2024-03-29 113 views
與好友相聚建議這餐廳,主要是被門面吸引,其次是大家就腳,旺角東港鐵下來對面就是了。環境確實坐得舒服,侍應們的招待也十分貼心。一行三人叫了,帕馬火腿沙律、紅甜椒汁蔬菜意粉、大蝦意粉、蒜香雞翼,其中一位朋友要了杯啤酒試吓。感覺沙律足料,但火腿偏咸。蔬菜意粉也豐富,幾種蔬菜配搭。大蝦意粉的蝦也大大隻配白汁,都濃味。欣賞雞翼是烚熟了才落去炸脆外皮。因外面脆皮剛剛好不會炸到黑曬,內𥚃啲肉仲係好嫩滑。不會是生雞翼炸熟咁死實實。杯啤酒叫Stella , 清新,酒精不算高,算是容易入口。最開心買了餐飲券,本來十五十六買不買好,但侍應的熱心推介,更幫我們先計定幾錢才決定買邊款好。真是貼心!我個人覺得一個愉快的體驗絶對會令美食提升。正所謂開心食飯,食咩都咁好味,況且味道及用料確實不差。今次未有機會試扒,留返下次再試!

環境確實坐得舒服,侍應們的招待也十分貼心。

杯啤酒叫Stella , 清新,酒精不算高,算是容易入口。

帕馬火腿沙律
2024-03-28
Dining Offer
Voucher
2023-12-19 239 views
2023年12月19日,晴☀️休息日去左花園街閒逛,行到餓就用OpenRice 個「附近」功能搵餐廳(懶)。發現到呢間W&T喺附近,轉個彎就到就去望下,見到鋪頭入面好多植物裝飾,價錢唔貴,就入去啦。叫左個午餐:檸檬奶油雞扒意粉 + 熱百香果蜜鋪頭幾靚,等食期間就影下相,見圖,野食到,相機食先,都係見圖。意粉質地唔會好淋,個汁好好味,上面亦有D蟹籽,多一重口感,雞扒肉質無特別,唔算差亦唔算好好,對得住個價錢既🍝熱飲 百香果蜜都好飲,乾燥季節滋潤下🍯因為門口對正洗衣街,外面海量車,餐廳門口無玻璃、無隔音,食食下就會係咁聽到馬路邊既聲,係有D影響既,如果大家去呢間餐廳,可以試下request 坐入D ? 第一次去,又真係無留意到。
2023年12月19日,晴☀️

叫左個午餐:
檸檬奶油雞扒意粉 + 熱百香果蜜

鋪頭幾靚,等食期間就影下相,見圖,
野食到,相機食先,都係見圖。

熱飲 百香果蜜都好飲,乾燥季節滋潤下🍯

檸檬奶油雞扒意粉
2023-12-19
$68 (Lunch)
檸檬奶油雞扒意粉
2023-11-19 311 views
19/11/2023 星期日,輕鬆心情,行吓花園街,打算再次嚟W&T Restaurant 嘆個午餐,因為之前都有幫襯,食過好味!今日果然冇令我失望,食物質素保持水準,店員友善招待,盡心給每位人客滿意的安排。星期日都有set lunch,我哋叫咗兩個午餐加side dishes,嘆完午餐,已經到下午茶時間,我哋梗係叫個Cheese Cake 啦!午餐主菜:西班牙橄欖豬扒,份量大件,豬扒夠肉汁,美味。海鮮意粉,可以選擇走辣、大辣、少辣,啱唔食辣嘅人客,海鮮蝦及意粉彈牙😋Side dishes:煙肉薯仔湯,炸雞翼,帕瑪火腿,松露炒滑蛋,蒜香炒雜菇。飲品:凍檸檬茶下午茶: Cheese Cake & Iced Lemon Tea ,芝士蛋糕甜度適中,好啱口味!食得開心,好滿足!Happy Sunday 😊
午餐主菜:
西班牙橄欖豬扒,份量大件,豬扒夠肉汁,美味。
Side dishes:
煙肉薯仔湯,炸雞翼,帕瑪火腿,松露炒滑蛋,蒜香炒雜菇。
飲品:凍檸檬茶

食得開心,好滿足!Happy Sunday 😊
西班牙橄欖豬扒
海鮮意粉(走辣)
Side  Dish  -  煙肉薯仔湯
Side  Dish  -  炸雞翼
帕瑪火腿
蒜香炒雜菇
松露炒滑蛋
芝士蛋糕(原味)
下午茶:  芝士蛋糕(原味)配凍檸茶
西班牙橄欖豬扒
海鮮意粉(走辣)
Side  Dish  -  煙肉薯仔湯
Side  Dish  -  炸雞翼
帕瑪火腿
蒜香炒雜菇
松露炒滑蛋
芝士蛋糕(原味)
下午茶:  芝士蛋糕(原味)配凍檸茶
2023-07-16 400 views
去花墟行街買花,經過間西餐廳入去食咗個lunch,點咗意粉加咗餐湯意粉好啱我口味,好味😋 😋😋😋😋今日餐湯南瓜湯👍🏼入邊環境舒適,整個用餐過程很愉快😊😊😊😊😊價錢合理,會再幫襯跟餐有杯嘢餸,唔記得影相😂😂😂😂😂下次要約埋啲friend 一齊過嚟食,下次會過嚟試吓佢哋個牛扒餐…..地址:旺角洗衣街167號 W&T Restaurant 營業時間:中午12:00-晚上10:30
去花墟行街買花,經過間西餐廳
入去食咗個lunch,點咗意粉加咗餐湯
意粉好啱我口味,好味😋 😋😋😋😋
今日餐湯南瓜湯👍🏼
入邊環境舒適,整個用餐過程很愉快😊😊😊😊😊
價錢合理,會再幫襯
跟餐有杯嘢餸,唔記得影相😂😂😂😂😂

南瓜湯

蟹籽海膽醬意粉

地址:旺角洗衣街167號 W&T Restaurant
營業時間:中午12:00-晚上10:30

南瓜湯
蟹籽海膽醬意粉
2023-07-14 349 views
每次同啲friend聚會.都會諗起嚟一間太子洗衣街W&T Restaurant環境舒適、空間冇咁逼夾👍呢一點係旺區好少見.價錢合理,總免加一服務👍👍👍服務人員態度有善.冰美式 $40 咖啡香味濃郁,唔會太苦、無酸味.啤酒🍻薯條外脆內嫩,好好味😋 意式麵包小點 必食👍海鮮Pizza墨西哥烤雞 個醬好野味,吃得辣味,可以試一試人均消費200元有酒精飲品🍺地址:油尖旺區旺角洗衣街167號 W&T Restaurant
每次同啲friend聚會.
都會諗起嚟一間太子洗衣街W&T Restaurant
環境舒適、空間冇咁逼夾👍
呢一點係旺區好少見.
價錢合理,總免加一服務👍👍👍
服務人員態度有善.
冰美式

冰美式 $40 咖啡香味濃郁,唔會太苦、無酸味.
STE LLA

啤酒🍻
薯條

薯條外脆內嫩,好好味😋
意式麵包小點

意式麵包小點 必食👍
海鮮披薩

海鮮Pizza
墨西哥烤雞

墨西哥烤雞 個醬好野味,吃得辣味,可以試一試

人均消費200元
有酒精飲品🍺
2023-07-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
海鮮披薩
墨西哥烤雞
  • 澳洲M4和牛肉眼扒
2023-06-27 360 views
下午3:30 夠鐘食下午茶!去左位於旺角洗衣街167號嘉德大廈地下1號舖既W&T Restaurant 叫左朱古力味既芝士巴斯克+凍檸茶平時原味就食得多喇所以都好期待誰不知…..賣相一般之餘,仲好難食🫠一入口好似浸左水既cheese cake發晒脹,朱古力味都有既,不過好濟個3點醬就酸酸甜甜,解到膩本身個cake 唔會好甜但口感同味道同我食開既差太遠總括嚟講:呢個朱古力味既巴斯克實在唔合格,不過呢間餐廳都有其他午餐同下午茶套餐揀,款式都幾多,大家可以試吓
下午3:30 夠鐘食下午茶!
去左位於旺角洗衣街167號嘉德大廈地下1號舖既
W&T Restaurant

叫左朱古力味既芝士巴斯克+凍檸茶
平時原味就食得多喇
所以都好期待
誰不知…..

賣相一般之餘,仲好難食🫠
一入口好似浸左水既cheese cake
發晒脹,朱古力味都有既,不過好濟
個3點醬就酸酸甜甜,解到膩
本身個cake 唔會好甜
但口感同味道同我食開既差太遠

總括嚟講:

2023-06-19 238 views
之前姐姐介紹一間小店W&T嘅蟹子海膽醬意粉十分美味,一試之下後亦都繼續光顧過幾次,小弟認為呢間小店十分值得推介比大家黑松露披薩,新鮮熱辣不過味道比較淡咗少少紐西蘭牛扒5成熟,肉嫩多汁青醬海鮮披薩,一個人可以食曬一個燒牛肉沙律,牛肉份量都算多蟹子海膽醬意粉,實在太美味了食完個披薩後還可以解決個意粉墨西哥羊肉卷,羊肉唔騷加上沙律菜和開胃醬汁兩個根本唔夠我食普洱咖啡,咖啡中有茶味不過我唔太識欣賞飲品方面我比較鍾意法國玫瑰茶今次食評係分幾次幫襯,目前幫襯左3次了,青醬海鮮披薩、牛排、蟹子海膽醬意粉和墨西哥羊肉卷都係我推介菜色,另外環境清靜,服務亦都唔錯希望大家會鍾意。

黑松露披薩,新鮮熱辣不過味道比較淡咗少少

紐西蘭牛扒5成熟,肉嫩多汁

青醬海鮮披薩

青醬海鮮披薩,一個人可以食曬一個

燒牛肉沙律,牛肉份量都算多
蟹子海膽醬意粉

蟹子海膽醬意粉,實在太美味了食完個披薩後還可以解決個意粉

墨西哥羊肉卷

墨西哥羊肉卷,羊肉唔騷加上沙律菜和開胃醬汁兩個根本唔夠我食

普洱咖啡,咖啡中有茶味不過我唔太識欣賞

飲品方面我比較鍾意法國玫瑰茶

青醬海鮮披薩
蟹子海膽醬意粉
墨西哥羊肉卷
2023-06-16 163 views
要喺旺角上堂,所以之前搵間餐廳食午餐。呢一間Cafe同隔離另外一間Cafe係黐住,揀咗呢間,因為見到餐牌多啲選擇,同埋價錢比較相宜。餐廳外觀裝修唔錯,乾淨企理,仲有少少擺設。我叫咗一個明太子醬意粉,再加煙三文魚,同埋一杯凍Latte。首先講吓個明太子醬意粉,我真係未試過食呢一個質地嘅明太子醬意粉🫠嗰個醬嘅味道本身有啲奇怪,唔喊又唔辣。呢個意粉煮得太淋,所以撈埋個醬,就淋上加淋。仲有追加嘅三文魚,冇諗過得兩小片,真係好細片。最奇怪係個意粉未到,佢就已經俾咗呢兩片三文魚我。唔通諗住我先食咗呢兩片三文魚先?我知道佢唔需要煮嗰兩片三文魚,但係個上菜次序有啲奇怪。另外叫咗一杯凍Latte,跟餐要另外再加錢的,所以我會expect佢大杯少少,起碼正常凍飲size,而唔係用一個熱飲杯。食物味道很一般,又唔係太抵食,所以下次應該唔會幫襯。
要喺旺角上堂,所以之前搵間餐廳食午餐。

食物味道很一般,又唔係太抵食,所以下次應該唔會幫襯。
2023-05-17 421 views
想不到公司附近竟然有這樣間裝潢幽雅的cafe, 這樣的裝潢在這個位置的確很“吸睛”😆 其實與朋友本身都打算在這𥚃吃, 店員還非常落力游說我們, 給個讚 👍🏻餐廳裝潢明顯花心思的, 每盞燈都有花草再加工修飾, 一排看過去的確漂亮, 另外椅子都是自家出品的!意粉方面醬汁部份是自家製, 例如芫荽橙醬, 很想試試但又怕不太愛芫荽味的自己會嫌棄 😵‍💫 檸檬芥末籽醬很吸引, 可惜我不愛青口, 最後唯有選擇牛肝菌黑松露意粉, 算是有保證的選項。煙三文魚墨西哥卷配比目魚柳 $98墨西哥卷烘得剛好, 外皮不硬, 內裡加了生菜, 沙律醬和煙三文魚, 口感豐富, 尤其加了沙律醬, 不會覺得太乾身。比目魚柳也不錯。牛肝菌黑松露醬意粉 $158菌類很多, 但一吃就發現沒有黑松露味道, 面層有芝士但芝士味也不多, 菌味最濃郁🍄 不過意粉偏油膩, 廚師可以再輕手一點。由於意粉欠缺精華黑松露味道, 真的大打折扣。百香果 $22自從之前吃過百香果的味道後一直很掛念, 難得cafe有就要試試, 酸酸甜甜, 是我喜歡的味道 ☺️ 挺開胃的。只用$22, 真的便宜!食物方面不是很差, 但㕑師明顯要再下多點苦功 💪🏻而且份量都

煙三文魚墨西哥卷配比目魚柳 $98
煙三文魚配墨西哥配比目魚柳
牛肝菌黑松露醬意粉 $158
百香果 $22
無花果

食物方面不是很差, 但㕑師明顯要再下多點苦功 💪🏻而且份量都不夠, 我跟朋友吃完正餐還要找其他小食。不過環境恬靜, 是一個跟朋友共渡暢談的好地方。

2023-05-11
煙三文魚配墨西哥配比目魚柳
無花果
2023-04-07 238 views
狩Cafe魔趁紅日又來覓食啦!今次呢間W&T,喺門口睇覺得人少少,心諗唔通係伏?但係裝觀寛敞開揚嘅餐廳確實少見,又見全女班,膽粗粗走入去。覺得呢個天口涼嘅時候確實適合呢種餐廳(入內有冷氣),裝潢别緻得頗有bar & restaurant嘅感覺,唔會困住聲音,所以食得舒服嘅。女性雖然會覺得有少少怕生,但心思比較細膩又恬靜,肯溝通係可以做到滿意。音響不錯,選舞曲令人可以長留!講完服務同環境,就講食物。QR code落單幾啱唔想講嘢人士🤣 open kitchen 煮食相當香噴噴,令人期待!出品比意料之中好食,夠熱夠香,仲係可以登大雅之堂嘅擺盤👍海鮮意粉好香嘅香草蒜味,喺外面聞到廚房香味就知整緊啲咩真係好正。海膽蟹子意粉相當滿意,汁醬濃度適中,唔會過甜過膩過濃郁,食完加杯咖啡剛好。

海膽蟹子意粉
香鮮意粉
2023-04-07
$110 (Lunch)
海膽蟹子意粉
香鮮意粉
2023-03-23 190 views
今晚同個朋友喺附近食飯,揀咗呢一間Cafe,新開嘅店都會想試吓好唔好食🤤店舖樓底高,位置闊落,環境舒適,最意想不到係有啤酒提供🍻👍🏻☺️​🍝牛肝菌黑松露意粉 $158平時食牛肝菌,都係食米線果時加,而佢呢款意大利粉🍝剛好有晒兩樣我鍾意食嘅味道👍🏻🤤意粉口感適中,唔會太軟亦都唔會太硬,牛肝菌同黑松露都好足料,味道層次分明,唔會因為鹹而蓋過咗黑松露同牛肝菌嘅味道👏🏻👏🏻👍🏻 撈完成碟意粉,都唔會有乾,同唔夠醬汁嘅情況👍🏻​🍤酥炸比目魚配芫荽橙醬 $98呢一碟小食,意想不到咁好食‼️平時唔係隨便食魚嘅我,都一件接一件放入口,點埋嗰個醬汁,味道真係好夾,雖然話係芫荽橙醬,但因為撈咗橙味落去,所以食落都係酸酸甜甜嘅味道,有啲似魚柳包個醬汁😂送啤酒一流🍻🫰🏻​🍻果香手工啤$98難得有Cafe可以飲啤酒,加埋今日嘅心情,真係好有feel,手工啤平時有機會都會飲,呢款果香味嘅手工啤,色澤比較深色,酒精7.5%對於飲酒係淺嘗既女仔來講,口味可能會有少少🤏🏻濃,但都容易入口😊​​總結:位置係旺角容易搵,周邊環境亦唔會太嘈雜,食物味道價錢適中,店內環境舒適整潔,店員服務親切細心,朋友傾計聚會一流👍🏻

🍝牛肝菌黑松露意粉 $158

🍤酥炸比目魚配芫荽橙醬 $98

🍻果香手工啤$98

酥炸比目魚配芫荽橙醬
2023-03-21
酥炸比目魚配芫荽橙醬
  • 果香手工啤
2023-02-25 220 views
呢間係係咩網紅cafe冇人排隊,唔滿場餐牌設計,店內裝修都係平凡講真唔吸引,但價錢比同街嘅食店平而且送嘢飲,凍飲又唔加錢入場試吓叫左呢個海鮮意粉係蒜蓉加辣椒炒,香得嚟帶小小辣仲有車厘茄中和d辣味海鮮都唔細粒,滿意唯挑剔就係太油,食完見到有大約一湯匙嘅油沉底跟餐送嘢食,叫杯茉莉花茶呢個杯嘅設計好細心,有個隔花茶好清香浸耐左都唔會太苦澀
呢間係係咩網紅cafe
冇人排隊,唔滿場
餐牌設計,店內裝修都係平凡
講真唔吸引,但價錢比同街嘅食店平
而且送嘢飲,凍飲又唔加錢
入場試吓

海鮮意粉(辣)

叫左呢個海鮮意粉
係蒜蓉加辣椒炒,香得嚟帶小小辣
仲有車厘茄中和d辣味
海鮮都唔細粒,滿意
唯挑剔就係太油,食完見到有大約一湯匙嘅油沉底

茉莉花茶

跟餐送嘢食,叫杯茉莉花茶
呢個杯嘅設計好細心,有個隔
花茶好清香
浸耐左都唔會太苦澀
海鮮意粉(辣)
2023-02-15 250 views
15/2/2023 今日再嚟呢度,因為食物好味,坐得舒服,樓底高,又有privacy 。Menu 內的餐單款式多選擇,叫套餐又可以加side dishes ,仲要係可以加多款side dishes,唔會話只可加-款,靈活性高。今日我哋叫嘅套餐有:-Parma Ham沙律,加side dishes 煙三文魚,香草肉腸,松露炒滑蛋。配 凍柚子梳打。沙律菜鮮嫩,Parma Ham 大大塊,配搭好正。side dishes 一啲都唔馬虎,煮得好食。西班牙黑毛豬扒,加side dish 炸雞翼。配凍檸茶。兩塊豬扒,烹調美味,炸雞翼皮脆肉嫩,咬落仲肉好juicy😋最後叫咗-客dessert Tiramisu ,tiramisu 甜度適中,我哋二人share,剛好圓美午餐,食得開心😊店員友善招呼,地點又係市區中心,行完花墟過嚟搵食,確是悠閑享受一餐美食的好地方,值得推介。

今日我哋叫嘅套餐有:-
西班牙黑毛豬扒,加side dish 炸雞翼。配凍檸茶。
兩塊豬扒,烹調美味,炸雞翼皮脆肉嫩,咬落仲肉好juicy😋

Parma  ham  salad
柚子梳打
凍檸茶
Dessert  :  Tiramisu
2022-09-07 503 views
去花墟經過呢間西餐,同朋友行行完街,晚上就一齊入去是試下晚餐.選擇食物品種都幾多選擇飲品有中式功夫茶,冷泡茶.酒類,都生啤、麥啤、紅酒🍷人均消費2百幾,免加一服務.值得推介,會再幫襯.個薯條揸得幾好食,外脆內軟👍法式麵包小點 ,一共有四件,好鍾意上面粒粒蕃茄味.黑醋炒雜菇,我好鍾意食,$78底食 大份香辣海鮮意粉,鍾意食辣值得試,不過要小心咬到新鮮辣椒仔粒😂 真材實料海鮮份量好多.叫咗個卡邦Pizza,試味濃郁,旁邊啲好皮脆卜卜塊牛扒原汁原味,我叫左7成熟 牛味重值得一試,下次可以試下5成熟.甜品係佢地推介自家制,綠茶奶凍,配上上面果醬,酸酸甜甜好好味😋地址:油尖旺區旺角洗衣街167號W&T Restaurant
選擇食物品種都幾多選擇
飲品有中式功夫茶,冷泡茶.
酒類,都生啤、麥啤、紅酒🍷
人均消費2百幾,免加一服務.
值得推介,會再幫襯.

個薯條揸得幾好食,外脆內軟👍
法式麵包小點 ,一共有四件,好鍾意上面粒粒蕃茄味.

黑醋炒雜菇,我好鍾意食,$78底食 大份
叫咗個卡邦Pizza,試味濃郁,旁邊啲好皮脆卜卜

塊牛扒原汁原味,我叫左7成熟 牛味重
值得一試,下次可以試下5成熟.

2022-09-05
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • 黑醋炒雜菇
  • 卡邦pizza
  • M4和牛
2022-08-12 387 views
晚餐時份路過洗衣街,碰上人唔多又寬敞既餐廳,唔使等位就決定試試佢🤭新店有好亦有改進空間,加油加油~---🔸白酒煮青口 $158比想像中豐富!!!有蒜蓉有番茄仔有露筍有橄欖,絕對more than白酒煮青口,我就鍾意嘅,但係就睇名估唔到咁惹味🤣-🔸墨西哥烤雞 $238本身叫燒豬仔骨,可惜冇得賣臨時轉🥲送上嚟嘅時候見到隻雞烤得好dry有啲驚鞋,點知切落只係皮香脆,內裏雞髀位都尚算juicy🤤係雞胸嚡少少,整體都唔錯~(可惜個橙色醬幾辣🌶️)-🔸墨西哥雞肉捲加薯條 $98有啲懷念Kebab既味道所以叫,頭兩啖都好味,但點知都係太辣之後食唔到🥵之後有同侍應姐姐反映,佢好nice咁話一路試緊客人口味👍🏽👍🏽而薯條有d番薯條既感覺,但整體覺得overcooked咗,表皮脆到油淋淋而內裏空空地心💁🏻‍♀️-🔸 Tiramisu $48賣相唔錯,裏面嘅蛋糕索滿酒,鍾意酒味出嘅朋友可能會鍾意,我就覺得too much同埋可以甜dd🙆🏻‍♀️---🍽️ W&T Restaurant{不用加一,2人共$542}🔹餐牌仲有唔同茶可以揀嚟飲,見佢啲茶具都幾有特色,有機會都好奇試試看🤭#sis旺角 #
---
🔸白酒煮青口 $158
🔸墨西哥烤雞 $238
🔸墨西哥雞肉捲加薯條 $98
🔸 Tiramisu $48
---
🍽️ W&T Restaurant
{不用加一,2人共$542}

#sis旺角 #旺角美食 #hkfood #hkfoodie #eat #food #dessert #美食 #香港美食 #相機食先 #香港 #平民美食 #sisterfoodcourt