2021-12-22
大角咀其實好多嘢食,呢間台灣嘢見佢價錢又唔貴,同埋款式都幾多,所以同朋友去咗食呢間。台式炸醬麵($45)其實份量都幾多,有好多我好鍾意食嘅豆乾。佢個味道其實有少少似肉燥,調味唔會好濃。細食既朋友食一碗麵其實已經好飽。起司肉鬆蛋餅($35)呢個蛋餅好有驚喜,因為佢用咗拉絲芝士,仲要芝士份量都幾多下!佢餡料好多,唔使點醬已經好好食,我覺得呢個係必叫!塔香鹽酥雞($38)其實呢個同我想像中嘅鹽酥雞有少少唔同,因為佢嘅鹽酥雞好大粒!不過佢大粒得來好入味,而且炸得好脆,件數都好多。大腸麵線($38)佢有兩個size,呢個係比較大嘅一碗,其實我哋都冇諗到會咁大碗。佢大腸好多,而且煮得好淋好入味,幾好食。麥香奶茶($22)呢度叫飲品都唔貴,所以都叫咗杯奶茶飲, 有少少麥香味,唔錯。涼拌小黃瓜($25)呢個小黃瓜拌得超好食!又甜又酸又辣,味道適中,如果佢再凍啲會更加好,不過佢而家已經好好食,我覺得係一個幾開胃嘅小食!其實我覺得呢間野嘅整體質素都幾高,而且價錢又唔貴,佢如果去開嗰頭嘅話,我覺得好值得去呢間食下!
台式炸醬麵($45)
起司肉鬆蛋餅($35)
塔香鹽酥雞($38)
大腸麵線($38)
麥香奶茶($22)
涼拌小黃瓜($25)