2023-03-24 215 views
放工後諗唔到食咩,又得一個人,咁岩經過呢間串燒店就買左啲串燒返屋企試下。燒賣 (8粒) $14質地煙韌,配左店舖既日本秘製辣醬伴食,好惹味😝燒明太子雞翼 (1pc) $20雞翼去骨後填入滿滿的雞肉同明太子,烤到雞皮金黃配搭鹹香帶微辣的明太子,雞肉滑嫰多汁,好惹味👍 鹽燒雞皮 (1串) $10燒完既雞皮香香脆脆又有少少煙韌,對雞皮毫無抵抗力😂燒豬頸肉 (1串) $24一串有3舊,豬頸肉肉脂均勻,肉質鮮嫰,口勁適中。 蒜香牛舌厚切 (1串) $42一串有3舊,牛舌燒到剛好,口感軟嫰又juicy,腍身得黎有咬口,一啲都唔韌,而且牛味濃。鹽燒雞翼 (2pc) $28雞翼燒得唔乾,肉汁仍然保留到。蒜蓉燒扇貝 (1pc) $38扇貝有好濃郁既蒜蓉和牛油香,扇貝鮮甜,性價比高👍🏼

燒賣 (8粒) $14
質地煙韌,配左店舖既日本秘製辣醬伴食,好惹味😝
燒賣 (8粒)
燒明太子雞翼 (1pc) $20

鹽燒雞皮 (1串) $10
燒完既雞皮香香脆脆又有少少煙韌,對雞皮毫無抵抗力😂

燒豬頸肉 (1串) $24
一串有3舊,豬頸肉肉脂均勻,肉質鮮嫰,口勁適中。

蒜香牛舌厚切 (1串) $42

鹽燒雞翼 (2pc) $28
雞翼燒得唔乾,肉汁仍然保留到。

蒜蓉燒扇貝 (1pc) $38
扇貝有好濃郁既蒜蓉和牛油香,扇貝鮮甜,性價比高👍🏼
2023-03-22
燒賣 (8粒)
2023-02-27 139 views
今日叫咗個鰻魚飯,蔥油雞扒飯同埋啲串燒全部都好好食,又唔會燒得乾身牛舌,雞翼,雞心都燒得勁juicy 呢度仲有日本青椒仔❤️Btw 唔記得咗影串燒🥲希望一直都keep到咁好既水準💪🏻
今日叫咗個鰻魚飯,蔥油雞扒飯同埋啲串燒
全部都好好食,又唔會燒得乾身
牛舌,雞翼,雞心都燒得勁juicy
呢度仲有日本青椒仔❤️
Btw 唔記得咗影串燒🥲
希望一直都keep到咁好既水準💪🏻
2023-02-26 92 views
真係好唔抵食,等超耐,之後碗嘢超細,雞扒又細又黑,炭燒雞扒燒到好似碳咁。飯超少,叫兩碗都食唔飽,食完好似冇食過嘢咁,真係超級超級超級伏。咁嘅一碗嘢47,真係狗都唔會再食。等勁耐之後見到咁嘅一樣嘢真係嬲到核爆,第一次好肚餓食嘢係覺得勁難食。
2023-01-25 140 views
食過好多次 其實啲手卷 飯 係幾好味但剛剛再叫一次個牛肉飯同吉列蝦飯個份量縮到得反50% 但價錢就一樣如果做到咁 幾好食都無用既然覺得做唔住 就執左佢 無謂做到咁樣衰食埋今次 無下次已經唔係平 仲要縮份量啲手卷係好食 但真係好貴之前食咁多次 就係因為見個牛肉飯同吉列蝦飯份量同價錢合理 所以先會幫襯咁多次加上夜晚好少鋪頭開到咁夜依家份量縮左一半 即係相對價錢貴左一倍本來40幾蚊一個飯 依家變80幾90蚊一個飯點可能仲會再幫襯好可惜
食過好多次 其實啲手卷 飯 係幾好味
本來40幾蚊一個飯 依家變80幾90蚊一個飯
點可能仲會再幫襯
好可惜
2022-12-07 187 views
鰻魚飯好難食,外賣超唔惦,仲差過自己超市買翻熱果d, 我雖然order細飯但估唔到只得兩細嚿鰻魚,$68完全不值,但配餐個湯和沙律係ok嘅,唔建議叫鰻魚飯,和圖片差得遠👎👎👎
小店做外賣,主打卷物嘅小店,卷物款款都想試,仲有手卷、壽司、刺身、丼飯、炸物小食、三文治...超多嘢食可以叫🥳✨雙撲手卷 💰78💫評分: 8.6/10📝火焰嘅芝士味濃郁,配蟹肉、蟹膏,蟹肉份量都好足,面頭都有蟹子同沙律醬‼️✨風林火山卷 💰78💫評分: 7.2/10📝辣味三文魚新鮮加蟹子令口感昇華!如果想食其他款色嘅辣味三文魚都可以叫佢嘅手卷🫶🏻✨溫泉蛋•碎蛋•蛋黃醬sando 💰32💫評分: 7/10📝好大份,一個人食一份都好夠,鍾意佢有隻溏心蛋,配埋碎蛋同蛋黃醬,超多蛋🤣,呢款厚身三文治包連皮超飽肚✨章魚小丸子💰28💫評分: 7/10📝呢款大阪名物入口爽彈,醬汁惹味,一共有六粒!✨忍者卷 💰78💫評分: 8.7/10📝上次叫咗呢款,有好邪惡嘅黑松露蛋黃醬,配埋creamy牛油果同鬆脆軟殼蟹無得輸🥹𝕐𝕠 ℝ𝕠𝕝𝕝@yoroll.hk 📍北角英皇道250號北角城中心地下1號舖(炮台山🚇A出口行1分鐘就到)🏡其他分店📍尖沙咀東部科學館道14號新文華中心地下62號舖(紅磡🚇D4出口行4分鐘就到)💫評分: 8.3/10💬呢間喺會令我encore嘅店,某啲卷物8粒仲過一百蚊,我叫嗰幾款就平價啲都
小店做外賣,主打卷物嘅小店,卷物款款都想試,仲有手卷、壽司刺身、丼飯、炸物小食、三文治...超多嘢食可以叫🥳
雙撲手卷

💫評分: 7/10
章魚小丸子

✨章魚小丸子💰28
💫評分: 7/10
📝呢款大阪名物入口爽彈,醬汁惹味,一共有六粒!
忍者卷

✨忍者卷 💰78
💫評分: 8.7/10

𝕐𝕠 ℝ𝕠𝕝𝕝
@yoroll.hk
📍北角英皇道250號北角城中心地下1號舖
(炮台山🚇A出口行1分鐘就到)

🏡其他分店
📍尖沙咀東部科學館道14號新文華中心地下62號舖
(紅磡🚇D4出口行4分鐘就到)

💫評分: 8.3/10
💬呢間喺會令我encore嘅店,某啲卷物8粒仲過一百蚊,我叫嗰幾款就平價啲都已經好有水準,不過價錢係對得住食物質素🫶🏻🤰🏻,大家快啲嚟支持呢間小店‼️行去炮台山東岸公園都係10分鐘🥳,趁宜家天氣涼啲可以拎外賣去嗰度食😋

❣️再訪?🅈🄴🅂

#yoroll #卷物 #外賣 #壽司店 #炮台山 #炮台山美食 #紅磡 #紅磡美食 #速遞 #followforfollow #foodieblog #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #foodlover #外賣店 #小店 #必食 #外賣自取 #日本菜 #日本料理 #刺身 #手卷 #日式 #日式便當
忍者卷
2022-10-23 190 views
因為媽媽介紹並要求生日要叫這家外賣,我就抱著試新嘢既心態試試,因為以外賣來說是有點貴,但當外賣送來時,看到足料程度,我覺得值了!配搭上亦好新穎但味道出奇地夾,比如黑松露軟殼蟹牛油果卷,贊!圖片為5人的點餐份量,結果最後剩下2盒孩子明天做早餐
圖片為5人的點餐份量,結果最後剩下2盒孩子明天做早餐
Delivery
2022-09-10 222 views
呢間店,之前係尖東都食過幾次。 今次見港島開左分店就試試佢, 一開頭都會懷疑兩間鋪應該唔同師傅,會唔會唔同味。 今次食左忍者卷、 Yo Roll 同 富士卷。 因為即叫即做,所以要d時間,但個收銀哥哥都會提醒要d時間,可以行個圈再番黎攞,唔洗係到熱辣辣等,好窩心🥰。我就同男朋友叫完就去附近supermarket 行下買下野,買完野番去就攞得! 之後一番到屋企就即刻要食吃,發覺同尖東分店味 道同份量都一樣。 分店可以維持水準 ,港島人有福了。 唔洗再過海先食到,因為我番工、居住都係港島,有時想食又唔想過海。 🥲十分推薦大家試佢哋既Yo Roll,雖然價錢係卷物入 面最貴,但真係好足料,有海膽、魚子醫、拖羅、三 文魚子。 另外,如果大家都係黑松露控就要試下忍者卷,黑松 露+軟殼蟹 賣$78真係唔係貴。👍🏻💕💕💕*沒用餐款待

*沒用餐款待
2022-09-03
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$140 (Dinner)
  • 忍者卷
  • Yo  Roll
2022-09-03 151 views
今日同老公去完街諗住買埋晚餐返歸,經過見到呢間新開日本野就試下啦。個menu好多選擇,卷物壽司手卷丼飯,連三文治都有!由於未試過呢間野,所以就一人揀一個有好多料嘅卷物試試佢咩料先~即叫即整要等十分鐘左右,不過收銀個哥哥幾nice幾好傾所以都唔多覺😄返到屋企急不及待試食,好足料又好味喎!啲卷卷一啖一舊食到好豐富夾埋又match嘅味道!食完先發現原來我食果個溫泉卷面頭好多葱,但個卷好味到連平時最憎食葱嘅我都唔覺唔覺食晒😂老公話佢個炸蝦軟殼蟹卷都好正!想再encore試埋佢啲手卷同丼仲有碎蛋三文治!
2022-09-03
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$128 (Dinner)
  • 溫泉卷、彩虹橋卷
2022-08-05 196 views
除左爭鮮之外,炮台山想食壽司終於有新option啦,炮台山地鐵站口附近新開左一間新派日式外賣點,門口設計搶眼,menu選擇都幾多,經過見到幾吸引就買左返屋企食,味道有驚喜。全部即叫即整,所以等待要稍微耐心小小,手卷足料多選擇,最愛富士卷同東京手卷😊😊會再幫襯。富士卷有鰻魚、牛油果配蛋黃醬,小朋友都吃得好開心。下次想試下有黑松露嘅忍者卷。外賣包裝貼紙設計都好有心思,門口設計搶眼,menu選擇都幾多,經過見到幾吸引就買左返屋企食,味道有驚喜。

富士卷有鰻魚、牛油果配蛋黃醬,小朋友都吃得好開心。

• 富士卷
2022-07-30 229 views
見樓下新開手卷店經開諗住試下,裝修係幾靚嘅,但真係只得裝修靚。睇menu 整體都比一般手卷店貴,比較平價嘅只有素食手卷。最後揀咗份睇落抵啲嘅火山卷物,一份$68有8件。望落去大大粒、蟹籽都鋪得多以為無死啦,如果好食貴少少都可以接受,但係8件大大粒全部都係飯🫠所謂火山卷其實係辣味三文魚卷,但擺入口基本食唔到三文魚、更加無辣味,全程淨係食到飯😑另外附送嘅壽司豉油都好咸。我都明白一次可能偶爾失手,所以我過幾日再去一次諗住試真啲,竟然闊別幾日、同一份卷竟然已經加咗$10價變咗$78一份味道品質依然同當初一樣🙄打死都唔會再幫襯🫡
見樓下新開手卷店經開諗住試下,
裝修係幾靚嘅,
但真係只得裝修靚。
睇menu 整體都比一般手卷店貴,
比較平價嘅只有素食手卷。
最後揀咗份睇落抵啲嘅火山卷物,
一份$68有8件。
望落去大大粒、蟹籽都鋪得多以為無死啦,
如果好食貴少少都可以接受,
但係8件大大粒全部都係飯🫠
所謂火山卷其實係辣味三文魚卷,
但擺入口基本食唔到三文魚、更加無辣味,
全程淨係食到飯😑
另外附送嘅壽司豉油都好咸。
我都明白一次可能偶爾失手,
所以我過幾日再去一次諗住試真啲,
竟然闊別幾日、同一份卷竟然已經加咗$10價
變咗$78一份
味道品質依然同當初一樣🙄
打死都唔會再幫襯🫡
2022-07-18
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)