗砵酒黑椒昆布牛肉汁,非常香濃,略帶酒香,又唔好好鹹~配搭蒜香醬油炒飯底,炒得幾香,超級惹味,連埋鮮忌廉咁食又可以減低油膩感,層次豐富💛-🐽 100%慢煮熟成牛肉淡麗蛋白炒飯另一款都係揀咗牛,但係就配淡麗蛋白炒飯,相對比較清淡啲,撈埋芥末籽肉汁同流心香煎日本蛋,味道平衡得啱啱好🤩-⭐ 參考價錢︰Slow Cow 招牌100%慢煮熟成牛肉蒜香醬油炒飯套餐慢煮極上熊本豚淡麗蛋白炒飯:$122-🍌 抵deal 指數:7/10
———————————————-
#SLOWCOW 🐮