2021-07-24 434 views
係出面街行到熱🥵🥵,入到黎美麗華廣場行下,途經過一芳,真係忍唔住買番杯野飲飲下先。最後揀左「黑糖粉圓鮮奶」中size$32 ..佢呢冰度同甜度都係固定既,個陣都有啲擔心會唔會好甜,但當飲起黎,又吾會甜到爆個種,個甜度可接受,鮮奶味都好重,都不過不失。
2021-04-07 2000 views
平時都很喜歡買一芳飲品,因為以前舊公司隔離就已經有一間,非常之方便,分店多其實都試過唔少不同嘅嘢飲,但就偏偏鍾情於一方嘅水果茶,仲要係小糖少冰,因為多🍬嘅話會太甜,突顯唔到水果茶嘅味道,已少甜嘅話水果嘅未到就比較突顯,會常常飲到熱情果重味,可能心理上面覺得飲水果茶都係算健康嘅,比一般飲珍珠奶茶還好。其實除咗水果茶係比較出名之外,一芳仲定期有一啲期間限定,好似上個月就已經有一啲紅豆系列,其實佢嘅紅豆香芋系列都唔錯。重點係幫襯咗佢咁耐,對一芳嘅乾淨程度係有一定嘅應可,因為去買嘅時候都覺得無論門面定裏面佢哋都非常之整齊乾淨,所以信心都大增

其實都試過唔少不同嘅嘢飲,但就偏偏鍾情於一方嘅水果茶,

2021-01-10 2019 views
.由共芳變翻一芳嘅手搖黃店💛相信大家都飲過一芳啦~今日同大家介紹下有咩心水同中過嘅伏基本上飲水果茶就冇錯㗎啦,其他嘅都伏伏地😂大家有推薦嘅飲品嘛?留言話比👦🏻👧🏻知啦!.👍🏻一芳水果茶 $30/$33益力多冰茶 $27/$30鮮榨柳橙水果茶 $30/$33.👎🏻黑糖粉圓鮮奶 $30/$33布丁鮮奶茶 $33———不專業評分💯食物指數 🍴: 💛💛💛🤍🤍環境指數 ⛱: 🚫抵食指數 🤑: 💛💛💛🤍🤍推薦指數 👾: 💛💛💛🤍🤍———📍一芳台灣水果茶 Yifang Taiwan Fruit Tea(唔打地址lu週圍都有🤪)
由共芳變翻一芳嘅手搖黃店💛
相信大家都飲過一芳啦~
今日同大家介紹下有咩心水同中過嘅伏
基本上飲水果茶就冇錯㗎啦,其他嘅都伏伏地😂
大家有推薦嘅飲品嘛?留言話比👦🏻👧🏻知啦!
👍🏻
環境指數 ⛱: 🚫
抵食指數 🤑: 💛💛💛🤍🤍
推薦指數 👾: 💛💛💛🤍🤍
———
(唔打地址lu週圍都有🤪)
2020-12-08 1205 views
今日突然好想飲冬瓜茶,所以特登走去間有冬瓜茶賣嘅手搖店。買完等左陣就拎到,佢個冬瓜茶甜度固定,冇得揀少甜,我走左就冰,覺得成杯野好飲,但係甜得濟,如果有得揀少糖會比較好
2020-12-08 236 views
今次諗住飲下啲茶,唔飲鮮奶果啲,所以試左佢個鹿谷烏龍,叫左微糖,雖然因為叫左微糖有少少苦,但覺得都幾好飲,佢少少苦但唔會好澀,好適合有時冇精神果陣買黎飲,係覺得排隊有少少耐
2020-09-14 2003 views
話說前排大熱既黑糖珍珠熱潮都散去,而家基本上買一芳都唔洗排隊😎 一芳既水果茶一直都係我最愛!但今次就試下黑糖系列先😝 兩杯打卡都一流!🥛黑糖粉圓鮮奶 $30我個人覺得呢杯好飲啲係因為黑糖配鮮奶😙 兩種味配搭真係好1+1,好夾🤩 都飲得出好濃既鮮奶味~而一芳最出名既係細珍珠🤣 飲完唔洗咬就吞落肚,中意大珍珠就未必岩啦!☕️黑糖粉圓鮮奶茶 $30呢杯我覺得似飲緊珍珠奶茶多啲🤨 咁點解我要比多幾蚊叫呢杯野?不過奶茶味好香濃,反而蓋左黑糖陣味🤭 好彩我朋友中意呢杯多啲!就同佢分工合作一人一杯☺️注意⚠️ 甜度同冰冰都係固定架!

🥛黑糖粉圓鮮奶 $30

☕️黑糖粉圓鮮奶茶 $30

注意⚠️ 甜度同冰冰都係固定架!
  • 黑糖粉圓鮮奶
2020-04-22 1603 views
有45分鐘時間跟朋輩見個面找個方便的地方買飲料於是進了美麗華由於隔壁店沒位置座了反正也站著 時間也不多我們就選上了這一家台灣水果茶一芳在選擇困難下店員忍不住出口相助 🤣最後我們各點了自己的水果茶她的是冰的 小甜而在下要喝熱飲 選了無糖暖暖的水果茶而幸好在下點無糖本身的果甜已經太足夠了全因放了熱情果裡面還能吃到橙肉 蘋果由於熱飲杯子不透明的裡面有什麼都是一個謎和驚喜如不喜歡甜的見意點別的或是點冰飲因為 對在下而言真的太甜了放久了到了接近室溫會更甜冷飲的話冰溶解後應該能中和味道真的用料十足甜死寶寶 😅
有45分鐘時間跟朋輩見個面

放久了到了接近室溫會更甜
冷飲的話冰溶解後應該能中和味道
真的用料十足甜死寶寶 😅
2020-04-22
$35 (Tea)
2020-03-22 713 views
珍珠奶茶你講呢間分店都真係有好多^_^喺台灣飲過覺得麻麻地反而香港味道比較好珍珠如果比較再有黑糖味少少會比較好個人會比較鍾意咬口感覺同埋甜甜地嘅味道💕同朋友飲杯好開心!下次可以試埋其他味道覺得佢哋屋企水果茶係最出名唔知味道如何,下次再同朋友過你選擇一下!珍珠如果再多啲就好啦真係好鍾意多珍珠嘅奶茶奶茶嘅奶味如果再出啲都會更加好味分量來講就正正常常啦一杯大概兩個鐘內就已經飲完正常嘅感覺唔會飲完太甜太膩!
珍珠奶茶你講呢間分店都真係有好多^_^
喺台灣飲過覺得麻麻地
反而香港味道比較好
珍珠如果比較再有黑糖味少少會比較好
個人會比較鍾意咬口感覺
同埋甜甜地嘅味道💕
同朋友飲杯好開心!

下次可以試埋其他味道
覺得佢哋屋企水果茶係最出名
唔知味道如何,下次再同朋友過你選擇一下!
珍珠如果再多啲就好啦
真係好鍾意多珍珠嘅奶茶奶茶嘅
奶味如果再出啲都會更加好味
分量來講就正正常常啦一杯大概
兩個鐘內就已經飲完正常嘅感覺唔會飲完太甜太膩!
一芳出咗幾杯冬天限定飲品⛄️❄️❄️ 見呢杯個名好似好吸引咁就試試佢🙈🙈 見到佢沖個陣用嘅係維他奶麥精 呢杯甜度回定咗 而佢除左維他奶本身個甜度之外都無另外加糖 所以荳奶個甜度啱啱好👍🏻👍🏻👍🏻 不過佢嘅黑糖粉圓就太甜了(仲要係死甜的那種😣😣😣🤢🤢🤢) 整體黎講杯野味道唔差的~~😳但其實佢只係叮熱咗嘅維他奶麥精加上好甜嘅黑糖粉圓⋯⋯ 但係一杯中size就要$30 所以性價比唔算高🙁🙁
黑糖粉圓麥精荳奶
2019-12-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
2019-10-22 626 views
作為真·香港人,當然要支持一下良心小店~今日經過尖咀mira mall,見到有一芳,外間排左幾個學生,二話不說同朋友一齊「懲罰」佢!!!呢排推出左黑糖粉圓系列,每日限量100杯,好吸引!但因為一陣食飯,驚太飽就無試到~~~最後朋友就叫左仙草凍奶茶,而我叫翡翠鮮奶~~等左幾分鐘就有得飲啦~~朋友比我試飲左一啖,好好飲!!奶味好香,同仙草絕配,飲完唔覺膩~~我就叫左翡翠鮮奶,茶底香,奶味相對淡d,但都係好飲既~~

仙草凍奶茶

翡翠奶祿

我就叫左翡翠鮮奶,茶底香,奶味相對淡d,但都係好飲既~~
2019-10-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$25 (Tea)
仙草凍奶茶
翡翠奶祿
2019-10-09 376 views
經過一芳就入去支持下~夜晚都好多香港人排隊,等左5分鐘到就拎到啦。我嗌左黑糖粉圓鮮奶L($33),冰同糖都係固定既,成個底都係粉圓,好足料,又吾會太甜岩岩好,味道一流,一杯已經好飽~香港人,加油!
經過一芳就入去支持下~

夜晚都好多香港人排隊,等左5分鐘到就拎到啦。

2019-09-21 286 views
Lunch 之後要出去開會,避免飯氣攻心,開會釣魚,買番杯珍珠奶茶提提神。一芳的珍珠叫「粉圓」用上每天新鮮手工熬煮的小粉圓,搭配日月潭紅茶及新鮮鮮奶。今次點了一杯「黑糖粉圓鮮奶」,黑糖甜度剛好,鮮奶冰凍軟滑,粉圓充滿口感,開會時一邊𡁻就不會恰眼訓了!
2019-08-29 286 views
戒左好耐冇飲汽水呢d肥仔水,但系又唔想飲水咁dry,咁飲咩好?今日番工行過見到公司樓下間一芳都幾多人,一於就試下佢本身諗住飲黑糖珍珠奶茶呢d大路野放縱下自己啦點知靈機一觸見到有水果茶,好似健康好多,飲落個心理都平衡d就試一試佢啦,因為平時真系好少飲呢d台式飲料買完飛都等左一陣先有,睇黎真系即叫即整第一次叫唔記得嗌小糖,仲驚會好甜,但飲落好彩都ok見到有蘋果,橙呀,跟住系底有d百香果,飲落好有咬口,正過食珍珠話曬都系水果 哈哈飲完見到d水果切到一片片就打開封杯口個張紙,試下拎舊蘋果食下E都ok wo,雖然冇成個蘋果就咁咬咁新鮮但系叫杯野飲可以又飲又食都真系唔錯一試難忘,間唔中都可以飲下,一杯都系三十令蚊唔想買生果又要切又要食到成手既話系一流!!
今日番工行過見到公司樓下間一芳都幾多人,一於就試下佢
本身諗住飲黑糖珍珠奶茶呢d大路野放縱下自己啦
點知靈機一觸見到有水果茶,好似健康好多,飲落個心理都平衡d
就試一試佢啦,因為平時真系好少飲呢d台式飲料
買完飛都等左一陣先有,睇黎真系即叫即整

第一次叫唔記得嗌小糖,仲驚會好甜,但飲落好彩都ok

話曬都系水果 哈哈
飲完見到d水果切到一片片
就打開封杯口個張紙,試下拎舊蘋果食下
E都ok wo,雖然冇成個蘋果就咁咬咁新鮮
但系叫杯野飲可以又飲又食都真系唔錯
一試難忘,間唔中都可以飲下,一杯都系三十令蚊
唔想買生果又要切又要食到成手既話系一流!!
2019-07-29 303 views
今日同中學同學喺附近食完lunch之後,行到有啲頸渴,同學就話附近原來有一方,結果我哋就嚟咗買水果茶啦。我揀咗甘蔗清茶,問職員,即係甘蔗汁溝青茶。要咗無糖,但係都係OK甜,同學預約少糖就會覺得係太甜啦。我仲加咗粉圓,即係細細粒嘅類似珍珠嘅物體,但係比珍珠軟好多,亦都細好多。 總括來講味道尚可以,但始終鍾意珍珠奶茶多啲

我揀咗甘蔗清茶,問職員,即係甘蔗汁溝青茶。

總括來講味道尚可以,但始終鍾意珍珠奶茶多啲

2019-07-18 250 views
💁🏻‍♀️限定新品🍹.鮮榨柳橙水果茶 | 大甲芋頭鮮奶.想特別推薦新出限定的:::🍊鮮榨柳橙水果茶一芳一向最出名水果茶🍹這次新品用上鮮榨柳橙更吸引鮮果配上茶香 仍舊有切片水果夏天喝這個感覺很消暑🌞建議微糖少冰喔🙌🏻.一芳早前推出大甲芋頭鮮奶🥛我是芋頭控一定要試🤤鮮奶用明治奶奶~芋泥口感十分滿意,軟滑之餘帶點顆粒台灣大甲芋頭真的好棒香港真的買不到這種帶芋香的芋頭😢但唯一這杯好可惜的是不能選甜度冰塊對我來説好甜啊!!☹️
💁🏻‍♀️限定新品🍹
夏天喝這個感覺很消暑🌞
建議微糖少冰喔🙌🏻
一芳早前推出大甲芋頭鮮奶🥛
我是芋頭控一定要試🤤
鮮奶用明治奶奶~
芋泥口感十分滿意,軟滑之餘帶點顆粒
台灣大甲芋頭真的好棒
香港真的買不到這種帶芋香的芋頭😢