相信鍾意食嘢嘅大家對齊柏林呢個名都唔會陌生架啦🤣但其實史努比系第一次食🫣屈指一數 原來都有成4年冇食過腸仔😂連腸仔系咩味史努比都唔記得啦Hotdog呢家嘢實在太邪惡🤣但難得咁出名嘅齊柏林開喺將軍澳咁就諗住試試佢🤪👍🏿飛天蝦堡2.0 套餐$53 (單點$38) 我哋嗌咗set 咁就有罐裝嘢飲同小食呢個唔太似hotdog😂中間系炸蝦 似burger多啲熱狗包唔算話好熱 微暖~咬少少甜味 質感好鬆軟🥰配料系熱辣辣嘅有兩大隻炸蝦 同埋大量菠蘿雖然上面唧咗好多sauce但都冇整淋隻蝦😳炸蝦食落依然脆卜卜 炸衣香脆酥化食到粒粒蝦肉 口感都算爽彈 食得出佢帶少少鮮甜味😚菠蘿大大舊好甜好juicy😆配搭千島醬同芥末蛋黃醬令個包唔會乾爭爭食落酸酸甜甜惹味又開胃🤤同炸蝦好match👍🏿其實呢個本身系媽媽👩🏻嗌嘅 但史努比試晒兩款之後發覺原來都系唔太鍾意腸仔 就搶咗媽媽👩🏻嗰個嚟食😂😂🙈味道: 8/10性價比: 8/10👍🏿澳式風情熱狗 $40呢個我哋就散嗌麵包同樣鬆軟🥰溫度一樣系微暖嘅🤣腸仔做到外脆內juicy 味道唔系死鹹嗰種媽媽👩🏻話好食!只系史努比真系唔太鍾意食腸😂咁耐冇食腸仔都唔系好識commen
相信鍾意食嘢嘅大家對齊柏林呢個名都唔會陌生架啦🤣
但其實史努比系第一次食🫣
屈指一數 原來都有成4年冇食過腸仔😂
連腸仔系咩味史努比都唔記得啦
Hotdog呢家嘢實在太邪惡🤣
但難得咁出名嘅齊柏林開喺將軍澳
咁就諗住試試佢🤪
飛天蝦堡2.0

👍🏿飛天蝦堡2.0 套餐$53 (單點$38)
我哋嗌咗set 咁就有罐裝嘢飲同小食
呢個唔太似hotdog😂
中間系炸蝦 似burger多啲
熱狗包唔算話好熱 微暖~
咬少少甜味 質感好鬆軟🥰

麵包同樣鬆軟🥰溫度一樣系微暖嘅🤣
腸仔做到外脆內juicy 味道唔系死鹹嗰種
媽媽👩🏻話好食!只系史努比真系唔太鍾意食腸😂
咁耐冇食腸仔都唔系好識comment tim🫣
不過呢個系唔錯嘅~
中間亦都有大量菠蘿 又甜又juicy好抵讚😛
味道: 7/10
性價比: 7.5/10
澳式風情熱狗
澳式風情熱狗

👍🏿大薯條(+$黑松露蛋黃醬) +$5(+$7)
套餐嗌細薯條系免費嘅
不過史努比見到大嘅portion好似多好多咁
就加咗🤣🤣
系史努比鍾意嘅粗薯🥰
即刻食熱嘅時候食到少少香脆口感又有薯蓉嘅質感
凍咗當然就唔脆啦😂
不過重點喺佢個黑松露醬度 一!定!要!加!
史努比不嬲都鍾意松露蛋黃醬😛
肥肥濃厚蛋黃醬配搭香濃黑松露超夾❤️
而且佢嘅松露味好rich!
幫個薯條加咗唔少分🤣

衛生: 7.9/10
抵食: 7.8/10
回頭率: 6.1/10
黑松露蛋黃醬薯條
來到將軍澳The Parkside Mall的food court搵食,見到許久沒吃的齊柏林熱狗🌭️喜歡吃熱狗的伴侶便決定要買來吃!店員推介加$5轉配牛角包,說其他分店是沒有這項轉配選擇。口味選了我蠻喜歡的澳式風情,然後就聽店員推介的轉牛角包🥐雖然齊柏林自2022年初自設烘焙工場,但其熱狗包以外的包都是第一次試!澳式風情熱狗牛角包的賣相不俗,烘得微微金黃,不會好焦。配料有芝士﹑煙肉﹑菠蘿﹑千島醬及紐倫堡腸,芝士與千島醬的味道配合得恰好,千島醬的味道不會太突出,能嚐到淡淡的芝士香。配煙肉的微微鹹香,加上紐倫堡腸的豬肉香,整體的配搭都幾滋味。牛角包帶點牛油香,口感酥化,相信單獨吃都不錯!這樣夾著配料來吃,還是覺得軟熟的熱狗包才是最佳拍擋!
澳式風情熱狗牛角包
2023-12-09