2023-05-31
成日經過’串燒兄妹’,就聞到極香既串燒味,終於引唔住入左去試。呢間係一間街坊小店,唔好期望地方有幾靚,企理,坐得舒服就可以了。呢到支持外賣,堂食座位唔多。.食物方面,串燒既款式頗多,有肉類、海鮮同蔬菜。我被佢$100蚊10串串燒吸引,平均$10蚊串,真係非常抵呀,而且可以揀既款都幾多。🔹牛舌、五花腩肉、豬頸肉、雞肉、雞中翼和雞腎🔹我鐘意佢一次過用盤上,唔會話食完一串要等好耐先有下一串,每種肉都燒得幾出色,調味唔會太鹹,不過都算重口味,送啤酒汽水一流。🔹韭菜、魷魚鬚、燒秋刀魚 、燒原條茄子 🔹燒韭菜係我至愛,燒過後仍然好juicy,食落去又非常爽口,再配上自家製調味料,口感豐富又非常惹味。魷魚鬚好有口感,愈咬愈香;秋刀魚唔會腥之餘,加少少檸檬汁上去,更加突出佢既鮮味。大力推介燒原條茄子,茄子面頭舖滿蒜蓉同埋辣粉,仲有芝麻同埋蔥花調味,非常入味。整體黎講,$100蚊可以食到10串有質素既串燒,係真係抵到難,同埋離地鐵站只係5分鐘路程,真係值得大家黎一試。.
🔹牛舌、五花腩肉、豬頸肉、雞肉、雞中翼和雞腎🔹
🔹韭菜、魷魚鬚、燒秋刀魚 、燒原條茄子 🔹