2018-12-25
又係打邊爐和燒肉無間斷嘅季節,今次我同朋友嚟到嘅係尖沙咀一間日式燒肉店。佢響尖沙咀酒吧林立嘅赫德道,都算易搵,我見佢話新開,入到去格局同之前嗰間燒肉店差唔多都係充滿日本風,應該係啱啱頂手無耐。同其他嘅日式烤肉店一樣用電子點餐,食幾多件幾多,基本上種類大同小異,都係肉類刺身海鮮壽司炸物小食蔬菜等等。佢的肉類種類唔算話好多,肉質正常不過不失。其中以牛肉粒我個人比較喜歡。另外佢啲壽司和刺生還不錯,可以encore, 有round好彩佢仲有三文魚腩添,好肥美!另外火炙壽司都係要必點嘅。不過我見到佢壽司吧枱得一個師傅,見佢有點踢腳,所以出嘢食都比較慢。佢嘅海鮮同埋小食反而有驚喜喎,佢啲海鮮基本上都係用錫紙包一兜兜咁裝好,連錫紙兜一齊放落去燒原汁原味!小食方面我最鍾意佢嘅炸多春魚和脆薯格,食到停唔到口。最後佢仲每位送一個movenpick 雪糕!一定要食,超級市場賣緊30幾蚊一個,感覺抵啲😂整體來講食物都叫不過不失,可能新開張漏單情況都有,出食物亦都有啲慢,希望之後再嚟食佢會有進步啦。______________________________店名:本佐日本燒肉料理 環境🏝:7/10服務💁🏼♀️:
店名:本佐日本燒肉料理
環境🏝:7/10