2024-08-04 40 views
同同事喺呢度食咗一個lunch,嘢食嘅素質都OK。有有湯有麵包,個黑糖麵包真係好正,如果唔係太肥我真係會食多幾個😂價錢對比食物嘅素質都算ok,有加一服務費,如果係有會員會更加抵。整體嚟講對醫生差都係OK。
今日係呢間outback叫外賣拎番屋企食,俾錢時已經收錯錢要成張單取消再俾過!叫左一個雞肉沙律同一盒加拿大豬鞍,佢可以成盒雞肉冇俾到,問佢齊未又話齊,搭左成大半個鐘返屋企結果冇雞肉得盒沙律,咁我宜家食乜?唔通叫我坐番大半個鐘出黎攞番?真係勁之失望!塊豬鞍又硬到橡膠咁,唉,本人都係長期會員,食過呢間野無數次。下次都要諗過先再決定幫唔幫襯!宜家香港食肆冇人去,個個出去第2度玩第2度食,你地連小小野都可以搞成咁,真係生意差都唔好怪任何人啦。
沒有雞肉的雞肉沙律
2024-07-02
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
2024-06-29 326 views
星期五天時暑熱今晚又約咗同事食lunch,大家諗唔到食咩啲掣見到outback好似幾吸引就一齊入咗去食,我哋兩個人叫咗一個餐岩岩好,首先我要介紹個沙律,蔬菜爭鮮加好味嘅芝士配合,跟住我要介紹過就係燒豬仔骨,食落口新鮮野味,最緊要係兩樣嘢加埋都係150左右蚊!

2024-06-28
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$75 (Lunch)
父親節快到了。。是時候plan 一下節目吧🥳..快要到父親節了🎊,你地又諗好點跟親愛的爸爸慶祝嗎🤗❓不如考慮下來尖東既 【尖沙咀中心及帝國中心「Cheers Fiesta」來一個美景美酒暢飲夜】,不失係父親節好去處呢!今次黎左Outback 吃個飯慶祝,餐廳充滿澳洲色彩,菜式同樣有水準,必吃當然有 🖤黑糖麵包🖤 確係餐廳名物,不用多介紹相信大家都很熟悉😍,鬆軟麵包帶微甜加上牛油同吃,真的很滋味!另外香脆Taco🌮 & Salmon Salad🥗 同樣感覺清新而口感豐富。最後來個Cheesecake🍰 酸甜開胃,配上餐廳特調飲品,真的很盡興 cheerssss🥳!..
父親節快到了。。是時候plan 一下節目吧🥳

另外香脆Taco🌮 &

Salmon Salad🥗 同樣感覺清新而口感豐富。

最後來個Cheesecake🍰 酸甜開胃,

配上餐廳特調飲品,真的很盡興 cheerssss🥳!
2024-03-16 692 views
竹竹今日去拍野,拍完之後渣車去附近食野去到一間商場靜靜地冇乜人,本身睇咗一間日本嘢,但係門口有一大浸煙味,所以冇入去,最後揀咗對面街嘅outback 餐牌套餐最出名嘅「黑糖麵包」🥇今次竹竹好捧場餐湯主菜「香辣燒蝦飯」🥈「燒比目魚柳」🥉還可以,媽媽純粹今日唔想食魚,加檸檬汁好食!檸檬仲要燒過㗎!竹竹簡,最後淨係食黑糖麵包凍檸茶凍奶茶竹竹今日最愛竹竹今日淨係食咗個麵包,飲左湯,同埋比目魚隔離啲蔬菜其他媽咪埋尾今日獎牌:🥇🥈🥉
竹竹今日去拍野,拍完之後渣車去附近食野

餐牌套餐

最出名嘅「黑糖麵包」🥇
今次竹竹好捧場

餐湯

主菜「香辣燒蝦飯」🥈

「燒比目魚柳」🥉
竹竹簡,最後淨係食黑糖麵包

凍檸茶

凍奶茶

竹竹今日最愛
竹竹今日淨係食咗個麵包,飲左湯,同埋比目魚隔離啲蔬菜
其他媽咪埋尾

今日獎牌:🥇🥈🥉

2024-03-15
$150 (Tea)
2024-02-14 769 views
要搵間唔限時間又食得開心仲要啱小朋友嘅餐廳,仲要方便來自港九新界朋友聚集嘅,呢間必定係我哋首選!好喜歡佢嘅地點,真係好方便!由於我哋每次聚餐都成十幾人,小朋友又好似唔太Like食中菜,咁小朋友鍾意食乜?問佢哋每個每次都係「薯條」,咁無理由聚餐食快餐架嘛!所以我哋就揀outback!今次係新春團拜,好多餐廳(由其係中菜)都有限時限刻,而呢間真係無,可以好放心食用同埋慢慢食傾下計!黎到先知,竟然可order平時嘅Daytime Specials,好正呀,絕對係比我地瘋狂任叫🤣🤣🤣我哋今次一共order咗5款主食同4款小吃!樣樣都係我哋好鍾意嘅嘢食!黑糖麵包🥖應該係outback最經典吧,每次黎麵起碼食咗2條,而家仲出埋外賣🥡,不過我哋就喜歡係店入面食嘅!龍蝦蕃茄湯🦞呢個係每日嘅餐湯,可能係因為新年,好似平時係紅白湯為主!不過今次呢個湯好正,小朋友麵好鍾意飲!特製洋蔥花球$96呢個都係每次都必點食品,唔止賣相得,香脆嘅洋蔥加上特色醬汁,次次都清曬!炸蝦球$96呢個應該係新嘅午餐小吃?好似之前都唔覺有,但炸得好好食,仲保留到蝦嘅鮮味!香脆薯條混芝士$68好鍾意食呢個芝士薯條,上面仲灑上煙肉碎,

黑糖麵包🥖

龍蝦蕃茄湯🦞
龍蝦🦞蕃茄湯

特製洋蔥花球$96
特製洋蔥花球

炸蝦球$96
炸蝦🍤球

香脆薯條混芝士$68
好鍾意食呢個芝士薯條,上面仲灑上煙肉碎,又香又好食!
香脆薯條混芝士

炸蘑菇 $96
呢個係大人都好鍾意食,大大粒鮮菇,炸完都唔會無咗菇味!
炸蘑菇

燒肉醬味豬肋骨$148
招牌菜吧,醬汁香濃,豬肋骨唔硬,連小朋友都食到!
燒肉醬味豬肋骨

芝士白汁燒蝦寬麵$138
好鍾意呢間,因為我哋每次order呢個寬麵,店員望一望麵知我哋比小朋友食,主動會同我哋講轉忌廉汁!好滿意!
芝士白汁燒蝦寬麵

肉醬意粉🍝
呢個係小朋友要求食嘅!足料!上面都灑上芝士粉!每次小朋友都爭住食
肉醬意粉

烤帶子煙肉白汁燴飯$138
呢個Risotto炒得好香,有少少煙靭但唔硬,上面配咗煙肉包帶子!
烤帶子煙肉白汁燴飯

燒澳洲法式羊扒$248
每次嚟都必叫,佢哋控制嘅熟度真係好好,每次都係好夠汁而又唔會太過熟!
燒澳洲法式羊扒

Outback都好親子餐廳,次次都安排好小朋友餐具及蠟筆同畫比佢地填顏色!我哋小朋友一講就知道呢間餐廳,好開心又有得食仲有得玩!

其本身都係佢哋嘅會員,但新春期間就無任何嘅優惠!不過都可以儲分換食品嘅!

食物質素:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境 :⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務 :⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價格 :⭐️⭐️⭐️⭐️

2024-02-13
$240 (Lunch)
龍蝦🦞蕃茄湯
  • 炸洋蔥
  • 芝士煙肉薯條
  • 羊架
2024-01-13 605 views
通常嚟到outback,最鍾意食嘅都係嗰條黑糖麵包,今次同同事過嚟食,一次過食咗七條(大家食量都好驚人)之後就因為信用卡嘅優惠,叫咗一個套餐B,成班人一齊share,飽到我哋傻雞鎚好多汁,肉都非常之多汁,不過七成熟都始終係有啲Over Cooking ,其他就正正常常發揮,都係冇乜特別。

2024-01-12
黑糖麵包
朋友請我食 #生日飯~ 要搵一間餐廳可以傾足三小時,現在真的不容易Outback 可以任坐😎我哋點了 #美國頂級海陸套餐🔸#是日餐湯 ▶️ #忌廉湯 我冇飲😂🔹#黑糖麥包 ▶️ 幾時都係咁好食,熱辣辣軟林林一啖咬落去,有一種講唔出嘅溫暖✴️🔸 #公司沙律 ▶️ 菜、炸麵包粒、蕃茄、芝士鍾意佢個沙律醬,酸酸甜甜又清清地,比較稀不是杰的那一種~🔹#美國頂級紐約牛扒拼加拿大龍蝦尾 ▶️ 好食牛扒5成熟, 啱啱好, 香脆嘅表皮入邊包住紅紅地, 好冧, 又有牛肉味。龍蝦尾都好鮮甜爽脆, 調味剛好🔸#香草蕃茄海鮮意粉 ▶️ 之前order嘅時候講明走芝士來到全碟都有碎芝士, 同服務員講佢好有禮貌話幫我哋換另外一碟,雖然青口、蝦🦐並不新鮮, 三文魚都幾腥⋯⋯但整潔蕃茄炒意粉味道都好好意粉軟硬度適中, 每條都上咗蕃茄汁, 可以一口接一口唔停咁食太大碟,根本食唔晒,打包返屋企😂
朋友請我食 #生日飯~
要搵一間餐廳可以傾足三小時,現在真的不容易
Outback 可以任坐😎

我哋點了 #美國頂級海陸套餐

🔸#是日餐湯 ▶️ #忌廉湯 我冇飲😂

🔹#黑糖麥包 ▶️ 幾時都係咁好食,熱辣辣軟林林
一啖咬落去,有一種講唔出嘅溫暖✴️

🔸 #公司沙律 ▶️ 菜、炸麵包粒、蕃茄、芝士
鍾意佢個沙律醬,酸酸甜甜又清清地,比較稀不是杰的那一種~

🔹#美國頂級紐約牛扒拼加拿大龍蝦尾 ▶️ 好食
牛扒5成熟, 啱啱好, 香脆嘅表皮入邊包住紅紅地,
好冧, 又有牛肉味。
龍蝦尾都好鮮甜爽脆, 調味剛好

🔸#香草蕃茄海鮮意粉 ▶️ 之前order嘅時候講明走芝士
來到全碟都有碎芝士, 同服務員
佢好有禮貌話幫我哋換另外一碟,
雖然青口、蝦🦐並不新鮮, 三文魚都幾腥⋯⋯
但整潔蕃茄炒意粉味道都好好
太大碟,根本食唔晒,打包返屋企😂
2023-12-19 273 views
呢排消息一出嘅黑糖麵包獨立包裝廣告,一推出條街我就即刻嚟買呢個黑糖麵包食,本身諗住第二朝做早餐嘅,點知用微波爐叮熱嘅時間用得太耐,變咗做超硬嘅法式麵包,下次再買嘅時候真係要問吓店員應該點處理!
2023-12-18 310 views
最鍾意就係食佢嘅黑糖麵包,暖笠笠嘅黑糖麵包配埋佢嘅cream,真係好好味!我每次都會叫佢嘅蕃茄汁肉醬意粉,肉醬份量好足夠,都好入味,而意粉食落口都好彈牙😀🥰👍🏻👍🏻正
2023-12-07 457 views
話說同朋友唔想諗食咩。。。又突然諗起尖沙咀呢間 outback 唔會太多人。。。就一行四人嚟呢到食個晚餐啦!😁😁😁Outback 梗係食過。。。味道都唔會太差。。。但真係要多人 d 先敢嚟。。。因為佢嘅份量都幾多下。。。🤣🤣🤣今次叫咗個用滙豐卡有優惠嘅豪華海陸拼盤套餐,本人感覺都幾抵有蝦,有魚,有蟹和 ribs.....都係$6xx左右。。。個蟹腳仲暖的。。。肉質鮮甜。。。都新鮮。。。其他鹹食都ok...我哋仲叫咗個 burger,不過掛住食唔記得影相。。。😂😂😂呢個跟餐送嘅 cheesecake 就麻麻......份量雖大。。。但實在偏甜。。。同埋好似放咗好耐。。。有 d 雪味。。。小朋友想食雪糕 brownie 。。。所以就叫咗個。。。不過唔係我鍾意食嘅外脆內軟嘅口感。。。我就一般。。。但小朋友當然好鍾意啦!因為有朱古力&雪糕。。。😂😂😂個 Strawberry Smoothie 都好 fresh。。。整體都算滿意!

因為有朱古力&雪糕。。。😂😂😂

整體都算滿意!
2023-11-05
$300 (Dinner)
話說,想當年我認識🌟 𝐎𝐮𝐭𝐛𝐚𝐜𝐤 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞,是因為它家的招牌黑糖包~(˶‾᷄ꈊ‾᷅˵)~! 香甜、鬆軟、微暖的黑糖包,風摩全港,每次都餐廳都忍不住refill一個呀~平常都是塗奶油吃,你又知不知道有其他隱藏吃法呢😎,讓我告訴你吧!! ☆ 頂級牛扒拼龍蝦尾套餐🍽️ $𝟖𝟔𝟎(優惠價) $𝟗𝟔𝟎(原價) 包括: 是日餐湯🥣、公司沙律🥗、黑糖麥包、頂級牛扒🥩、龍蝦尾🦞 及 燒帶子煙肉白汁燴飯,份量十足。 是日餐湯有粟米濃湯🌽,湯頭濃郁,蘸黑糖包好好吃~ 公司沙律大大份,有大量芝士條,好鹹香。 頂級牛扒🍖(≧▽≦),肉香相當豐富,肉汁鮮嫩多汁,好高質! 龍蝦尾🦞好彈牙,肉質鮮美,除了單吃,放在黑糖包中夾著當𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐑𝐨𝐥𝐥也不錯的~ 燒帶子煙肉白汁燴飯💛,比想像中更美味。飯粒被白汁緊緊包裏😳,香濃惹味,帶點微辣,帶子彈牙又大粒,好滿足~ 你又有什麼隱藏食法呢🥰,留言告訴我吧!!

是日餐湯有粟米濃湯🌽,湯頭濃郁,蘸黑糖包好好吃~

公司沙律大大份,有大量芝士條,好鹹香。

頂級牛扒🍖(≧▽≦),肉香相當豐富,肉汁鮮嫩多汁,好高質!

你又有什麼隱藏食法呢🥰,留言告訴我吧!!
2023-09-26
2023-06-12 1759 views
📍Outback Steakhouse (尖沙咀中心)尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心高層地下UG23-28號舖呢間Outback餐廳可睇到窗外街景,相當開揚舒服啊。而餐廳面積都算大,由於當天為閒日,唔太多人,坐得更舒服呢。Outback餐廳送上嘅黑糖麵包真係無得輸🤤,今次refill了一次。其實唔太大食嘅人,可以叫少一份主食,因為麵包始終飽肚,但又忍唔住要食佢喎😁主食叫咗一份雞肉夾餅,味道很不錯。另外亦叫了一客白汁鮮蝦扁意粉,一般。
📍Outback Steakhouse (尖沙咀中心)
尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心高層地下UG23-28號舖

主食叫咗一份雞肉夾餅,味道很不錯。

另外亦叫了一客白汁鮮蝦扁意粉,一般。

2023-06-06 1235 views
在尖東搵食,突然好掛住outback嘅黑糖麵包, 決定去附近outback食晚餐。🥖熱辣辣,配埋cream,少少溶溶地,好好味,2者超級夾,超級好味😋。我哋食完一個,忍唔住再嗌staff俾多一個我們。叫咗crabcake沙律,沙律菜好新鮮,牛油果都成大半個,加上紅柚子,非常清新。上面再放咗三件蟹肉餅,煎得香脆👍小食點咗蟹肉釀蘑菇,雖然細細粒但係都好滿嘅蟹肉👍冇欺場。朋友最愛steakhouse nachos, 粟米片好脆,牛肉碎混入芝士,芝士有拉絲,配埋粟米片,是不錯嘅頭盤baby back ribs都算係佢哋嘅signature dish, 好好味,剛剛燒好熱辣辣,醬汁唔會搶走肉嘅味道👏,薯條亦鬆脆可口。餐飲選檸檬茶,可以無限添飲😊總結:食物質素keep到高,樣樣嘢都好好食,尤其黑糖麵包and baby ribs,令人回味無窮😋。

小食點咗蟹肉釀蘑菇,雖然細細粒但係都好滿嘅蟹肉👍冇欺場。

餐飲選檸檬茶,可以無限添飲😊

總結:
2023-06-03
$280 (Dinner)
  • 黑糖麵包
  • 燒肉醬味豬肋骨
2023-04-14 1331 views
啱啱去咗尖沙咀中心嘅Outback Steakhouse食飯,試咗佢嘅美式牛扒。我朋友話佢哋嘅炸洋蔥好好食,所以我都試咗一份。炸洋蔥嘅賣相好靚,開到成朵花咁lol,而且味道真係好好,外酥內軟,夠晒香口。不過,我試咗佢嘅美國肉眼牛扒,叫7成都覺得有啲過熟,唔係好啱我,不過佢嘅炸薯條同烤蘑菇都真係幾出色。我仲試咗佢嘅黑糖麥包,麵包好鬆軟,配上奶油味道更加好。Outback Steakhouse嘅食物質素得確係唔錯,炸洋蔥同黑糖麥包都好好味,只係美國肉眼牛扒稍微有啲失望。不過佢哋嘅服務好好,環境都好舒適。

• 黑糖麵包
  • 炸洋蔥