Restaurant: Yugu Noodle
Info:

2021-07-15 2094 views
午餐13:45唔洗等位,不過要同人搭檯。叫左淨餛飩,上到發現佢似餃子多D,雖然6隻但每粒都好大隻,食落夠飽。味道方面我覺得清湯普通,餃子皮比較厚,入面D肉偏散,仲有幾條生菜配搭。朋友叫左小鍋米線微辣配腩肉,佢就話肉質比較鞋,似煮左好耐咁米線質感相對淋。另一個就覺得海帶就正常,都算爽口。另外,有自助取水嘅機器,我同朋友都感覺飲落口個陣D水有怪味,消毒味?唔太肯定,唔敢再飲。姐姐服務態度好,總括而言連鎖集團加上平民價錢算係過得去。
餛飩-6隻
餛飩湯6隻-清湯
小鍋米線微辣腩肉
另一個就覺得海帶就正常,都算爽口。
小鍋米線微辣加海帶
2021-07-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$38 (Lunch)
小鍋米線微辣腩肉
2021-07-13 1067 views
相信尼間好多人都食過,但我就第一次食,7點入去都依然爆哂場要等一陣先有位,選擇都好多,仲有幾款小食簡。-👅:肥牛小喬米線$38我就叫左小辣,但個感覺好似中辣咁,勁辣🤣肥牛就不過不失,唔會又勒又鞋,不過份量就有小小少🥲配菜就有芫荽、酸菜、韭菜。份量都適中,佢既湯底真係唔錯!-👅:芝士腸蘿蔔炸醬小喬米線$58佢既芝士腸都不過不失,佢啲蘿蔔就麻麻地,未去到話好淋,佢本身入味但加落其他湯底就無咩味🥲
👅:肥牛小喬米線$38
👅:芝士腸蘿蔔炸醬小喬米線$58
2021-06-11 1349 views
好鍾意食米線🍜雲桂香係以前成日食嘅米線比較鍾意呢個類型嘅多過譚仔嘅辣米線覺得呢款辣好食d而且佢可以揀麻辣/辣/酸嘅辣到同酸度同埋比較like呢個style嘅炸醬d肉碎係香d~辣味出d嗌咗竹笙同炸醬👍🏻本身都有好多配料有少量肉碎芽菜韭菜蔥芫荽其實唔使嗌肉碎本身碗麵都有少少😆😆不過覺得多啲碗麵會好食啲😍仲叫咗個蒜泥白肉😍勁多蒜而且佢係一塊好長嘅肉包住幾條青瓜好有口感😝推介大家試吓😙😙😙
好鍾意食米線🍜

而且佢係一塊好長嘅肉包住幾條青瓜
好有口感😝
推介大家試吓😙😙😙
2021-05-20 930 views
/雲桂香/太子/|熱拌水晶粉|撈咗先記得影,本身有肉碎喺面,仲有啲酸菜、花生。個汁喺底,要撈勻先食,不過個汁唔惹味。嗌咗bb辣都好辣,食到嘴唇都麻咗食咗一個鐘,最後都食剩咁多,細食嘅話建議嗌少麵
/雲桂香/太子/

|熱拌水晶粉|

食咗一個鐘,最後都食剩咁多,細食嘅話建議嗌少麵
2021-05-17
2021-05-18 864 views
呢間啲米線 成日食 真系好好味 啲湯底夠濃厚 豬軟骨夠曬入味 今次叫左個小食係 蒜泥白肉 啲口水汁同同埋啲蒜蓉都好香好香 蒜泥白肉 入面夾左青瓜 口感都幾唔錯 但如果蒜泥白肉 再凍啲就爽啦
豬軟骨通菜小窩米線
豬軟骨通菜小窩米線
2021-05-07 778 views
今日開心係同好朋友一齊食🤤因為又可以叫多幾款小食😆😆之前一向都係三哥fans,但實在好多時都要等位,所以都揀其他試。好耐之前都食過雲桂香,覺得冇乜特別。但又自從入咗米線關注組,搞到我都想去雲桂香食😂😂😂總括豬頸肉、墨魚頭、腩肉會係必點推介🤩🤤雲吞餡幾好,但皮比較厚🥲還可以。芽菜韭菜勁多,簡直多到似一款餸😂小食有皮蛋、春卷同埋炸雞翼😍🤤皮蛋基本嘢,辣度OK。春卷好食,我自己鍾意點返自己碗湯再食😆🤤好味!炸雞翼冇得輸,香口嘢最開心🤤😍

2021-05-05 441 views
酸辣粉正宗好味 豬紅夠嫩 腩肉夠香 好惹味口水雞就差啲 雞比較韌 但個汁都ok嘅另外叫咗炸春捲同炸雞翼唔記得影強烈推薦呢兩個小菜✌🏻✌🏻環境就正常 唔算污糟 服務都正常 唔算好亦唔算差
酸辣粉正宗好味 豬紅夠嫩 腩肉夠香 好惹味
口水雞就差啲 雞比較韌 但個汁都ok嘅
另外叫咗炸春捲同炸雞翼唔記得影
強烈推薦呢兩個小菜✌🏻✌🏻
環境就正常 唔算污糟
服務都正常 唔算好亦唔算差

2021-05-01 683 views
雲桂香以前返學成日食,今日路過忍唔住要止止啲米線癮😜🌠小窩米線湯底有酸辣、麻酸辣,而辣度有大、中、小辣,今次揀咗麻酸小辣,最鐘意雲桂香嘅酸辣有麻辣酸香,食落有啲麻痹嘅感覺,咀唇帶微麻,好正!腩肉經醃製帶微辣味,好夠味,豬紅細嫩爽滑,真係好正!🌠熱伴米線份量真係超多,揀中辣,辣中微嗆,鐘意熱伴係因為麻辣更濃郁,腐皮非常掛汁,食落辣度更強,非常過癮! 豬大腸經鹵水過好入味,大腸冇乜肥膏,口感好有嚼勁🌠凍朱古力食麻辣米線配凍朱古力絕對一流,朱古力帶甜夠凍,熱麻與凍朱配合真係好完美😆
雲桂香以前返學成日食,今日路過忍唔住要止止啲米線癮😜

🌠小窩米線

腩肉經醃製帶微辣味,好夠味,豬紅細嫩爽滑,真係好正!

🌠熱伴米線

豬大腸經鹵水過好入味,大腸冇乜肥膏,口感好有嚼勁

🌠凍朱古力
快靚正既午餐雖然旺角食肆好多但對於米線都係情有獨鍾~話說樓下好似執過下 光猛左,易搵好多 今次唔食例牌蒜泥白肉 食夫妻肺片 不過呢 今次調味真係過左火 太咸啦~ 同埋牛展勁多 肚得幾舊為左搭返個肺片 叫左個涼拌水晶粉balance 下肥牛 魚腐小鍋米線Fav既 combo ~ 佢哋嘅小鍋真係好食既 小辣對我嚟講岩岩好 酸度都好適中 呢餐100蚊左右搞掂 2個人既午餐算係咁了
快靚正既午餐
雖然旺角食肆好多但對於米線都係情有獨鍾~

話說樓下好似執過下 光猛左,易搵好多

今次唔食例牌蒜泥白肉 食夫妻肺片

為左搭返個肺片 叫左個涼拌水晶粉balance 下

肥牛 魚腐小鍋米線

呢餐100蚊左右搞掂 2個人既午餐算係咁了
2021-05-01 288 views
有些味道真係會上癮架。由細食到大嘅酸辣,酸中帶辣,湯底濃味又不會搶過酸辣味。好中意個湯底有肉碎,芽菜夠多,韮菜唔會煮到好淋。今次食腩肉,木耳薯粉。腩肉超入味,我特意叫佢地另上,食時才浸一浸熱湯,呢個食法更能食出腩出嘅肉甜味🥰
有些味道真係會上癮架。
今次食腩肉,木耳薯粉。
2021-04-29
Type of Meal
Tea
2021-04-26 438 views
由於成日都食小窩酸辣米線,所以今次就故意叫一啲唔同嘅野試下。重慶米線叫咗雞絲同生菜,因為重慶米線嘅湯底係非常之濃味,所以叫呢啲清淡嘅餸可以中和一下。今次叫嘅湯底係中小辣,以前一直都唔敢試,但今次試咗又覺得接受到,可能食得多咗米線,變到食得辣。佢嘅湯好重麻辣味,頭兩啖嘅時候,個喉嚨比較刺激,再食嘅時候,就開始習慣咗,越食越開胃。涼拌米線叫咗豬軟骨同鮮竹龍蝦卷,佢嘅涼拌米線係配上麻辣肉醬,某程度上係多咗一個餸。將肉醬同米線撈勻,味道係帶點辣同鹹,食落好開胃。豬軟骨一如以往煮得好食,個龍蝦卷都唔錯,不過份量略嫌少咗啲。
重慶米線

涼拌米線

2021-04-26 252 views
周不時都會搵唔同的米線店試吓唔同口味的火線,排行榜上top 10都試得七七八八,連鎖譚記就成日食,因為太多分店,工作附近一定有間,求方便。今日去旺角配眼鏡,於是想食真正的四川小鍋米線,醒起雲桂香,岩岩係配眼鏡附近,於是獨自上去,見到2:30餐廳仍然坐滿人,香港人真係好愛食米線。於是我就叫外賣, 叫左豬軟骨、腩肉兩餸的酸辣小鍋米線$47, 湯底清清的不會太油,配料有芽菜、肉碎、蔥花、芫茜、韭菜,味道岩岩好,特別愛雲桂香的豬軟骨,炆得非常入味同淋身,軟骨都淋曬,腩肉亦好入味肥瘦岩岩好。另外餐廳亦有好多唔同的小食,好辣的人有好多選擇,而我叫左個秘製豬頸肉$42,豬頸肉烤得好香口,咬落都好彈牙爽口,再配上泰式酸辣醬,更野味。加$10叫左杯凍咸檸七,超級正,好耐冇飲過,越來越少餐廳提供呢個飲品,所以鐘意飲的係,千萬不要錯過。

TakeAway
2021-04-24 398 views
米線控的我成日都會食米線,雲桂香就我平時食開的一間, 昨日係旺角拎野比朋友順便快閃一齊食返個 lunch, 食米線就最方便。我的那碗是腩肉,腐竹,大腸 中少辣小鍋米線, 腩肉輕輕帶點肥醃得夠濃味, 大腸滷的入味, 腐竹大大塊吸哂酸辣味,咁重口味的米線我最愛。好友的那碗豬軟骨炸醬薯粉, 由於友人食唔到辣,但又喜歡惹味野,所以叫左炸醬提味, 豬軟骨炆得夠入味夠腍多汁,薯粉滑溜好友大愛。一人一碗再配返杯凍o茶和凍菜蜜解熱解辣,咁就快閃完畢。

一人一碗再配返杯凍o茶和凍菜蜜解熱解辣,咁就快閃完畢。
晨咁早去旺角上堂周圍都冇乜餐廳揀因為未開門咁就去11點半開門嘅雲桂香度食lunch啦都幾差服務餐廳都多位枱與枱之間距離遠都算好坐唔使講餐牌選擇多鍾意食佢嘅熱拌但今日想食小鍋朝頭早嗌杯凍鴛鴦諗住醒醒神難飲到不得了少甜都勁甜怪味落單個姐姐都已經無表情重點係覆咗單都可以落錯單我嗌蘿蔔佢又黎咗鱈魚豆腐同佢講佢又黑口黑面,仲要望住我唔出聲咁你即係想點?後尾我費時佢加料我算照食麻酸辣中辣唔夠辣唔夠酸雲吞得兩粒又少食到一肚氣下次唔鬼黎食對面三哥好過整體來講服務差,黑口黑面落錯單都仲可以黑面咁嘅服務態度真係好少見食物質素一般份量少飲品差環境尚算舒適唔怪之得咁多劣評又無人拜拜 下次唔會再黎落咗單都黑面呢一下都係嬲
晨咁早去旺角上堂

重點係
覆咗單都可以落錯單

我嗌蘿蔔佢又黎咗鱈魚豆腐
同佢講
佢又黑口黑面,仲要望住我唔出聲
咁你即係想點?

環境尚算舒適
唔怪之得咁多劣評又無人
拜拜 下次唔會再黎
落咗單都黑面呢一下都係嬲

好掛住雲桂香呀食過咁多間始終都係鍾意返嚟西洋菜街呢一間 要個例牌啊唔該😋幾時上到嚟都係咁人山人海小窩米線小辣肥牛滷水豬大腸😍紅薯粉佢個滷水豬大腸真係咁多次都冇令我失望滷得好入味無多餘肥膏 不過唔記得左走芫荽走葱呀😣朱家就要小窩米線小辣🍜豬腩肉魚腐 又系飲曬啲湯見底 成日一唔知想食咩就會上左嚟呢到加多個小食炸龍蝦春卷🦞外皮夠晒吹卜卜熱辣辣佢仲有一個蟲草花雞湯米線🍜呢個又係我每一次嚟都想試 不過每次都徘徊喺小窩米線同呢一個蟲草花之間🥲🤣🤣
幾時上到嚟都係咁人山人海
小窩米線小辣肥牛滷水豬大腸😍紅薯粉