2024-05-03 238 views
姚姚酸菜魚 - 屯門市廣場2期 (屯門) 🍽️屯門的姚姚酸菜魚,真係隔一排唔識,就會有心癮。每次同阿女嚟食都可以滿足我哋兩個人所有願望。阿女鍾意食糍粑,我就無辣不歡。清涼爽口的新鮮水果烏龍茶,這杯茶沁人心脾,水果的甜蜜和茶的香氣完美結合,消暑又解渴。紅糖糯米茲粑,超多黑糖和黃粉,價格分別為這些糯米茲粑外皮Q彈有嚼勁,充滿了濃郁的糖蜜香氣,好有口感,煙煙韌韌。作為一個麻辣愛好者,我當然不能錯過他們的招牌菜麻辣香鍋。我選擇了麻辣鍋底,搭配了牛百葉、香酥豬扒、鮮茶樹菇、千葉豆腐和萵筍片。配料新鮮豐富,牛百葉和香酥豬扒口感嫩滑多汁,完全能夠滿足作為一個鍾意食辣嘅人嘅慾望。香脆雞翼,外脆內嫩,小朋友最鍾意食雞翼。姚姚酸菜魚 (屯門市廣場2期) (屯門)屯門屯隆街3號屯門市廣場2期1樓30-33及55號舖#姚姚酸菜魚 #外賣美食 #麻辣香鍋 #香脆雞翼 #美食推薦 #foodie #instafood #foodreview #foodlover #delicious #foodporn #foodgasm #foodstagram #foodphotography #foodaddict #yum

姚姚酸菜魚 - 屯門市廣場2期 (屯門) 🍽️

香脆雞翼,外脆內嫩,小朋友最鍾意食雞翼。

姚姚酸菜魚 (屯門市廣場2期) (屯門)
屯門屯隆街3號屯門市廣場2期1樓30-33及55號舖

#姚姚酸菜魚 #外賣美食 #麻辣香鍋 #香脆雞翼 #美食推薦 #foodie #instafood #foodreview #foodlover #delicious #foodporn #foodgasm #foodstagram #foodphotography #foodaddict #yummy #foodblog #foodgram #foodislife #foodpic #foodblogger
2024-05-01
最近香港飲食業不景氣 當然要繼續支持😉😉今日一家三口到屯市廣場這間姚姚酸菜魚 最近推出很多套 地道正宗😙裝修時尚,座位夠大,每台都食辣嘢好有氣氛啊🥳🥳春夏滋味套餐 三款菜式 77折$3381-姚姚酸菜魚精裝版其實份量不少,兩三個人足夠食,魚肉非常鮮嫩,完全沒有骨,用上新鮮青花椒🤩特別香非常誠意算是在香港食過最好嘅酸菜魚了😍😍酸菜亦都爽脆,用嚟下飯一流,忍唔住飲咗半碗湯😋😋2-片皮鴨(半隻)~老公至愛菜式之一,非常脆皮,鴨油非常香,而且份量很多👍👍3-川味鴨架~我特別鍾意吃帶骨部位,呢味菜好啱我😌辣辣地 有點涼拌嘅口感,下酒就一流,全部一啲都唔浪費非常值得推薦 -麻辣香鍋~$48麻辣鍋底 少辣 至少選擇五款食材 超級大一盤🤩🤩* 脆皮肥腸 乾煸過皮脆,保持油香* 雞翼 嫩滑 醬汁包住所有食材,加上花生粒增加口感,有四大隻添* 牛百葉 超級入味 爽脆 特別重口味 啱晒我🤣🤣* 田雞 正宗國內口味,好食嘅菜式 田雞肉同樣份量超級多* 花菜 走油過後保持爽脆 揸咗車 唯有飲可樂啦😉好滿意,人均吾使$200吃飽飽,6:30左右都差唔多冇位

裝修時尚,座位夠大,每台都食辣嘢好有氣氛啊🥳🥳

春夏滋味套餐 三款菜式 77折$338

1-姚姚酸菜魚精裝版
算是在香港食過最好嘅酸菜魚了😍😍
酸菜亦都爽脆,用嚟下飯一流,忍唔住飲咗半碗湯😋😋

3-川味鴨架~我特別鍾意吃帶骨部位,呢味菜好啱我😌
辣辣地 有點涼拌嘅口感,下酒就一流,全部一啲都唔浪費

* 脆皮肥腸 乾煸過皮脆,保持油香

* 牛百葉 超級入味 爽脆 特別重口味 啱晒我🤣🤣
* 田雞 正宗國內口味,好食嘅菜式 田雞肉同樣份量超級多
* 花菜 走油過後保持爽脆

揸咗車 唯有飲可樂啦😉
好滿意,人均吾使$200吃飽飽,6:30左右都差唔多冇位
2024-03-05 414 views
星期六放假揸車去遠啲😬嚟到屯門市廣場行街順便食lunch🍴揀咗呢排人氣大熱嘅姚姚酸菜魚✨裝潢別具心思,淺藍色好有家的感覺,俾人感覺溫馨和諧❤️特別一讚每個店員都好有禮貌,難怪keep住都好多人排隊💁🏻‍♀️🔹麻辣香鍋午市套餐嘅麻辣香鍋好抵食,仲有多款餸菜供選擇~今次就揀咗豬扒,即叫即制熱辣辣上枱超級吸引!!豬扒切成一件件方便入口,鬆軟又多汁🤟🏻套餐有齊金鳳絲苗白飯、頭抽時蔬、茉莉檸檬烏龍茶,呢個價錢真係性價比好高👍🏻👍🏻🔹雙人套餐估唔到呢度除咗食酸菜魚仲有片皮鴨,即刻叫個雙人套餐試吓先😆😆🔹姚姚酸菜魚(精裝版)酸菜特別採用正宗水東芥菜,經24天發酵醃製,食落特別爽脆入味~魚片細嫩滑溜,份量都幾多,加上湯汁調味恰到好處,令人回味無窮💝🔹片皮鴨(半隻)片皮鴨肉質細嫩,肥瘦適中,最出色係烤得香脆可口嘅鴨皮,皮下油脂分布均勻。將薄身餅皮包著鴨肉、鴨皮、蔥花、青瓜等爽口配料,再加入秘製醬料及砂糖,風味十足,口感極為豐富🌟🔹川味鴨架第一次試以川式製法嘅鴨架,鮮香帶點微辣,夠晒開胃🤤🔹川燒牛肉麵同樣為午市套餐嘅川燒牛肉麵仲可以轉蕃茄湯底,加送汽水一罐,相當抵食🎉麵質軟腍滑溜,蕃茄湯酸香帶甜,牛肉Q彈帶勁

🔹麻辣香鍋

🔹雙人套餐

🔹姚姚酸菜魚(精裝版)

🔹片皮鴨(半隻)

🔹川味鴨架
第一次試以川式製法嘅鴨架,鮮香帶點微辣,夠晒開胃🤤

🔹川燒牛肉麵
同樣為午市套餐嘅川燒牛肉麵仲可以轉蕃茄湯底,加送汽水一罐,相當抵食🎉麵質軟腍滑溜,蕃茄湯酸香帶甜,牛肉Q彈帶勁,好出色✌🏻

姚姚酸菜魚✨
📍屯門市廣場二期一樓30-31&55號舖
2024-03-02
2024-03-05 244 views
姚姚酸菜魚推出了麻辣香鍋,所以決定去試試看啦。這次去了屯門分店,這分店有窗感覺較光猛,跟其他店一樣裝修,也是Tiffany Blue配白色der📸。商務午餐性價比不錯欵,因為有小吃、時蔬、米飯和飲品。-▪︎姚姚蕃茄魚 HKD$138這個味道挺香的😆,熱辣辣原鍋配小燭台,不用怕魚肉變涼欵。魚肉肉質嫰滑無骨,裡有多款吸味食材和粉絲。湯底深色蕃茄味道濃郁,酸酸der味道感覺開胃惹味🤭。-▪︎麻辣香鍋 HKD$138這個可自款食材,點了脆皮肥腸😏,可自選辣度。裡面也有多款配料和麵條,所吃得飽欵。肥腸份量算是多的,有皮脆肉嫰的口感。味道香口惹味,會有愈吃愈辣的感覺。-▪︎蒜泥白肉 HKD$88賣盤賣相吸引打卡一下📸,把白肉包著青瓜絲,堆砌成花花的擺盤。面層鋪滿大量蒜泥,是個YYDS又香口der組合欵😍。口感爽脆清新,又帶點辣挺特別的。-▪︎紅糖糯糍粑 HKD$68吃完辣的食物吃這個就對了,平常也喜歡點來吃的,一份有6件還可選多黑糖🫰🏻。糍粑金黃色的賣相,有黃豆粉口感更豐富。外脆內軟口感煙韌軟糯😎,配黑糖味道香甜解辣。-▪︎彩虹烏龍冰粉 HKD$68這個也可解辣一下,冰粉大碗可跟朋友分享😚。裡有6款配料,

商務午餐性價比不錯欵,因為有小吃、時蔬、米飯和飲品。

▪︎姚姚蕃茄魚 HKD$138

▪︎麻辣香鍋 HKD$138

▪︎蒜泥白肉 HKD$88

▪︎紅糖糯糍粑 HKD$68

▪︎彩虹烏龍冰粉 HKD$68
這個也可解辣一下,冰粉大碗可跟朋友分享😚。裡有6款配料,所以口感挺豐富欵。擺放成彩虹的賣相,冰粉質感滑溜冰涼,酸中帶甜的味道感覺可以☺️。
2024-03-03
Type of Meal
Lunch
🦆片皮鴨半隻+酸菜魚2人套餐 $338除左有片皮鴨半隻之外,仲會跟埋鴨架,鴨架係麻辣涼拌🌶️🌶️睇落好辣,食落唔會好辣,仲好惹味,好香,都唔錯👍雖然覺得用黎整鴨湯仲一流,但涼拌都有風味👍片皮鴨質素正架😍最正佢有埋鴨髀,拎住食啖啖肉,勁多鴨油好邪惡😋😋佢特別係啲鴨肉都係唔會鞋恰恰,仲係好嫩滑😋酸魚魚叫左小辣,佢個鍋有蠟燭🕯️跟上,熱住唔會凍冰冰,好貼心☺️雖然佢煮係精裝版酸菜魚,兩人份量好夠食👏👏湯底唔會好油飲得過,我飲左3碗湯之後都無咩好口渴晚感覺,味精唔重👏湯底係偏酸開胃,酸菜份量都多😍魚質素都係嫩滑大塊😋抵食❣️🥛姚姚脆奶$58必點❣️❣️炸鮮奶已經好少地方有得食,佢炸粉薄而且我擺左係度好耐 再食返都係脆卜卜,外脆內軟好食!☺️☺️👍👍🐷香辣豬扒串串$98辣粉超惹味🔥🔥一串串甘食又有好風味,豬扒係整到超霖❣️❣️好耐都無食過甘霖既豬扒,啖啖肉~~都唔錯👍🍹新鮮水果烏龍茶$48好足料,有菠蘿、熱情果、哈蜜瓜、奇異果、青檸,茶底濃,叫左小甜 岩岩好👏
🦆片皮鴨半隻+酸菜魚2人套餐 $338

🥛姚姚脆奶$58

🐷香辣豬扒串串$98

🍹新鮮水果烏龍茶$48
  • 姚姚脆奶
5 day(s) ago 0 views
作為川菜界的一匠心之作,姚姚酸菜魚在香港的各大分店均深受好評~ 最近就試咗屯門的分店,體驗了這道經典菜品的魅力,店鋪環境雅致清新,裝潢都係用木質元素,配以簡約的現代風格。今次嚟點了他們的新品 麻辣牛香鍋,上菜已經覺得好香,令人食指大動,牛肉辣得過癮,多油多辣的關係建議要配白飯。到2人份姚姚酸菜魚鍋,肉質地彈牙,冇一絲腥味,酸菜的酸爽恰到好處,與辣椒、蒜泥等調味料完美融合,口感層次豐富都唔錯嘅。相信同朋友還是家庭聚會,都是不錯的選擇,重口味/喜愛川菜的朋友會喜歡!

2024-06-08
$300 (Lunch)
2024-06-11 0 views
同朋友好耐無見,今晚約出來試下呢間飯店,見到有海陸空套餐,就決定試下。海陸空套餐:姚姚酸菜魚+水煮牛肉北京烤鴨小食:川味鴨架星期三堂食滿$300,送口水雞添。姚姚酸菜魚🐟+水煮牛肉🥩一上枱見到紅卜卜,已經有d擔心,會唔會好辣,好彩酸菜魚嘅魚爽口彈牙,反而水煮牛肉,我覺得辣咗少少,最啱鍾意食辣嘅朋友。北京烤鴨🦆熱辣辣嘅薄皮包住烤鴨,再加上 醬汁同配料,我真係忍唔住,食完一嚿又一嚿,呢個份量兩個人食啱啱好。口水雞🐔因為呢個套餐已經好豐富,再加埋呢個口水雞,根本食唔曬。口水雞好嫩滑,辣度適中。如果三個人嚟食,應該可以食清晒。

海陸空套餐:
姚姚酸菜魚+水煮牛肉
北京烤鴨
小食:川味鴨架

星期三堂食滿$300,送口水雞添。

姚姚酸菜魚🐟+水煮牛肉🥩

北京烤鴨🦆

口水雞🐔
2024-05-29
2024-06-06 0 views
今日騎牛入到屯門🤣由於太耐冇食麻辣野食嘅關係🤭經過見到呢間餐廳就入左去試😼店員好好👍🏻任揀座位🤪當日天氣好好😌所以坐窗邊🙂‍↔️仲有輕鐵景🚃-🍜香濃麻辣湯套餐 三款海鮮小鮮肉:大蝦🦐豬頸肉🐖魚片頭🍢三款有營素菜:萵筍片🥒金針菇🍄‍🟫千葉豆腐🫘呢個套餐總共可以揀六款餸👀啱晒樣樣都想試吓嘅我🤣今次揀小辣都幾辣😶‍🌫️食得辣嘅朋友都諗清楚先叫中/大辣呀🫡-🌶️麻辣豚香鍋(豬腩肉、重慶酥肉、鮮豆皮、椰菜花、薯角)超級大鍋😱第一次食重慶酥肉~每條肉都超長而且幾惹味👅美極鮮辣汁正呀🤩每樣嘅份量都好多🤘🏻啱晒一大班朋友一齊食🤰🏻-🐔麻麻辣辣口水雞雞唔會太肥👏🏻亦幾嫩滑🧏🏻‍♀️-🧈姚姚脆奶呢種唔係港式炸鮮奶嗰種味道😮入面嘅鮮奶質感比較似啫喱~幾特別-🥬上湯野菌浸娃娃菜食完辣野一定要食番啲清淡野解一解🤭呢個啱晒🤓
🍜香濃麻辣湯套餐
三款海鮮小鮮肉:大蝦🦐豬頸肉🐖魚片頭🍢
三款有營素菜:萵筍片🥒金針菇🍄‍🟫千葉豆腐🫘

🌶️麻辣豚香鍋
(豬腩肉、重慶酥肉、鮮豆皮、椰菜花、薯角)
🐔麻麻辣辣口水雞
雞唔會太肥👏🏻亦幾嫩滑🧏🏻‍♀️
🧈姚姚脆奶
🥬上湯野菌浸娃娃菜
食完辣野一定要食番啲清淡野解一解🤭呢個啱晒🤓
2024-06-06 0 views
美極鮮辣汁。麻辣牛香鍋($198)嫩牛肉、牛柏葉、鮮豆皮、椰菜花、薯角超級大盤 目測是三至四人份量沒想過牛肉嘅份量 都不少牛肉口感鮮嫩 有咬感 無筋亦不靭.每一樣餸都沾滿了麻辣香而麻辣的味道亦恰到好處讓人感受到麻辣带来的獨特風味.而薯角是我最喜歡先麻辣 後感受淡淡的薯仔味每一淡都能讓人感受薯仔和麻辣的完美融合沒想到食酸菜魚的地方竟然這個麻辣鍋給了我驚喜姚姚酸菜魚($288)酸菜魚採用新鮮鱸魚切塊每片都大大塊每口都啖啖肉仲要零魚骨而酸菜入口鮮爽酸辣度 可自行選擇新鮮水果烏龍茶($48)烏龍茶配上新鮮水果的獨特風味每一啖都能感受到水果的甜蜜和茶的清香這款飲品 真係食辣必備解辣之餘 又解渴
美極鮮辣汁。麻辣牛香鍋($198)
嫩牛肉、牛柏葉、鮮豆皮、椰菜花、薯角
超級大盤 目測是三至四人份量
先麻辣 後感受淡淡的薯仔味
每一淡都能讓人感受薯仔和麻辣的完美融合
沒想到食酸菜魚的地方
竟然這個麻辣鍋給了我驚喜
姚姚酸菜魚($288)
酸菜魚採用新鮮鱸魚切塊
每片都大大塊
每口都啖啖肉
仲要零魚骨
而酸菜入口鮮爽
酸辣度 可自行選擇

新鮮水果烏龍茶($48)
烏龍茶配上新鮮水果的獨特風味
每一啖都能感受到水果的甜蜜和茶的清香
這款飲品 真係食辣必備
解辣之餘 又解渴
  • 麻辣香鍋
之前已經食過一次個陣冇食到個「神仙套餐」即係酸菜魚加北京烤鴨一直都好想嚟試吓所以今日決定要嚟食啦我哋叫咗以下幾樣嘢食- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1. 春夏滋味套餐神仙套餐一共三款可揀春夏滋味包有精裝版酸菜魚半隻北京烤鴨、川味鴨架記得之前食酸菜魚嗰陣叫得唔夠辣而搞到酸味太重今次叫返正常辣度 酸辣味平衡返湯頭一樣滿滿墊料 魚片/配菜入味新鮮鱸魚肉質依然滑溜冇骨北京烤鴨外皮烤到酥脆有啲油脂 好入口即融嘅感覺薄餅包住烤鴨、青瓜、大蔥、蘿蔔再點少少甜麵醬同砂糖口感超級豐富 一大味覺享受2. 麻辣豚香鍋見到最近廣告係同美極聯乘用美極鮮辣汁製成嘅麻辣豚香鍋呢碟好大兜好足料 入面食材豐富除咗滿滿辣椒、花生、芝麻墊料仲有豚肉、酥肉、豆皮、薯角、椰菜入口後充斥住川式麻辣香氣但唔會辣到食唔到 只有辣到上癮同埋啲餸都入晒味 啱晒重口味嘅另外仲有麻辣牛肉香鍋可揀
之前已經食過一次
個陣冇食到個「神仙套餐」
即係酸菜魚加北京烤鴨
一直都好想嚟試吓
所以今日決定要嚟食啦
我哋叫咗以下幾樣嘢食

1. 春夏滋味套餐
神仙套餐一共三款可揀
春夏滋味包有精裝版酸菜魚
半隻北京烤鴨、川味鴨架
記得之前食酸菜魚嗰陣
叫得唔夠辣而搞到酸味太重
今次叫返正常辣度 酸辣味平衡返
湯頭一樣滿滿墊料 魚片/配菜入味
新鮮鱸魚肉質依然滑溜冇骨
北京烤鴨外皮烤到酥脆
有啲油脂 好入口即融嘅感覺
薄餅包住烤鴨、青瓜、大蔥、蘿蔔
再點少少甜麵醬同砂糖
口感超級豐富 一大味覺享受

2. 麻辣豚香鍋
見到最近廣告係同美極聯乘
用美極鮮辣汁製成嘅麻辣豚香鍋
呢碟好大兜好足料 入面食材豐富
除咗滿滿辣椒、花生、芝麻墊料
仲有豚肉、酥肉、豆皮、薯角、椰菜
入口後充斥住川式麻辣香氣
但唔會辣到食唔到 只有辣到上癮
同埋啲餸都入晒味 啱晒重口味嘅
另外仲有麻辣牛肉香鍋可揀

2024-06-01
麻辣豚香鍋
🥘麻辣牛香鍋 $198食材有嫩牛肉、牛柏葉、鮮豆皮、椰菜花及薯角。加入美極®鮮辣汁,有小米辣椒鮮辣加花椒香氣,更提升咗食材嘅鮮味,辣得有層次!一邊覺得好辣,一邊又食得好過癮😝🌶️🍲滋味共享套餐 $438🔸姚姚酸菜魚(2-3人份)用上新鮮鱸魚,魚肉彈牙嫩滑,酸菜爽口,酸辣適中惹味,配白飯一流。🔸片皮鴨(半隻)🔸川味鴨架份量不少,性價比高。鴨外皮香脆,油脂度幾高,所以十分香口。配上鴨肉、醬料、青瓜、蒽、醃蘿蔔等,令整個口感同味道更豐富,亦中和咗油膩感。🔸是日涼菜辣油拌雞塊之類,雞塊無咩肉,咬吓骨過吓口癮。配凍飲、酒類都唔錯。麻辣豬手(贈送)店員話消費滿$300送,上枱個刻好驚喜🤣豬手好入味,口感彈牙,膠質豐富。

🥘麻辣牛香鍋 $198

🍲滋味共享套餐 $438
🔸姚姚酸菜魚(2-3人份)

🔸片皮鴨(半隻)
🔸川味鴨架

🔸是日涼菜

麻辣豬手(贈送)

2023年奪得米芝蓮推介殊榮姚姚酸菜魚登陸香港了,今天帶一家大小來吃吃!滋味共享套餐最能滿足各人需求,套餐包括招牌酸菜魚(二人份)、北京填鴨同是日涼拌菜姚姚酸菜魚一鍋酸菜魚集「麻、辣、香、酸」一身鱸魚肉薄而細滑,不帶半點腥酸,酸菜就選用經90日醃製嘅水東新酸菜 ,酸菜有莖也有葉,有濃有爽北京填鴨肉質滑嫩油膩感輕,連埋大蔥絲、青瓜絲、甜麵醬,用饃饃夾埋一齊食,非常滋味麻辣香鍋大滿貫最近姚姚酸菜魚同美極做緊Crossover,麻辣香鍋麻味十足外,用埋美極傳統獨特配方,味道濃郁,為你每一道餸菜增添無限鮮味滿滿不同材料有海蝦、雞翼、豬頸肉、芽菜配個白飯,滿足了姚姚酸菜魚(屯門市廣場2期) YAOYAO屯門屯隆街3號屯門市廣場2期1樓30-33及55號舖

麻辣香鍋大滿貫

姚姚酸菜魚(屯門市廣場2期) YAOYAO
  • 麻辣香鍋
2024-05-22 2 views
超抵食午市套餐!$300左右包酸菜魚再加烤鴨😱 香港都可以好抵食!環境餐牌晏晝黎食午市套餐或者全日套餐抵食好多! 神仙套餐 (春夏滋味套餐)$328包括姚姚酸菜魚(精裝)、北京烤鴨(半隻)、川味鴨架。神仙套餐有三款,居然係星期一至日全日供應😳。酸菜魚雖然係精裝版即係一人份量,但其實都唔少,我哋揀咗多麻多酸,真係酸到比平時食嘅高,好開胃,魚片十分嫩口,本身冇跟紅薯粉,建議加配。估唔到食酸菜魚嘅專門店都可以食到北京烤鴨,而且唔馬虎,鴨頗油脂度高,鴨肉就瘦肉為主,平衡口感,以呢個價錢來講,收貨! 麻辣香鍋大滿貴(午市套餐) $138包是日小食、頭抽時蔬以及手打檸檬茶。午市套餐又係好抵食,平時單點麻辣香鍋要$198,依家$138有埋是日小食、頭抽時蔬以及手打檸檬茶,是日小食係藤椒無骨鳳爪,幾夠辣,有埋青瓜,唔錯。麻辣香鍋有鮮蝦、雞翼、豬頸肉、薯仔、豆芽、蓮藕片及椰菜花,好大盤😳用上美極汁配辣椒,鹹香得嚟好惹味。 紅豆烏龍冰粉 $38紅豆烏龍冰粉用嚟食酸菜魚前打底/做飯後甜品都得,同內地食嘅一樣!

餐牌

晏晝黎食午市套餐或者全日套餐抵食好多!

神仙套餐 (春夏滋味套餐)$328

包括姚姚酸菜魚(精裝)、北京烤鴨(半隻)、川味鴨架。

鴨架

麻辣香鍋大滿貴(午市套餐) $138

紅豆烏龍冰粉 $38
紅豆烏龍冰粉

紅豆烏龍冰粉
2024-05-22 2 views
餐廳環境:餐廳以湖水綠色為主調,而且空間亦十分大和光線充足,座位舒適💚🩵食物方面:✨麻辣香鍋麻辣香鍋用美極鮮辣汁,一黎到,份量大鍋到3-4人食都得,麻辣味好濃,配合豚肉加埋好爽口,而且又有菜、薯仔、花生等配料👍🏻👍🏻👍🏻✨姚姚雞翼雞翼加上姚姚自家醬汁,好惹味,小朋友岩食🫶🏻✨藤椒無骨鳳爪同平時食開既無骨鳳爪吾同,佢哋今次係麻辣,不過少少辣,媽咪都食到😆😆✨香港頭條 (油條)又係多到誇張既朋友😂😂打孖黎勁大條,脆卜卜,好好食😋✨彩虹烏龍冰粉有小丸子、提子乾、紅豆、花生碎、芝麻、椰汁,撈埋一齊食好好味🤤而且仲可以解辣,真係必叫😂😂😂✨飲品我哋叫左多多桃膠椰奶同新鮮水果烏龍茶🤩多多桃膠椰奶岩哂女士飲🤭又可以養顔,又吾會太甜,又有咬口😆😆新鮮水果茶有果肉,味道清新👍🏻👍🏻姚姚酸菜魚 (屯門市廣場2期) (屯門)屯門屯隆街3號屯門市廣場2期1樓30-33及55號舖

餐廳環境:

食物方面:
✨麻辣香鍋

✨姚姚雞翼
雞翼加上姚姚自家醬汁,好惹味,小朋友岩食🫶🏻

✨藤椒無骨鳳爪

✨香港頭條 (油條)
又係多到誇張既朋友😂😂打孖黎勁大條,脆卜卜,好好食😋

✨彩虹烏龍冰粉

✨飲品

姚姚酸菜魚 (屯門市廣場2期) (屯門)
2024-05-12 10 views
酸菜魚拼番茄魚-無咩特別好食,但又唔難食,不過份量好少,配菜番茄,粉絲咁,魚就睇圖片就知道唔多,第一次食咁既份量既酸菜魚片皮鴨-有啲失望,好油,又唔食,總之未食過咁難食擔擔麵雖然最普通又冇湯,但小朋友可以食好多,炒飯,應該係最好食,起碼係熱既,仲有炒鴨架冇影到,得果辣味,其他味都食唔到,真係第一次食,最後叫左個唔知炒咩肉,辣辣地咁,都應該係即炸,完全冇特別,缺點係冇咩小炒同熱食,真係嚟食酸菜魚就好去食,最後覺得其求食茶餐廳都好過呢間,因為茶餐廳都有唔同既小炒,有間老惹餐廳係建生附近小炒好好食。
片皮鴨-有啲失望,好油,又唔食,總之未食過咁難食
擔擔麵雖然最普通又冇湯,但小朋友可以食好多,
炒飯,應該係最好食,起碼係熱既,
仲有炒鴨架冇影到,得果辣味,其他味都食唔到,真係第一次食,
最後叫左個唔知炒咩肉,辣辣地咁,都應該係即炸,完全冇特別,
缺點係冇咩小炒同熱食,真係嚟食酸菜魚就好去食,
2024-05-12
Celebration