1K
2021-05-14 96 views
《地道家常菜😚》———————————————-# 台灣館 🇹🇼-早排咁啱經過九龍灣,見到呢間位於德寶商場嘅隱世台式料理相當地道吸引,啱哂口味❤️-唔好睇餐廳嘅小炒好似好普通,越簡單嘅菜式越難做,呢間就煮得好有屋企家常菜嘅味道👍🏻鳳梨甜酸肉就係我哋嘅經典咕嚕肉,味道非常開胃,令人忍唔住食指大動🍍沙茶牛肉炒芥蘭配飯一流,沙茶味濃郁,牛肉肉質鬆軟🐮-滷水拼盤都幾大份,牛展、豬耳、豆腐同滷水蛋樣樣齊,鹵水好入味,非常適合初夏消暑開胃😍晚餐仲有半價配特飲,冬瓜茶同洛神花茶都相當清甜,值得一讚😝-⭐ 參考價錢︰鳳梨甜酸肉:$68沙茶牛肉炒芥蘭:$68滷水拼盤:$48冬瓜茶、洛神花茶:$23/杯🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均消費:$100
《地道家常菜😚》
冬瓜茶、洛神花茶:$23/杯
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費:$100
2021-05-12
$100 (Dinner)