2024-03-22 2240 views
用餐日期:2024/03/18可用餐時段:12:00-14:30,2小時30分鐘用餐費用(每人):$221餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 客人多 檯與檯之間很近 出入有點擠迫 服務:服務員服務正常 收碟及時沙律吧:有4款沙律菜 9款配料 7款醬汁 9款已調好味的沙律 1款冷麵 2款日式前菜 2款冷切火腿片 1款煙三文魚 沙律菜新鮮配料選擇多味道好 另有提供芝士碎粒+黑醋醬 黑醋醬味道酸中帶甜味道很好而且是自助餐中很少見的 推薦 冰鎮海鮮:有5款(蜆 翡翠螺 藍青口 熟蝦 蠔)試了蝦+蠔 2款都新鮮味道好 蠔尺寸偏瘦細小如大隻些更好 檯上也有提供蟹工具+濕紙巾 是服務加分之處刺身:有4款常見的 試了吞拿魚刺身 這刺身色澤新鮮完全沒筋味道很好 推薦熱食:有幾款烤物(燒澳洲穀飼西冷牛肉+慢煮西班牙杜洛克豬柳+幾款烤蔬菜)+1款炸物+1麵檔+1海鮮火鍋檔+3款點心+3款印式+約10款熱食 試了烤西冷牛肉 烤豬柳 脆芝麻焗粟子薯蓉 3款都味道好 如烤肉和熟食有羊肉提供更好 推薦麵包/芝士:有3款麵包 麵包旁沒提供烘麵包機 有1款牛油 沒提供款芝士 麵包因沒烘過關係質感冰冷乾硬味道一般 不推薦 希
用餐日期:2024/03/18
可用餐時段:12:00-14:30,2小時30分鐘
用餐費用(每人):$221
服務:服務員服務正常 收碟及時

刺身:有4款常見的 試了吞拿魚刺身刺身色澤新鮮完全沒筋味道很好 推薦

麵包/芝士:有3款麵包 麵包旁沒提供烘麵包機 有1款牛油 沒提供款芝士 麵包因沒烘過關係質感冰冷乾硬味道一般 不推薦 希望店方改善麵包質素+提供芝士選擇
湯品:有2款 1中1西 試了西式蘑菇湯 這蘑菇湯用料足不咸香濃可口味道很好 推薦

甜品甜品選擇不少 有中式糖水+豆腐花+約24款西式甜品 試了雞蛋仔+豆腐花+中式雪梨糖水+6款西式款 除了雪梨糖水太甜不推薦外 其他試的這幾款都不過甜味道好 雞蛋仔也做得夠熱外脆內軟 如有提供Whipped cream鮮忌廉更好 推薦

雪糕:有Movenpick獨立包裝雪糕 試了士多啤梨味 味道不錯 Haagan-dazs生果類雪糕的味道更好 希望店方未來會提供haagan-dazs品牌的士多啤梨味雪糕選擇

水果:有3款 味道正常鮮甜

飲品:有果汁 冰紅茶 即磨咖啡 紅茶 配有鮮奶 檸檬片 這家有2部可製奶類的咖啡機 做出來的Latte奶泡厚味道好 推薦

總結:這家的自助餐選擇多 沙律菜吞拿魚刺身烤肉甜品飲品都味道好 現在Kxday有買一送一優惠後自助午餐價錢吸引 是值得推薦的自助午餐餐廳 希望店方提供麵包烤烘爐Haagen-dazs雪糕 改善生蠔尺寸 增加羊肉芝士選擇

2024-03-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$221 (Lunch)
一開始已有很多人排隊入場 ,如想坐窗邊要早點到。 我們被安排到食物旁的位置,人來人往, 頭30分鐘 大部分食物都排長龍,即約有十個人喺前面, 麵檔和甜品則無人。先試了海鮮湯飯, 有蝦、魚、帶子等等的海鮮,非常鮮味 。由於太多人排隊的關係,所以去了麵檔烚菜食 。有多款菜,如菜心、豆芽、芽菜 、翡翠菜苗 等等, 也有丸類、豆卜 ,和多款面; 湯有 清湯、喇沙 和豬骨湯, 選擇都很多。 麪檔的右手邊是沙田雞粥, 味道有水準 ,略嫌雞肉太少。人龍開始消減,但由於不想排隊,所以先食甜品。 甜品有窩夫搭movenpick雪糕 ,有四款口味 :雲呢拿、朱古力、 焦糖 和濃縮咖啡,,後面兩款我覺得偏太甜。 另外有蘋果金寶 ,好足料,好多蘋果肉, 廚師處理手法非常到位, 蘋果沒有酸味,厚實果肉,有香香的肉桂味。 麪包布甸加雲呢拿醬,雲呢拿醬超香又滑, 非常推薦 。再加上另外,還有雪耳桂圓糖水, 又是好足料,不用去皮去核食桂圓(龍眼),真享受。飲品方面,沒有汽水、沒有果汁,但有冷熱水 冷熱紅茶、冰黑茶和水果茶。這次的水果茶是 水蜜桃熱情果茶, 我添了好幾次, 都是無糖的。另外也有咖啡提供, 由咖啡機整即磨

海鮮湯餓

雞湯菜心和大豆芽

沙田雞粥

人龍開始消減,但由於不想排隊,所以先食甜品甜品有窩夫搭movenpick雪糕 ,有四款口味 :雲呢拿、朱古力、 焦糖 和濃縮咖啡,,後面兩款我覺得偏太甜。

雪糕

窩夫加雪糕

蘋果金寶和麪包布甸

飲品方面,沒有汽水、沒有果汁,但有冷熱水 冷熱紅茶、冰黑茶和水果茶。這次的水果茶是 水蜜桃熱情果茶, 我添了好幾次, 都是無糖的。另外也有咖啡提供, 由咖啡機整即磨咖啡, 都好香。由於都是無糖,配搭甜品就好夾。
樹莓百香果茶(無糖)

人龍終於消退了, 除了刺身和生蠔還有人排隊外 ,到我去吃了牛扒 和烤豬肉了~ 醬汁是紅酒醬 非常好味 肉質滑嫩鮮甜 我一共吃了六片 因牛肉太好吃了。

烤牛肉和豬肉

鮮蠔看上去都算大隻和新鮮。

生蠔

熱盤和冷盤都有,但我沒有試。我食了6片烤牛肉,好味。

總括是食物質素高和新鮮,人流量高。

*本次是經 APP訂的推廣,$574/兩位
2024-04-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$287 (Lunch)
Celebration
Anniversary
海鮮湯餓
雞湯菜心和大豆芽
沙田雞粥
窩夫加雪糕
蘋果金寶和麪包布甸
樹莓百香果茶(無糖)
烤牛肉和豬肉
生蠔
  • 烤牛肉
  • 甜品
2024-05-01 278 views
有Courtyard酒店就有MoMo Cafe, 之前都是吃西環的那一家, 今次則因為老婆在沙田處理私事之後, 想吃自助晚餐, 就來到這裏. 在香港要吃一餐不錯的自助晚餐, 動輒要$700以上, 這裏在計算優惠過後, 只需要大約$450, 相對便宜得多, 至於食物選擇和質素, 我覺得真的還算可以, 所以計算起來也算是經濟實惠.冷盤有生蠔蟹腳, 還有麵包蟹等選擇, 而且生蠔是即叫即開, 也是因為生蠔是最容易導致腸胃感染的來源之一, 這樣處理希望更為衛生, 其他海鮮的處理也算鮮味夠, 而且每人也有原隻龍蝦贈送, 就算是普通的蒸煮, 龍蝦鮮肉配上豐富的蝦膏, 但是這兩度已經覺得值回票價. 至於刺身方面, 三文魚, 希靈魚, 油甘魚, 甜蝦和八爪魚也是常見到的類型, 雖然沒有什麼新意, 但至少不會因為價錢而減少選擇, 三文魚比同類價格酒店提供的肥美. 至於熱盤和甜品, 即是合乎價格的提供, 可以說這裏是靠凍盤取勝, 如果在沙田附近工作完, 可以過來一吃.Courtyard Hotel has MoMo Cafe where we used to go to the one in Sai Wan

Courtyard Hotel has MoMo Cafe where we used to go to the one in Sai Wan, but this time we came here because my wife had some private treatment in Sha Tin. The buffet dinner here is only around $450 after discounts, much cheaper than other places in Hong Kong. The food selection and quality are good, with fresh options like oysters, crab legs, and a whole lobster per person. The sashimi is common but still delicious, and the hot dishes and desserts are reasonably priced. Overall, it’s worth a try if you‘re near Sha Tin.
早排同男朋友慶祝紀念日,去咗沙田萬怡酒店嘅Momo Cafe食呢個「和風滋味」自助晚餐🍲,我哋兩個都超滿意😋!呢度嘅食物選擇超級多,不論係冷盤刺身🍣、熟食鍋物🥩、自選粉麵🍜、甜品雪糕🍦都琳瑯滿目🤤呢度嘅刺身不得了🤤 連生蠔🦪、長腳蟹🦀、龍蝦🦞都係任食!生蠔大隻又新鮮、長腳蟹同龍蝦都易拆又啖啖肉🤩!三文魚刺身仲有三文魚腩食,厚切又肥美,我哋食咗三碟🤣!熟食方面選擇都好豐富,仲有原條龍躉🐠!牛仔骨同雞胸係我個人推介!多汁唔柴好好味😋!千祈唔好錯過自選湯飯同粉麵!湯飯有花膠、蜆、帶子、鮑魚等珍貴食材為配料😍 湯底都好香好鮮甜! 而粉麵仲有我最愛嘅喇沙湯💕甜品方面有好多好食日式蛋糕🍰 士多啤梨麻糬卷、抺茶蛋糕都係必叫!仲有熱嘅甜品都不容忽視!一口酥同蒲撻都好正㗎💕 雪糕仲有movenpick任食,大滿足🥳!

2024-04-17 655 views
平時幾乎無機會入石門😂 見XXday 有個自助午餐買一送一就試下佢😉位於石門站附近,行5分鐘就到都ok 近。裝修係大地色既主調👍 靚!不過野食最緊要,由於人太多影唔切,淨係影左d 我覺得正既野!熱食款色都多,推介水煮牛,麻辣適中,牛肉係肥牛,一啖落去包曬邪惡既脂肪辣😋正!仲有冬粉係底,好好食😋😋👍👍 鐵板既豬頸肉都好正,我食左幾轉👍👍最impressive ge 係佢既雪糕!有齊甘多隻味ge movenpick! 好有誠意!😋😋😋👍👍最後自製一個雪糕窩夫,作為完美結尾!整體好有誠意,2xx 人頭黎講好平!雖一可惜係有d 隔涉,不過會再黎!

鐵板既豬頸肉都好正,我食左幾轉👍👍

2024-04-14
$250 (Lunch)
  • 甜品
2024-04-16 441 views
喺KKday見到有買一送一就試下,今次任食龍蝦、蟹腳、生蠔同鵝肝,龍蝦幾靚 生蠔略嫌細個,不過算鮮甜同埋係即開嘅。仲有基本嘅壽司、刺身,凍盤、甜品,刺身好新鮮,帶子好大粒。熱食都唔錯,D湯好味,飲左好多碗。甜品就一般般。環境就燈光OK柔和,坐得舒適。個鵝肝喺最入面,都需要少少眼力先見到喺邊😂😂

喺KKday見到有買一送一就試下,今次任食龍蝦、蟹腳、生蠔同鵝肝,龍蝦幾靚 生蠔略嫌細個,不過算鮮甜同埋係即開嘅。仲有基本嘅壽司刺身,凍盤、甜品刺身好新鮮,帶子好大粒。熱食都唔錯,D湯好味,飲左好多碗。甜品就一般般。環境就燈光OK柔和,坐得舒適。個鵝肝喺最入面,都需要少少眼力先見到喺邊😂😂
2024-04-07 542 views
係平台優惠訂$898 2位,本以為山長水遠過嚟搵食,看到全埸都很多人好熱鬧,應該都有好感的。第一站當然係去取我至愛的凍龍蝦,擺得齊齊整整,望落去感覺好好,誰知道一句冷冷冰冰道來:每人每次只可以攞半只,自然好快望了一望,原來是位着住一套廚師制服的哥哥企係旁邊負責拑龍蝦比客人的。我都不上心。但當我再去攞第二次,我話我只要龍蝦,不要龍蝦鉗(因2者是分開的)他就好強硬咁講:一定要㗎,我同佢講我唔要龍蝦鉗(因龍蝦鉗完整一只無裂開,好難剪)佢又一句:你攞去比隔離食啦,唔食就放係枱上面啦😡😡😡😡咁良費?🤬🤬🤬唉我只吃了一只就無攞了😫😫有些激氣·今時今日的確生意難做,但服務質素標準真的要改一改,否則難以再留住客人返轉頭。今次的評分我亦不能因佢一人而被寫成劣評的。Ok啦😃
2024-04-06
Dining Offer
Group-buy
2024-03-23 666 views
坐得舒服,暗左少少,睇唔清餐牌,不過都舒服的。唔太嘈。食物種類中規中矩,唔係話十分多,但每樣都有啲。家人就喜歡燒牛,我就喜歡豬柳,兩者都唔錯。反而刺身就合格。驚喜是雞蛋仔,好實好足料。整體是推薦之選
-雖然過咗農曆新年🧧但一直都keep住有唔同嘅家庭聚會自助餐就係一個好好嘅選擇大人小朋友都一定啱食🥰/香港沙田萬怡酒店MoMo Café係今個春季推出咗「春日綠悠盛宴」以「綠色與健康」為主題嘅自助餐將多款天然及有營養時令食材入饌包括鮮人參、赤靈芝、姬松茸、花膠等等等大家食得有營又健康😋/▫️冰鎮海鮮▫️除咗有季節限定新鮮即開生蠔🦪仲有其他熱門海鮮包括:鱈場蟹腳、麵包蟹、小白蝦、紐西蘭青口、翡翠螺、鮮蜆等等當季限定菜式:北海道栗毛蟹🦀*款式每日輪流登場/▫️刺身▫️另一重點係新鮮刺身供應帶子、紅蝦、三文魚、八爪魚、吞拿魚、油甘魚等等*款式每日輪流登場/冷櫃區仲有大量前菜、冷盤、壽司供應🥗為大家好好打開味蕾😋/▫️烤肉▫️燒澳洲糓飼西冷牛肉等等牛肉即叫即切,生熟度啱啱好外皮微焦夠晒惹味🔥仲可以自己配搭想要嘅醬汁🤤/▫️其他特色美食(湯類)▫️當季限定菜式:京葱豆乳魚湯海鮮鍋魚湯夠晒鮮味,加入濃郁豆乳同海鮮嘅味道互相輝映👍🏻姬松茸赤靈芝燉花菇素湯啱晒素食人士,菇味超級香濃😋/▫️其他特色中西熱盤▫️清蒸沙巴龍躉、蜜椒薯角牛仔骨、香煎羊扒配露絲瑪利汁等等仲有我最愛嘅燒秋葵同粟米😍芝士控必試❗️西班牙香腸芝士雜菜🧀濃
雖然過咗農曆新年🧧
但一直都keep住有唔同嘅家庭聚會
自助餐就係一個好好嘅選擇
大人小朋友都一定啱食🥰
香港沙田萬怡酒店MoMo Café
係今個春季推出咗「春日綠悠盛宴」
以「綠色與健康」為主題嘅自助餐
將多款天然及有營養時令食材入饌
包括鮮人參、赤靈芝、姬松茸、花膠等等
等大家食得有營又健康😋
▫️冰鎮海鮮▫️
除咗有季節限定新鮮即開生蠔🦪
仲有其他熱門海鮮包括:
鱈場蟹腳、麵包蟹、小白蝦、紐西蘭青口、翡翠螺、鮮蜆等等
當季限定菜式:北海道栗毛蟹🦀
*款式每日輪流登場
▫️刺身▫️
另一重點係新鮮刺身供應
帶子、紅蝦、三文魚、八爪魚、吞拿魚、油甘魚等等
*款式每日輪流登場

冷櫃區仲有大量前菜、冷盤、壽司供應🥗
為大家好好打開味蕾😋

▫️烤肉▫️
燒澳洲糓飼西冷牛肉等等
牛肉即叫即切,生熟度啱啱好
外皮微焦夠晒惹味🔥
仲可以自己配搭想要嘅醬汁🤤

▫️其他特色美食(湯類)▫️
當季限定菜式:京葱豆乳魚湯海鮮鍋
魚湯夠晒鮮味,加入濃郁豆乳
同海鮮嘅味道互相輝映👍🏻
姬松茸赤靈芝燉花菇素湯
啱晒素食人士,菇味超級香濃😋

▫️其他特色中西熱盤▫️
清蒸沙巴龍躉、蜜椒薯角牛仔骨、香煎羊扒配露絲瑪利汁等等
仲有我最愛嘅燒秋葵同粟米😍
芝士控必試❗️西班牙香腸芝士雜菜🧀
濃郁芝士配搭雜菜
每款配菜到沾滿芝士,超惹味呀!

▫️甜品▫️
無限量供應各中西式甜品同MOVENPICK雪糕
必試熱辣辣葡撻!仲keep到外脆內軟脆卜卜👍🏻
有中式糖水同木桶豆腐花
軟糖區嘅位置高度較低
啱晒小朋友,好貼心呀!🥰

✨驚喜位✨
每位客人奉送清蒸新鮮波士頓龍蝦一隻🦞
食落啖啖肉,夠晒鮮甜👍🏻
2024-02-27 1324 views
食物:3.5/5 環境:5/5 服務:4/5 性價比:4.5/5 食物: 見有200幾蚊lunch buufet即刻book位試下。 當天lunch 有蠔有麵包蟹, 蠔質素一般, 麵包蟹同甜蝦比人拎晒頗耐先出一次, 應該基於成本問題不能瘋狂提供。其他野食都一般水平, 志在平平地咩都食少少過下口癮。網上見有人投訴話食完肚痛, 好彩我冇, 自行判斷食唔食 環境: 位於沙田石門比較隔涉, 自助餐個場算大, 裝修新淨, 坐得舒服 服務: 正正常常, 會收下食物 性價比: lunch buffet 200幾蚊應該全港最平, 熱食冷盤橙汁刺身乜都有少少, 網上見有人投訴話食完肚痛, 好彩我冇, 自行判斷食品安全。但個體驗算幾好, 就算唔敢食冷盤/刺身, 200幾蚊坐3個鍾舒舒服服飲下啡食下熱食傾下計都幾超~
食物:3.5/5
環境:5/5
服務:4/5
性價比:4.5/5

服務: 正正常常, 會收下食物

現代人愈黎愈注重養身✨要食得健康,就要揀選天然、有營養既食材🤞🏻有冇諗過自助餐都可以食得更健康⁉️香港沙田萬怡酒店MoMo Café全新推出「春日綠悠盛宴」為題既自助餐🌿打造「美味有營」美饌,主廚嚴選時令食材,帶來一系列春日特色美食😋重點推介任食即開生蠔🦪以及晚餐時段贈送之清蒸新鮮波士頓龍蝦🦞上Kkday購買更可享網上限定優惠,cp值極高🎉MoMo Café裝潢簡約大方,樓底高,兩人卡位寬敞,當日超多家庭聚餐💁🏻‍♀️而補充食物速度快,侍應勤於收碟,服務相當好👏🏻🔹海鮮即開生蠔、鱈場蟹腳、麵包蟹、鮮蜆、鮮蝦、青口👉🏻推介新鮮生蠔即開即食,大大隻肥美又Creamy,蠔肉爽脆,啖啖鮮甜齒頰留香,食完仲有絲絲回甘🦪麵包蟹清甜鮮爽,肉質偏向緊實細膩,食落Q彈爽口,滿滿蟹肉超滿足💯🔹刺身、壽司三文魚、吞拿魚、阿根廷紅蝦、北海道帶子、八爪魚、油甘魚👉🏻推介阿根廷紅蝦,鮮嫩爽甜、肉質綿密,咬落仲好彈牙💗🔹清蒸新鮮波士頓龍蝦晚餐時段免費贈送,原隻大過手掌,真係超吸晴❣️將新鮮波士頓龍蝦原隻清蒸,保留原味與鮮甜,呈現原汁原味~食落得別鮮甜結實,龍蝦肉圓潤飽滿🦞🔹熱食燒澳洲穀飼西冷牛扒、慢煮西班牙杜洛克豬柳、田

有冇諗過自助餐都可以食得更健康⁉️

🔹海鮮
即開生蠔、鱈場蟹腳、麵包蟹、鮮蜆、鮮蝦、青口
🔹刺身壽司
三文魚、吞拿魚、阿根廷紅蝦、北海道帶子、八爪魚、油甘魚
👉🏻推介阿根廷紅蝦,鮮嫩爽甜、肉質綿密,咬落仲好彈牙💗
🔹清蒸新鮮波士頓龍蝦
🔹熱食
燒澳洲穀飼西冷牛扒、慢煮西班牙杜洛克豬柳、田園雜菜炖澳洲和牛面頰、黑松露燒汁烤雞搥、墨西哥炸牛油果、脆芝麻焗栗子薯蓉、籠仔藥膳蒸雞、清蒸沙巴龍躉、傳統瑞士熱溶芝士、蟹肉海鮮大阪燒、香煎羊扒配露絲瑪利汁
👉🏻打返出黎先知原來熱食有咁多款,夠哂豐富😆😆推介燒澳洲穀飼西冷牛扒,大理石油花均勻,肉質細嫩牛味濃,口感富有嚼勁🥩香煎羊扒配露絲瑪利汁,煎至外層香脆,內裡肉質嫩滑多汁🐑傳統瑞士熱溶芝士,將芝士熱溶後再刮落多士,香濃且份外煙韌,再配以酸青瓜仔同吃,酸酸地可化解芝士膩滯感🧀
🔹粉麵
可選喇沙/泰式船河湯底
👉🏻推介椰香味濃既喇沙湯,湯汁香濃、微辣惹味,仲可以自選心水配料,打造個人喇沙湯麵🍜
🔹湯品
豆乳魚湯海鮮鍋、花生木瓜雞腳湯、蕃茄湯、姬松茸赤靈芝燉花菇素湯
👉🏻估唔到呢度既湯品款款都咁出色😋😋最推介就係姬松茸赤靈芝燉花菇素湯,飲落鮮美清香,滋補一流🎊即叫即煮既豆乳魚湯海鮮鍋,可自選海鮮,濃白湯底充滿日式風味,暖身又滋味✨
🔹甜品
👉🏻可以任食Movenpick雪糕、港式雞蛋仔、葡撻、蛋糕、奶凍、布甸等,仲有中式豆腐花、木瓜雪耳糖水甜品控記得要留肚,食盡咁多款特色甜品👅
香港沙田萬怡酒店|MoMo Café✨
📍新界沙田安平街 1 號2樓

#CourtyardShatin #buffet #marriottbonvoy #hkbuffet #shatin #自助餐 #酒店自助餐 #沙田 #香港酒店 #萬怡酒店
2024-01-29
沙田萬怡酒店的MoMo Cafe 推出"綠色與健康"為主題的自助餐!廚師以時令食材入饌,包括鮮人參、赤靈芝、姬松茸,咁就啱晒素食者補一補!又有花膠海參等等珍貴食材滋補養生☺️ 仲有時令北海道栗毛蟹及鮮味十足的豆乳魚湯海鮮鍋等當季限定菜式😋蛋白質超豐富,食完即刻覺得自己靚晒🤭🤭當然唔少得任食即開生蠔🦪,以及環球特色美食啦,咁就可以滿足埋食肉獸不過原來最開心嘅係班小朋友!食自助餐,當然唔少得嘅就係甜品區啊,呢度嘅選擇非常之多,除咗有小朋友鍾意嘅窩夫、雪糕、蛋撻等等之外,仲有滋潤冰糖雪耳燉雪梨及木桶豆腐花,真係大人細路都啱晒!仲有啊,呢度地方好大,舒適寬敞,樓底又高👍服務非常之好添!趁住呢個新年長假!可約埋親戚朋友一齊食
廚師以時令食材入饌,
包括鮮人參、赤靈芝、姬松茸,咁就啱晒素食者補一補!
又有花膠海參等等珍貴食材滋補養生☺️
仲有時令北海道栗毛蟹及
不過原來最開心嘅係班小朋友!

Momo’s cafe價錢💲: ~$400/ per好味程度😋: 3.7/5 (蒸🦞可以滿分) 服務🍴: 4/5 (收碟速度快) 環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 5/5!回頭率😚: 3.7/5-好耐無食自助餐,見到呢排kkday做緊好多優惠自助餐買一送一,揀左間試下。折完先大概三百尾一個人,好小小的放題都唔只啦,超抵食。今次去的沙田萬豪酒店momo cafe裝修簡約,對比其他貴價酒店當然差d,但萬豪集團的buffet都係質素保證🤣 要有的類別都齊食,仲每人送一隻龍蝦!-✅✅清蒸波士頓龍蝦。好大隻有氣勢😳 因為原隻上,所以拆殼有d麻煩,但都係因為咁,入面保留左好多湯汁同蝦膏!一拆個頭啲膏已經好澎拜,creamy得來好鮮甜,連啲蝦水都想飲晒佢😂 起左全條肉出來食好爽!算大條肉,肉質飽滿結實爽彈,啖啖肉,好好食。送的比呢個質素完全對得住😍-✅✅凍海鮮。生蠔每人每次限拎2隻,size偏細,一開頭的鮮啲入口都滑溜。但去到後面的就開始覺得腥🥹 有麵包蟹、長腳蟹、青口、蜆、蝦。重點放係麵包蟹同長腳🦀️到就ok!好多膏的麵包蟹都幾甜。長腳蟹就正常,唔會話溶雪溶得唔好或者太鹹😉 魚生選擇都多,當日有三文魚
Momo’s cafe
價錢💲: ~$400/ per
好味程度😋: 3.7/5 (蒸🦞可以滿分)
服務🍴: 4/5 (收碟速度快)
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 5/5!
回頭率😚: 3.7/5

✅✅凍海鮮。生蠔每人每次限拎2隻,size偏細,一開頭的鮮啲入口都滑溜。但去到後面的就開始覺得腥🥹 有麵包蟹、長腳蟹、青口、蜆、蝦。重點放係麵包蟹同長腳🦀️到就ok!好多膏的麵包蟹都幾甜。長腳蟹就正常,唔會話溶雪溶得唔好或者太鹹😉 魚生選擇都多,當日有三文魚、吞拿魚、帶子、八爪魚、油甘魚、赤蝦、希靈魚。可能唔同時段會出唔同刺身,可以留意住。其中最好食係赤蝦,鮮甜又有蝦的膠質🤤

✅✅湯品。要分開湯類來講,因為幾出色!首先有燉菌湯,好濃菇的味道,放左d冬菇姬松茸等入口燉,飲盡菇的精華😌 中西湯都落足料煲幾甜。特別的仲有得叫廚師即制的海鮮湯!可以加入唔同海鮮例如帆立貝、魷魚、魚塊等,即煮暖身又夠海鮮味,同枱朋友叫左2次添😚
✅熟食。有好有唔好。切西冷、豬扒都好鞋,唔太建議拎🫣粉麵檔的喇沙椰香十足,味道濃郁,叫得過😬串燒corner的燒羊架、蔬菜等都好食。羊架好大肉,唔會得肥膏味。但鹹牛脷就唔好拎,鹹到癲!蒸魚好食,蒸得啱啱好,斑的魚肉好滑🥳仲有熱溶芝士,配綿密的🥔就最好食!食完呢d再有肚先食其他’不’個啲啦!個啲都係正常。燉湯> 粉面 > 串燒bbq > 芝士。

🆗甜品。4款口味的movenpick任食,另外有一系列蛋糕奶凍布甸同埋港式甜品。雞蛋仔新鮮出爐的話都不錯,脆脆的😝 豆腐花芝麻糕都幾好!蛋糕隨便拎左啲roll cake都比較粗鞋,奶凍就只有甜字咁🙈所以呢part可以輕輕帶過🫢

呢個價錢超值!係海鮮部分食多d已經可以回本。見到食物都不斷refill,好似生蠔呢d。熟食都唔錯,質素正常。唯獨係啲甜品味道差啲🤔 留肚食小小雪糕就好了。都係值得來食的buffet,當日平日都見到好多家庭聚會!
2024-01-01 1825 views
餐廳座位款式多,全部十分闊落舒適,看見有一張具備私人空間的大圓枱,適合多人聚會。最大的驚喜,是每人奉送一隻超大的龍蝦,看着這隻大龍蝦又驚又喜,吃了龍蝦後也不知還可以吃多少食物,但這樣吸引的大龍蝦又怎能抗拒呢?自助餐有冷盤鍵盤,湯的種類較為多,有中湯又有西湯,個人最喜歡燉川貝湯,湯料足,味道濃。芝士火鍋,自助餐比較少見,具有特色,麵包點芝士味道鬆軟。熱莗選擇也很多,蒸魚新鮮滑溜,有即場切片的片皮鴨,可以自己調較餡料醬汁。冷盤選擇相當多,蟹腳,十分受歡迎,味道新鮮。壽司刺身的款式各有五至六款,刺身有三文魚、帶子、鰹魚….. 可是雪味略重。飲品選擇相對有限,主要是咖啡、檸茶、檸水….. 有冷有熱。雪糕是Movenpick,有朱古力、雲呢拿、士多啤梨味……甜品大多是一口的,那可以吃多一點不同的款式,另外還有糖水、豆腐花,一口葡撻皮薄可口。

芝士火鍋自助餐比較少見,具有特色,麵包點芝士味道鬆軟。

飲品選擇相對有限,主要是咖啡、檸茶、檸水….. 有冷有熱。

2023-12-28
Celebration
Birthday
  • 燒焗龍蝦
聖誕節到囉🎄!!! 準備去那裏吃聖誕大餐呢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)~不如去沙田萬怡酒店的🍽️MOMO CAFÉ吃自助餐啦~全新的聖誕新年饗宴自助晚餐🥳,有仼食生蠔🦪,又有原隻波士頓龍蝦🦞,超級抵食呀!!! 餐廳環境寬敞又舒適,一家人或一大班朋友吃飯,絕對沒問題😌。服務員服務友善又欣勤,值得一讚呀~☆ 聖誕新年饗宴自助晚餐⏰晚上𝟎𝟔:𝟎𝟎-𝟎𝟗:𝟑𝟎💰星期一至四:👨🏻👩🏻$𝟔𝟑𝟖 👦🏻👧🏻$𝟑𝟗𝟖 🧓🏻👵🏻$𝟓𝟑𝟖💰星期六至日&公假及前夕:👨🏻👩🏻$𝟕𝟐𝟖 👦🏻👧🏻$𝟒𝟐𝟖 🧓🏻👵🏻$𝟔𝟐𝟖現在提早預定及全數付款,可享低至𝟕折,馬上預約吧!!!🔥聖誕新年饗宴自助晚餐,有多款主打美食,例如: 港人最愛的即開新鮮生蠔🦪、冰鎮蟹腳🦀、麵包蟹、大蝦、青口。又有慢煮有骨肉眼扒🥩、蜜糖燒帶骨火腿🍖、烤聖誕火雞、即切片皮鴨、原個巴馬臣芝士帶子意大利飯😏,全部質素都好好呀~每人更會送一隻原隻龍蝦🦞!! 當中我最愛芝士意大利飯,又邪惡又夠鹹香呀(≧▽≦)~另外,也有各款壽司刺身、燉湯、印度咖喱、燒羊𣕧、西班牙海鮮飯🥘等等。最後當然要吃聖誕限定的甜品啦🤭!! 有濃郁朱古力香的樹頭蛋糕🍫、芝士蛋糕、各款口味冬甩🍩、多款顏

☆ 聖誕新年饗宴自助晚餐
⏰晚上𝟎𝟔:𝟎𝟎-𝟎𝟗:𝟑𝟎
💰星期一至四:
👨🏻👩🏻$𝟔𝟑𝟖 👦🏻👧🏻$𝟑𝟗𝟖 🧓🏻👵🏻$𝟓𝟑𝟖
💰星期六至日&公假及前夕:
👨🏻👩🏻$𝟕𝟐𝟖 👦🏻👧🏻$𝟒𝟐𝟖 🧓🏻👵🏻$𝟔𝟐𝟖
現在提早預定及全數付款,可享低至𝟕折,馬上預約吧!!!🔥

最後當然要吃聖誕限定的甜品啦🤭!! 有濃郁朱古力香的樹頭蛋糕🍫、芝士蛋糕、各款口味冬甩🍩、多款顏色泡芙、麵包布丁🍮、即製窩夫🧇、豆腐花、煎堆等等,好滿足唷~

快點預約,帶家人及朋友來試試吧😚~