2021-04-26 492 views
今日同同事黎左呢間位於黃埔既日式燒肉店開左無耐,定價唔低,但好多人食,咁就即管試下佢~懶揀食咩既我地,見到有omakase set,就直接叫左,另外仲加左一塊Kakura名物,黑毛和牛西冷大判燒!點完菜無耐,店員就拎左醬料同一大塊牛脂肪比我地用黎抹係網上面。而且值得一讚既係,店員換網換得幾密,咁先唔會燒親肉都變黑色👍大判燒係薄薄既一片和牛西冷,油花好靚!但因為好薄身,好容易就燒過龍,餐廳經理Sean過左黎幫我地燒,亦介紹左食法。薄薄既一片帶有好正既牛肉香味,口感亦十分好。Omakase set既沙律同前菜正常發揮厚切牛舌既口感無得彈😍另外比較意外既係,佢既雞肉同豬肉都超好食!兩種肉都係爽脆彈牙❤️牛拼盤有四款唔同部位既和牛,款款既口感都唔同。而我最鐘意既就係特上牛胸腹肉同黑毛和牛裏腹小排。特上胸腹肉軟得黎帶啲彈牙既口感,而黑毛和牛裏腹小排除左更軟滑之外仲帶豐富既油香🥰最後既石鍋拌飯都係一大亮點,主要係食飯焦,而且調味唔會過辣又夠惹味,連我呢個唔太喜歡食飯既人都食左一碗飯!甜品方面,杏仁豆腐幾好食,有好香既牛奶味。雪米糍味道唔錯,但個皮略嫌太淋。

Omakase set既沙律同前菜正常發揮

2021-04-23
Dinner
原本plan今年可以一家人去日本旅行, 但環球疫症仲未好轉, 似乎今年旅行計劃又係無望。係網上無意中發現, 原來黃埔有間黎自日本九州佐賀人氣燒肉店, 人飛唔到去日本, 食餐過江龍燒肉, 止下日本癮都好!餐廳內環境間隔都幾闊落, 而且每張檯之間都有D距離, 私穩度頗高, 掃QR code落單, 每款食物都有圖片顯示, 又有分類, 夠哂清晰。牆上的宣傳poster, 亦吸引我地試試!【大叛燒!黑毛和牛西冷】一片過的和牛西冷, 賣相已睇得出靚料。牛脂比例較多, 燒嘅過程迫出部份牛脂, 沾上蛋汁, 減少油膩感, 肉質極之鮮嫩, 一咬之下, 口中充滿牛脂, 超正!!【鹿兒島和牛他他】和牛刺身色澤鮮緻, 入口質地有彈性, 跟蛋汁撈起, 再配上少少鹹嘅燒汁, 高質有驚喜。  【石燒雞肉泡菜鍋飯】石鍋飯熱辣辣滋滋聲上檯, 熱得底部生成了脆卜卜飯焦, 多款配菜撈埋一齊食, 層次豐富, 但雞肉、泡菜份量唔多, 食落冇咩辣味。多款燒肉都想試, 最後揀左個二人set, 一次過品嚐豬、牛、雞【宴(2人前)】每款牛都配得入味又夠林, 全部都好高質!鹽味牛舌: 爽口唔韌, 表面有少少鹽吊味, 表面燒至金黃, 香口惹

牆上的宣傳poster, 亦吸引我地試試!
【大叛燒!黑毛和牛西冷】
【鹿兒島和牛他他】
【石燒雞肉泡菜鍋飯】
【宴(2人前)】
每款牛都配得入味又夠林, 全部都好高質!
鹽味牛舌: 爽口唔韌, 表面有少少鹽吊味, 表面燒至金黃, 香口惹味。
特上牛胸腹肉: 含豐富纖維, 肉質豐厚, 肉味香
腹柳小排: 質地有彈性, 牛脂偏少
牛板腱肉: 油花均勻, 肉質細緻, 相對較林
黑毛豚無骨小排: 分佈如大理石紋、油潤甘香肉嫩
若雞脛柳: 嫩滑,某幾件仲連軟筋位, 爽脆有層次
晚市每位都有甜品送, 杏仁豆腐併雪米糍
杏仁豆腐超滑, 入口即溶, 杏仁味濃郁
雪米糍外層薄, 包住雲呢拿雪糕, 剛好平衡一下食完熱辣辣燒肉口中溫度。
2021-04-20
  • 大叛燒!黑毛和牛西冷
2021-04-19 643 views
今日同屋企人去黃埔食晚飯,見到有間燒肉嘅餐廳,門面好吸引,所以就入去試吓🍖好耐冇食燒肉,所以入到去就好興奮。餐廳裏面咁啱仲播緊鬼滅既歌,好有日本feel🇯🇵👍🏻大判燒!黑毛和牛西冷🐮 ($178)呢個係呢間餐廳海外店限定,而且係人氣既かくら名物,所以我哋都嗌咗一份試下,估唔到佢有意想不到嘅驚喜🤤呢塊黑毛和牛西冷🐮薄薄地,又有啲燒汁,啲紋理仲好靚。輕輕一燒就ok,之後再放落配有既溫泉蛋,撈埋一齊食既感覺好滑好好味,好想再encore呢個黑毛和牛西冷🐮🤤火灸黑毛和牛壽司🐮🍣 ($58)呢個壽司都好值得推介,因為佢既和牛好肥美,又唔會好細塊。店員會將和牛同飯團分開上,所以可以自己燒塊和牛👍🏻燒完後將佢放落飯團上面真係好吸引,因為個飯團已經吸收咗燒和牛既油脂,好香好好味😋兩樣一齊食就更加滋味🤤蔥鹽味牛舌🐮 ($88)呢個個牛舌配咗一小碟京蔥絲,夠晒味👍🏻 而且佢有返咁上下厚身,仲幾有咬口🤤黑毛豚無骨小排 ($88)有時叫得太多牛肉,都想試吓其他豬肉、雞肉或海鮮。呢個無骨小排有少少似豬腩肉咁,見到脂肪同肉分明🥩 呢個要燒耐,等啲豬脂肪燒到有啲焦香,食落更香又唔會覺得好似淨係食肥糕咁☺️特上牛胸腹肉

大判燒!黑毛和牛西冷🐮 ($178)
大判燒!黑毛和牛西冷

火灸黑毛和牛壽司🐮🍣 ($58)
火灸黑毛和牛壽司

蔥鹽味牛舌🐮 ($88)

黑毛豚無骨小排 ($88)
黑毛豚無骨小排

特上牛胸腹肉 ($98)
牛胸腹肉比腱肉厚身,大啖肉。已配燒汁,不過我覺得自己可以略減少少。口感軟嫩,有肉汁。

牛板腱肉 ($98)
牛板腱肉牛味重,雖然油脂睇落唔算多,但食落唔會韌。

辣冷麵 ($38) 細
冷麵可以揀辣或者唔辣,冷麵材料豐富😋 冷麵偏向韓式,有泡菜、青瓜絲、芽菜同蛋。辣味好濃,有好多辣粉,麵質幾爽,夠曬凍🍜
辣冷麵

佐賀米飯 ($38) 大
其實本身叫細飯,但原來餐廳俾錯咗大飯😂 大飯份量大概有成兩碗飯咁多,飯粒分明,軟硬適中。攞嚟撈燒肉就啱晒😚

甜品🍮
餐廳會為客人提供是日甜品🍮今日有杏仁豆腐布甸同雪米糍。杏仁豆腐布甸好凍好好味,質感好滑,仲有杏仁味😋另外雪米糍係雲呢拿雪糕嚟,塊皮好薄仲好大粒,幾好食😆而且賣相仲好靚,打卡啱晒🤤
甜品

Overall,啲肉好新鮮好靚,燒完仲好好味😋而且店員仲服務態度好好,講解清楚👍🏻

2021-04-15
火灸黑毛和牛壽司
辣冷麵
要成為佐賀牛🐮必須由佐賀縣農業行會認定📋農家飼養🐮🥩黑毛和牛種😍😍😍去轉九州先 日本🗾無牛不歡嘅我同朱家👩🏻‍🤝‍👨🏼要嚟食啦😋😋😋豆腐沙律 🥗做starter 平衡返食燒肉嘅油膩感重點推介呢個🌟✨大判燒-黑毛和牛西冷🐮🥩🌟10秒左右燒之後拌蛋漿🍳一齊食 好似壽喜燒 幸福感upupup💓💓每一啖都系油脂感好香入口即溶😍😍特上牛胸腹肉🥩Medium Rare就啱啱好啦塩味上牛舌 🐮👅呢個就要welldone肉質好爽口好香口 🐖黑毛豚脛肉 帆立貝(5件)錫紙盤配上牛油🧈一齊燒🧊🍜冷麵有二個sizes 我地叫左個細麵條煙韌吸曬冷湯汁 佐賀紫菜飯🍚🍙呢個我將佢配左🐮鹿兒島和牛他他一齊食 每一啖都有蛋汁🍳生牛肉同紫菜 中意食牛肉tartare一定好有feel!!!!最後仲有個甜品🍮做結尾 杏仁豆腐雲呢拿雪糕糯米糍☺️食飯質素好好 🥢🥡服務更加好 一坐底 經理Sean已經同我地介紹每一款汁醬 🧂分別系(檸檬汁配白肉🐖海鮮🦐🦑/辣汁/燒汁) 仲會細心講解每一款牛肉部位食法 每個同事都好有禮貌 食左一餐好好食好滿足嘅晚餐🥣特別一提🌬🌬抽風系統做得好好😋食完都唔會有成身油煙味🌪🌪

無牛不歡嘅我同朱家👩🏻‍🤝‍👨🏼要嚟食啦😋😋😋

每個同事都好有禮貌 食左一餐好好食好滿足嘅晚餐🥣

特別一提🌬🌬抽風系統做得好好😋食完都唔會有成身油煙味🌪🌪
  • 黑毛和牛大判燒
  • 牛舌
黃埔呢間來自日本九州佐賀的Yakiniku Kakura燒肉店,專食九州的黑毛和牛,我哋兩個人叫左Omakase Course再加一份店員極力推薦的黑毛和牛西冷🥩本身仲驚唔夠食,要再散叫點知飽到😆好滿足啊☺️🔸大判燒!黑毛和牛西冷!🐮果然無介紹錯!一大塊和牛西冷,脂肪分布比較多,店員快速燒,係咁易係燒板上燒兩下,拖一拖,都幾搶火😂再同溫泉蛋攪拌一齊食,牛味濃郁,質感相當軟林,真係好好食😍咁大塊兩個人分啱啱好。最貼心係店員可以幫手燒埋,太好喇,如果我自己燒燒燶左就好可惜🤣🔸Omakase Course每位 $398🔸沙律🥗泡菜三點盛🔸鹽味盛:鹽味上牛舌👅最愛食牛舌!充滿肉汁,肉質爽彈好有咬口🤤🤤蔥鹽味若雞雞脛柳🐣呢個都好有驚喜,平時都係覺得燒雞冇特別,今次一入口覺得雞肉相當嫩滑,一啲都唔乾!黑毛豚毛骨小排🐷類似豬腩片,比較乾身,不過重油香,建議點特製辣椒醬食!🔸燒肉汁盛:呢個Omakase Set正在可以試多款牛,款款都好高質,如果真係要我排次序既話😙會係:黑毛和牛裏腹小排▶️特上牛胸腹肉▶️ 和牛赤身▶️ 牛板腱肉🐮佢個黑毛和牛裏腹小排真係好好食🥺點招牌醬汁食就最夾😋🔸野菜 有冬菇、南瓜、雞髀

🔸大判燒!黑毛和牛西冷!🐮

🔸Omakase Course每位 $398
🔸沙律🥗泡菜三點盛

🔸鹽味盛:

鹽味上牛舌👅最愛食牛舌!充滿肉汁,肉質爽彈好有咬口🤤🤤

🔸燒肉汁盛:

佢個黑毛和牛裏腹小排真係好好食🥺點招牌醬汁食就最夾😋

🔸野菜 有冬菇、南瓜、雞髀菇

🔸石燒雞肉泡菜鍋飯
個餐仲有二人用的石鍋飯,配料相當之多,有大豆芽、菠菜、泡菜、紫菜等,店員幫忙攪拌,味道甜甜地,有啲飯焦幾好食。

🔸海澡湯

🔸甜品🍮有雪米糍同杏仁牛乳布甸,食完飽到😆

到宜家都好回味呢餐晚飯🥺黑毛和牛系列好好食!餐廳都坐得好舒服,食完成餐身上面又無油煙味。十分推薦呢間高質燒肉💯
  • 黑毛和牛大判燒
  • 牛舌
  • Omakase course
2021-05-03 0 views
哇哇哇,今次真係大飽口福,今晚同屋企人去食烤肉,聽聞黃埔有間烤肉店非常出名,同埋超級抵食,我們一家四口就特登過去食烤肉。呢度位於黃埔天地聚寶坊,第一次來呢間烤肉店,真係要book 定位,一到夜晚就好full好多人來食。一入門口令我最深刻印象既係服務員既服務態度,真係好有禮貌好熱情,特別係經理仔,真係好殷勤,令我完全感受到被照顧被服務的感覺。我們看了看餐牌,發覺都好多款式選擇,牛雞豬都齊,咁grand 的燒肉店,價錢望落去完全係抵食。我地四人最後揀左價值$998 的拼盤套餐,呢個係for 4 人份量,就甘睇個menu 都覺得正,上埋來大大碟仲正,里面份量仲好多,有鹽味牛舌,和牛背末脊肉,和牛赤生,特上牛胸腹肉,黑毛豚無骨小排,若雞雞腿,牛腸,宮琦黑毛豚香腸,壺漬無骨牛小排,全部靚肉,色澤一睇就知,食燒烤想食得安心,肉類的品質更為重要。樣樣肉都有吾同風味,難分高下,我就鐘意牛舌,和牛赤生,牛小排等,燒到半生熟都得,慢慢燒又用來送飯真係胃口大增。另外再點了一個熱賣中的黑毛和牛,呢個係店主推薦,好多人都必食,雖然薄切都好快燒好即食真係爽,口感真係一流,和牛真係無得頂。食甘多肉肉,當然要食些飯,
食甘多肉肉,當然要食些飯,呢度既飯都大有來頭,佐賀紫菜飯,係用熊本縣阿蘇白川水源來煮的,聽落係咪很吸引呢,總之食落真係與別不同架,邊食肉肉邊撈飯,正到不得了啊。
最後呢度仲可以點酒,白酒紅酒啤酒任君選擇,食燒肉,飲返杯,完全係人生的享受,最尾仲送埋甜品,真係估佢唔到,甜品完全唔hea, 好好味雪糕糯米糍同布丁,呢間要book mark , 下次一定再來。
2021-04-29
2021-05-02 0 views
朋友同老公食生日飯,就揀咗老公最喜愛嘅燒肉🥳,我真心相信大部份男人都係鍾意食肉㗎🤣,一行五人唔想諗就嗌Omakase 快靚正👍🏻🌟 Omakase course $398 (二人起)套餐都包左以下Omakase 沙律泡菜三點盛鹽味上牛舌蔥鹽味藥若雞脛柳黑毛豚無骨小排特上牛胸腹肉黑毛黃牛裏腹小排牛板腱肉和牛赤身野菜佐賀米飯/石燒雞肉泡菜鍋飯海澡湯甜品✨呢個價錢我覺得份量都算OK,肉嘅質素都唔錯,但係佢有一個好致命嘅問題,就係佢好多肉都用同一個醃肉嘅汁,好似食邊塊都差唔多味咁!🤣朋友同老公食生日飯,就揀咗老公最喜愛嘅燒肉🥳,我真心相信大部份男人都係鍾意食肉㗎🤣,一行五人唔想諗就嗌Omakase 快靚正👍🏻🌟 Omakase course $398 (二人起)套餐都包左以下Omakase 沙律泡菜三點盛鹽味上牛舌蔥鹽味藥若雞脛柳黑毛豚無骨小排特上牛胸腹肉黑毛黃牛裏腹小排牛板腱肉和牛赤身野菜佐賀米飯/石燒雞肉泡菜鍋飯海澡湯甜品✨呢個價錢我覺得份量都算OK,肉嘅質素都唔錯,但係佢有一個好致命嘅問題,就係佢好多肉都用同一個醃肉嘅汁,好似食邊塊都差唔多味咁!🤣

🌟 Omakase course $398 (二人起)

套餐都包左以下

野菜
佐賀米飯/石燒雞肉泡菜鍋飯
海澡湯
甜品

🌟 Omakase course $398 (二人起)

套餐都包左以下

野菜
佐賀米飯/石燒雞肉泡菜鍋飯
海澡湯

Dinner
高級燒肉🤪耐唔耐都要食一餐好既😊獎勵自己🤣突然心血來潮,想食好既燒肉🐮所以去左屋企樓下食,第一次幫襯🤑估唔到質素甘好👍🏽.🐮黑毛和牛西冷 $280黎到拎牛超薄😂但係啲雪花紋好靚😇唔算好肥,侍應會好好甘幫我燒🔥見佢燒都有技巧😂燒完牛好有肉味🥳仲要點埋日本蛋😜滑嘟嘟,正呀.椿 (2人前) $698原來除左牛肉出色之外,雞肉🐣都好出色,就算係雞胸🐤都唔會話燒到好鞋😍出到黎好香,同少少脆口.最欣賞和牛赤身🤩肉質味重,同埋好香😍燒一燒好快熟,唔會話好肥好油膩😎.🍱甜品 $0每一個人都可以free甜品架😋雪米茲我最愛❤️
高級燒肉🤪
🐮黑毛和牛西冷 $280

椿 (2人前) $698

🍱甜品 $0
每一個人都可以free甜品架😋雪米茲我最愛❤️
2021-04-30 0 views
終於都放長假嚕🥳 之前喺IG見到呢間嘅燒肉好吸引,一於落堂之後約朋友去食豪啲,book定枱嚟試吓!果然係喜出望外咁好食😋🐂 大判燒!黑毛和牛西冷 $178呢個真係大力推薦💯 大大片,肉質鬆化軟嫩,入口即溶,牛味非常濃郁,而且醃得甜甜地、好好味,點埋生蛋一齊食,口感更順滑🤤 連唔太食牛嘅朋友都話正😂 推薦必點!🐂 黑毛和牛腹前小排 $218另外個人認為必點嘅係呢款!牛味好香濃,肉質嫩口多汁,唔點任何醬料就咁食已經perfect😋 朋友大讚好食(就黎可以推佢入坑食牛😂),佢話真係冇根冇渣👍🏻🐂 鹿兒島和牛他他 $128和牛刺身食過,和牛他他就第一次食。肉條夠厚身,一啲生肉嘅腥味都冇,肉質滑嫩,完全冇食到纖維。撈埋生蛋、醬汁、紫菜食,口感層次豐富☺️🐖 黑毛豚無骨小排 $88朋友話啲豬肉香口新鮮,燒完之後仲有好多肉汁,唔會乾身,我試咗都覺得豬肉味好出👍🏻🐓 若鶏雞脛柳 $80雞脛柳兩邊帶肉,中間類似雞軟骨,所以會爽口、有嚼勁,幾特別🤩🐓 若鶏雞腿 $78呢個相對雞脛柳會有更多肉地,肉質結實彈牙、有回彈,口感味道都唔錯🤓帆立貝 $78成個錫紙盒擺喺路上面燒,牛油🧈會慢慢溶,浸住啲帆立貝~ 帆立貝

🐂 大判燒!黑毛和牛西冷 $178

🐂 黑毛和牛腹前小排 $218

🐂 鹿兒島和牛他他 $128

🐖 黑毛豚無骨小排 $88

🐓 若鶏雞脛柳 $80

🐓 若鶏雞腿 $78

帆立貝 $78
成個錫紙盒擺喺路上面燒,牛油🧈會慢慢溶,浸住啲帆立貝~ 帆立貝大大粒,帶有牛油香味,味道鮮甜,口感Q彈😋

🥤青森蘋果乳酸梳打 $42
漸變層都幾靚🥰 入口清新涼爽,甜甜地,一啖肉一啖梳打就係爽🤪

🍦 甜品 $0
係雲呢拿雪米糍同杏仁露,presentation好靚🥰 雪米糍嘅質感啱啱好,軟硬適中,而且雪糕餡好足,皮薄餡靚☺️ 杏仁露嘅杏仁味勁濃郁,質感類似mousse,食一個唔夠喉🤤

Staff嘅態度超好,細心推介嘢食+解釋食法,又主動幫我哋換個烤肉架+執碟👍🏻 我哋食得太開心,坐到過咗鐘都唔知🙈 但staff都無黑面,反而好有禮貌咁溫馨提示返🙏🏻 服務態度好好💯 好彩book咗5:30pm嚟,見到之後都勁full!呢間燒肉真係高質,牛魔王嘅我表示下次要嗌個全牛宴😆
又到咗春天呢個季節,開始懷念賞櫻既美景,但今年仍然係封關,冇得去日本旅行,希望疫情盡快平息,比大家有得返❝家鄉❞🎎唯有今年將旅行既budget放多d係食上面彌補返,今次幫襯呢間係來自日本九州佐賀既過江龍,本店位於JR佐賀站附近,人氣非常高,啱啱攻入香港唔夠半年,已經攏絡咗唔少食客既心 🪵餐廳主要用咗傳統日式建築設計,以木系為重心,中間位置用咗薄而密既木柱去做個分隔,令客人就算坐中間都唔會覺得太嘈,保留私人空間,抽風系統強勁,唔會比油煙影響食欲,當落完order就上埋醬汁小碟,包括燒汁、辣燒汁同檸檬汁 眾所周知佐賀縣係一個主要既和牛產地,所以我地首先叫咗份佢地既signature大判燒!黑毛和牛西冷 $178 8/10 店員好友善主動幫我地燒,等我地可以享受到最好既和牛體驗,由於塊肉都幾長,佢首先將肉摺起先燒左右2邊,之後先攤開,反面後亦如是,令火力更平均,再放入蛋黃中沾汁而食,非常滑溜🍳由於日本和牛有大量脂肪酸,牛香味特重,幸福既感覺隨進食一波波襲來 🍯壺漬KAKURA牛胸腹肉 $108 8.5/10壺入面有一大塊厚身醃漬既胸腹肉,本身肉上有劃紋,令醬汁可以更易入味。當我將肉由壺中取出

大判燒!黑毛和牛西冷 $178 8/10

🍯壺漬KAKURA牛胸腹肉 $108 8.5/10
壺入面有一大塊厚身醃漬既胸腹肉,本身肉上有劃紋,令醬汁可以更易入味。當我將肉由壺中取出時,就好似玩緊印度蛇笛咁,一直拉上都仲有肉,放落烤網時更加發現肉仲大過網,要稍為摺起翻面燒先可以平均受熱。根據店員提點,燒至7,8成熟時再剪開細塊,醬汁酸酸甜甜帶出牛肉鮮味,份量好足夠,性價比最高之選
壺漬KAKURA牛胸腹肉

🥓"宴"燒肉拼盤 $498🥩
"宴"燒肉拼盤

🍖特上牛胸腹肉 7/10
有珠玉在前,呢份就被比下去,不過呢份肉就無經過醃漬,會食到多d牛既原味。
🥓腹前小排 8/10
厚薄適中,咬落有韌度,配合辣燒汁會上上地癮
🥩牛板腱肉 7.5/10
板鍵肉都幾大塊,咬落有好多牛本身肉汁流出,易咬無渣
😛鹽味牛舌 8/10
簡單燒一燒兩面就食得,薄得黎仲有嚼勁,牛肉味愈食愈出
🐤若雞雞脛柳 8/10
意外驚喜,因為雞脛柳有條筋,一食就feel到有爽彈感覺,口感相當唔錯
🐖黑毛豚無骨小排 6.5/10
肥肉偏多,兩面都可以燒得幾脆香,但欠缺肉味
🐃牛尾湯 $98 7/10
胡椒味好足,正宗夠哂惹味,入面既牛尾骨都連住好多肉同筋,飲完個人都暖笠笠。多款菇類令個湯添上鮮味。
牛尾湯

🍜小冷麵 $38 8/10
算大份,唔係幾啖就食哂既size,入面有半隻蛋青瓜紅蘿蔔等,食落好refresh
小冷麵

最後甜品都令人覺得呢餐晚餐完美落幕
🍮杏仁豆腐好creamy,杏仁味唔算好重,但味道持久淡逸,係口腔會慢慢回蕩。雪糕糯米糍帶住雲尼拿味清新口腔,掃走燒肉既油膩感🍦
2021-04-28
壺漬KAKURA牛胸腹肉
"宴"燒肉拼盤
小冷麵
2021-04-30 18 views
無得出國旅行總覺得心有結難抒🤪唯有以美食去解決🍆🥒🌽🥩🥓由日本九州襲港坐落於黃埔的Yakiniku Kakura主打鹿兒島和牛🥩🐮😋😋當然要來試下啦⭐"宴"2人前~特上牛胸腹肉、腹柳小排、牛板腱肉、鹽味牛舌、若雞雞頸柳、黑毛豚無骨小排😋雞頸柳燒到脆卜卜燒牛又好好味👍🏻👍🏻⭐大判燒🥩黑毛和牛西冷入口即溶😋香濃牛味留在口中回味無窮⭐再追加一份牛舌😛係我地至愛⭐牛油帆立貝
😋雞頸柳燒到脆卜卜
燒牛又好好味👍🏻👍🏻
⭐大判燒🥩黑毛和牛西冷
入口即溶😋香濃牛味留在口中回味無窮
⭐再追加一份牛舌😛係我地至愛
⭐牛油帆立貝
2021-04-26 0 views
早前去了位置在紅磡黃埔的Yakiniku Kakura 品嚐了又一頓豐富又水準高的韓燒晚餐!特別想推介:這是必要點的@黑毛和牛西冷,油脂分布平均入口即溶軟腍可口!2人前燒肉拼盤 共6款肉類,4款牛、1款雞、1款豬,我自己特別喜歡腹柳小排,食唔停口呀!再加上海鮮拼盤當中包括左帆立貝、海蝦魷魚🦑 韓國蠔 、帶子等,燒出啖啖新鮮,何其滿足呢!最後甜品🍮一樣驚喜,是杏仁豆腐布甸配雪米糍,估唔到甜品都好用心機的,完美的晚餐!YAKINIKU KAKURA 紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G1及G3號舖

特別想推介:
這是必要點的@黑毛和牛西冷,油脂分布平均
入口即溶軟腍可口!

2人前燒肉拼盤

再加上海鮮拼盤