2023-07-06
💖 賞島咖啡屋 (太子)✨太子花園街233-235號偉雄大廈地下A號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️@nanasoup 推介實冇死🤭之前已經睇過佢介紹呢間Cafe 㗎啦!今次就約埋一位Cafe愛好者朋友一齊去試吓係咪真係佢講得咁好食❤️-晚市套餐🌙 $468/2P▫️是日精選餐湯🍲:今日嘅事呀請湯就係蕃茄濃湯🍅,好香好綿,我覺得蕃茄唔會好酸👍🏻▫️慢煮雞胸柚子汁沙律🥗:叫嘅時候完全冇留意原來係慢煮雞胸肉,初頭仲以為係鴨胸😂食落去嘅時候肉質比較結實,但係味道好足夠💁🏻♀️酸酸甜甜嘅柚子汁令到我哋更加開胃😘▫️蒜油花椒蜆肉意大利麵🍝:由於喺個Menu度呢一個意粉打咗粒星⭐️所以我哋就試一試係咪真係佢哋主打🙈。一上枱嘅時候真係情不自禁讚嘆擺盤好有心思🫶🏻每一粒蜆肉都好肥美😽。我最鍾意就係佢哋嘅意粉花椒味唔會太辣,但有少少麻嘅感覺,就算唔係好食得辣嘅人呢個應該到可以試吓😳▫️美國安格斯牛板腱🐃:平時食西餐我都真係好鍾意食牛扒,所以就將個決定權交咗俾個friend睇吓佢想食魚定係食牛肉,點知佢今日竟然話想食牛🤭,所以我哋就+$68叫咗呢一份牛板腱🤩。我哋就揀咗五成熟,上菜嘅時候帶有少少血水,肉表面
💖 賞島咖啡屋 (太子)
✨太子花園街233-235號偉雄大廈地下A號舖
-晚市套餐🌙 $468/2P
▫️美國安格斯牛板腱🐃:平時食西餐我都真係好鍾意食牛扒,所以就將個決定權交咗俾個friend睇吓佢想食魚定係食牛肉,點知佢今日竟然話想食牛🤭,所以我哋就+$68叫咗呢一份牛板腱🤩。我哋就揀咗五成熟,上菜嘅時候帶有少少血水,肉表面呈現嫩粉紅色,好吸引😍不過食之前就諗想點啲鹽,正想叫職員拎嘅時候就發現原來牛板腱自身已經經過調味🥰太貼心了吧。如果想濃味啲就可以試吓點旁邊嘅醬汁。
▫️英式紅蘿蔔蛋糕🥕:本身睇到Menu嘅時候四款甜品都好想食😵💫,唔知有冇人好似我咁通常揀唔到就會去OpenRice睇吓有冇相🤔睇吓賣相吸唔吸引再叫🤣。結果我發現冇乜人影過紅蘿蔔蛋糕🍰😂所以我一心係諗住試吓嘅心態嘅,點知勁好味😋,有少少紅蘿蔔絲同埋腰果粒夾心,蛋糕軟綿綿唔會好甜🫰🏻
▫️兩杯飲品🍹:我哋就叫咗一個柚子檸檬蜜同埋柚子梳打🍊,兩杯都甜甜酸酸好好味。
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩