Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

Restaurant: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
Offer: Cathay members can earn up to HKD4 = 2 miles with the Asia Miles by Cathay app. T&C apply.
Terms & Details:
  • Cathay members must present a membership QR code in the Asia Miles by Cathay app to earn Asia Miles.
今次我和姊妹來旺角,品嚐正宗韓式美食,「Yadllie Plate」Lunch時間去食有折扣優惠,歡聚閒談享受佳餚的好地方。魚介湯鍋韓國秘製魚介湯,濃郁湯底,包括魚糕串、魚豆腐、三式年糕,仲有白蘿蔔、雞蛋、蔬菜冬菇、金菇、娃娃菜等,食材高水準,令人唾涎三尺。火炙牛利用火槍火炙,聞到牛肉焦香,肉質彈牙,真心很好味。芝士蟹籽蛋捲芝士拉絲效果出,蛋捲入面是蟹籽及芝士,兩者好夾。八爪魚煎餅煎餅香脆,八爪魚肉質鮮嫩,吃得滿足。烤牛肉水冷麵烤牛肉厚身,食落啖啖肉,冷麵彈牙,湯底清爽。芒果雪冰新鮮的芒果果肉,雲呢拿雪糕球,質感幼滑。藍橙荔枝梳打酸甜味梳打,冰涼感覺,柑橘清新,滑溜可口。Yadllie Plate(旺角)地址:旺角西洋菜街1號兆萬中心11樓

魚介湯鍋

火炙牛

利用火槍火炙,聞到牛肉焦香,肉質彈牙,真心很好味。

芝士蟹籽蛋捲

芝士拉絲效果出,蛋捲入面是蟹籽及芝士,兩者好夾。

八爪魚煎餅

煎餅香脆,八爪魚肉質鮮嫩,吃得滿足。

烤牛肉水冷麵

烤牛肉厚身,食落啖啖肉,冷麵彈牙,湯底清爽。

芒果雪冰

新鮮的芒果果肉,雲呢拿雪糕球,質感幼滑。

藍橙荔枝梳打

酸甜味梳打,冰涼感覺,柑橘清新,滑溜可口。

Yadllie Plate(旺角)
地址:旺角西洋菜街1號兆萬中心11樓
2024-09-10 546 views
放假同埋朋友去旺角睇戲,我哋先去食午餐,朋友喜歡去兆萬中心Yadllie Plate食韓國嘢,餐廳裝潢簡潔舒適,主打手工炸雞。而家Lunch時間去食仲有折扣優惠 。蜜味乳酪粉炸雞:餐廳使用韓國走地雞、濟州島蔬菜和其他材料醃製,令雞肉口感更鮮嫩。炸雞外皮金黃酥脆,沾滿蜜糖味乳酪粉,味道甜中帶鹹,十分美味!還配有炸番薯條和蝦片,香脆可口。醬豬蹄:豬腳特式在滷汁加入韓國大醬及水果,豬腳已起骨切片,上枱時已香氣撲鼻,味道清甜,豬皮Q彈,肉質有嚼勁,吃多也不會膩。魚介湯鍋湯底清甜,湯鍋原鍋連小火爐一併上枱,配料有韓式魚糕、冬菇、金菇、娃娃菜、雞蛋、白蘿蔔等,配埋魚糕一齊食用非常鮮味。芝士蟹籽蛋卷:蛋卷有多重層次口感,內裡夾左蟹子和芝士,再加上茄汁和芥末醬,每一口都充芝士和蛋香。香芋沙冰:沙冰香芋味濃郁,口感綿密,加上忌廉更滑溜。

還配有炸番薯條和蝦片,香脆可口。

香芋沙冰:沙冰香芋味濃郁,口感綿密,加上忌廉更滑溜。

2024-09-08 518 views
朋友話之前食過間好出色嘅韓式炸雞, 一定要帶下我呢個為食妹去試試😆去到先知原來係Yadllie Plate🤣之前食過佢喺荃灣嘅分店已經留下深刻印象💖💖蜜味乳酪粉無骨雞唔使講嘢👌食炸雞梗係食冇骨雞啖啖肉至爽🤩好鍾意佢呢個乳酪粉,香濃嘅芝士味又一啲都唔會好飽😋黃金蒜香無骨雞炸香咗嘅冇骨雞件,沾上香蒜汁同埋一片片炸蒜一齊食,真係好鬼野味😉芝士辣炒雞店員喺我面前煮溶啲芝士, 個畫面好治癒😍邪惡嘅芝士加上勁辣嘅炸雞, 極度刺激🔥🔥🔥火焰牛韓牛果然係比較有咬口, 店員即場用火槍炙燒,香氣撲鼻😍連埋生蒜片和香蔥一齊食, 美味升級🥰辣豬肉拌飯呢個辣炒豬肉都係比較偏辣,適合好辣人士🔥賣相好靚,撈埋啲飯一齊食真係好開胃👏水冷面食咗咁多辣嘢兼重口味😆當然要叫返個清淡啲嘅, 平衡返我嘅罪惡感😁呢個水冷麵都幾煙韌, 又可以降下溫,夏天最啱食🤗菠蘿米酒呢個菠蘿米酒值得推介❤️菠蘿味好香又唔會假,米酒有淡淡米香味,成件事好match, 飲落即刻急急降溫❄️❄️巨峰乳酸梳打巨峰味道唔算太濃,亦唔會太甜😉

蜜味乳酪粉無骨雞

黃金蒜香無骨雞

芝士辣炒雞

火焰牛

水冷面

巨峰乳酸梳打
巨峰味道唔算太濃,亦唔會太甜😉

2024-09-07 553 views
Honeydew melon smoothie 蜜瓜沙冰 🍈(L) $68Butterfly pea cucumber soda 蝶豆花青瓜梳打 (R)$48左手邊嘅蜜瓜沙冰望落去已經十分吸睛🍧,面頭有香滑忌廉,飲起上嚟味道唔會太甜同埋太假,而右手邊嘅蝶豆花青瓜梳打相當fresh 🍹,有淡淡青瓜🥒香,同成杯梳打都幾夾,適合配搭韓國菜Crabby cheesy egg rolls 芝士蟹籽蛋捲🥚 $128 用咗足料蟹籽整成嘅蛋捲夠晒熱辣辣🔥,面頭有酸酸甜甜嘅沙律醬,裏面除咗蟹籽仲有半溶化嘅留心芝士🫕,邪惡又好食,係一款適合同朋友share嘅小食Shrimp salad 🦐 鮮蝦沙律 🥗 $118大大碗嘅鮮蝦沙律性價比好高,面頭有四至五隻新鮮大蝦🍤,口感爽口,味道夠晒新鮮,冇乜雪藏味,配埋清新嘅沙律都幾正Amazing platter 驚喜二重奏 $258呢一款店長都推介嘅驚喜二重奏相當有份量,裏面有頂級肉眼牛扒同埋香脆可口嘅炸雞🍗,肉眼扒用鐵板烘住可以自己燒,口感唔會太煙靭,而炸雞係來自韓國🇰🇷,絕對有質素保證,而且食落去外皮卜卜脆,裏面肉質嫩滑🐔,超級高質!Lemon chicken

Shrimp salad 🦐 鮮蝦沙律 🥗 $118

Amazing platter 驚喜二重奏 $258

Lemon chicken salad 檸檬雞肉沙律 $108
用檸檬汁🍋醃製嘅雞肉配埋沙律第一次食,夠晒特別,沙律充滿清新嘅檸檬香,主要有爽口嘅生菜🥬、火箭菜、車厘茄🍅,係一款夠晒養生嘅appetiser

Mini cream scallop tteokbokki noodles 🍝
迷你忌廉帶子年糕麵 $68
小朋友都啱食嘅迷你忌廉帶子年糕麵係唔錯嘅兒童餐之一👧🏻,主要有煎到好香嘅脹卜卜帶子、大量嘅菇類🍄‍🟫同埋彈牙又好食嘅年糕麵,配埋creamy 嘅忌廉汁,香噴噴又飽肚
我最近到訪一間位於旺角鬧市的韓式料理餐廳,名為「Yadllie Plate」,餐廳除了提供多款韓國菜之外,還有多款滋味甜品菜式!我們惠顧了以下菜式:🤩午餐時段用餐更享受折扣優惠!檸檬雞肉沙律 $108這道檸檬雞肉沙律清新可口,雞肉經過精心醃製,搭配檸檬的酸香味。沙律中的生菜和其他時令蔬菜提供了脆爽的口感,增添了層次感。半半炸雞 (原味及大邱辣醬) $208原味的炸雞外皮酥脆,肉質鮮嫩,另一款搭配特製的大邱辣醬,辣度適中,配搭香脆蕃薯條,配搭豐盛,非常惹味!白切五花腩 $288白切五花腩的肉質鮮美,肥瘦相間,口感滑嫩。搭配特製的醬油、韓式辣醬及香脆可口的生菜,能更好地突顯肉的鮮香。辣豬肉拌飯 $108辣豬肉拌飯是一道充滿滋味的主食,豬肉醃製入味,辣味十足,米飯粒粒分明,完美吸收了肉汁的香味。暮色百香 $128暮色百香是一道精緻的飲品,融合了多種熱帶水果的風味,口感豐富,這款飲品的甜度適中,酸味恰到好處。

我們惠顧了以下菜式:

🤩午餐時段用餐更享受折扣優惠!

檸檬雞肉沙律 $108

暮色百香 $128
暮色百香

2024-09-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
檸檬雞肉沙律
白切五花腩配菜
暮色百香
  • 半半炸雞
  • 原味炸雞
  • 飲品
走進旺角人氣韓國菜🪄匯聚多款韓國菜💕 可以一次過試匀炸雞、料理,真係好似返左轉韓國咁😎適合一班朋友一齊聚餐//小食拼盆炸物小食炸得好脆口,真心唔錯!最愛係個大大的哈哈笑薯餅,外皮炸到金黃色,食落更加脆口//香辣芝士八爪魚八爪魚份量意外嘅大,搭配芝士🧀及辣醬,每一口都帶來辛辣的刺激,推介!//蜜味乳酪粉炸雞伴隨蜜味乳酪粉的甜香,肉質鮮嫩,外皮香脆//玫瑰牛肉炒年糕每一嚿年糕都沾滿醬汁,入口夠濃味,充滿芝士香
走進旺角人氣韓國菜🪄

//小食拼盆

//香辣芝士八爪魚

//蜜味乳酪粉炸雞
伴隨蜜味乳酪粉的甜香,肉質鮮嫩,外皮香脆

//玫瑰牛肉炒年糕
每一嚿年糕都沾滿醬汁,入口夠濃味,充滿芝士香

2024-08-13
$200 (Lunch)
2024-09-03 532 views
今次係第二次嚟,兩個人食韓國嘢最可惜係食唔到好多款嘢食,不過今次可以食到上次冇食嘅炸雞,因為第一次嚟覺得呢度嘅嘢食整體質素都唔錯。炸雞外脆內軟, 不俗, 同其他韓國炸雞店都一樣好食,竟然有蝦片好驚喜!4.5/5分,可惜無相😂本來想叫滷水五花腩,但係賣曬,唯有叫白切五花腩啦。白切五花肉有啲清淡,不過配上青菜同辣醬口感都不錯嘅,係健康咗少少😂4/5分加埋韓國啤酒兩個人$500,不過食唔到個滷水五花肉真係有啲可惜🥲

白切五花肉
白切五花肉
2024-09-02 763 views
🦐 鮮蝦沙律 $118新鮮的蝦肉搭配爽脆的生菜,淋上特製的醬汁,清新可口🐟 魚介湯鍋 $238濃郁的魚湯底,融合了嫩滑的豆腐、各款魚糕、年糕、菇類、白蘿蔔和蔬菜湯汁鮮甜,天氣雖熱,但我地都不禁飲完一碗又一碗😋🍗半半炸雞 $208炸雞可以選有骨/無骨,本來想偷懶選無骨,但翻一翻餐牌,發現有骨炸雞是用原隻從韓國進口的走地雞🤩 當然要試一試啦加上秘製醬料(採用濟州島的新鮮蔬菜和20多種材料混成)然後用兩次不同的油炸方法,務求鎖實肉汁+排走多餘油份炸雞真的做到外脆內嫩!肉質鮮嫩,伴隨蜜味乳酪粉的甜香,非常高質❣️推薦蒜香口味炸雞皮也充滿濃郁醬汁,加上粒粒香蒜,有陣陣蒜香撲鼻而來!大家一致都吃到「嘩嘩嘩」🐙香辣芝士八爪魚 $138八爪魚雖然大大條,但肉質彈牙,一點也不會過韌!搭配香辣的芝士醬,每一口都帶來微辣的刺激,好過癮!🥭 芒果雪冰 $88雪花冰搭配新鮮的芒果果肉,甜蜜中透著清新的果香,配搭雲呢拿雪糕球,更添奶香 🍓 草莓乳酸梳打 $48酸酸甜甜的草莓味道,搭配清爽的氣泡,口感清新,令人心情好好🍍菠蘿米酒 $58充滿熱帶風味的菠蘿 + 醇厚的米酒 = perfect ☺️ 清甜的口
🦐 鮮蝦沙律 $118
新鮮的蝦肉搭配爽脆的生菜,淋上特製的醬汁,清新可口

🐟 魚介湯鍋 $238
湯汁鮮甜,天氣雖熱,但我地都不禁飲完一碗又一碗😋

🍗半半炸雞 $208

加上秘製醬料(採用濟州島的新鮮蔬菜和20多種材料混成)
然後用兩次不同的油炸方法,務求鎖實肉汁+排走多餘油份

❣️推薦蒜香口味

🐙香辣芝士八爪魚 $138
八爪魚雖然大大條,但肉質彈牙,一點也不會過韌!
搭配香辣的芝士醬,每一口都帶來微辣的刺激,好過癮!

🥭 芒果雪冰 $88

🍓 草莓乳酸梳打 $48
酸酸甜甜的草莓味道,搭配清爽的氣泡,口感清新,令人心情好好

🍍菠蘿米酒 $58
充滿熱帶風味的菠蘿 + 醇厚的米酒 = perfect ☺️ 清甜的口感中帶著微微的酒香,食炸雞必點呀
菠蘿米酒

✨原來在openrice訂位,午餐時段有7折!😱😱😱下次一定要早啲訂唔好蝕😭
2024-08-31 702 views
本來朋友想去旺角嘅Cafe但係我比較想食熱嘢所以揀咗呢間係旺角兆萬中心的韓國餐廳最正係中午有七折優惠火炙牛 特種部隊鍋都係我最鍾意嘅菜式食物種類比一般韓國餐廳豐富特種部隊鍋 最欣賞佢有好幾款芝士包括片裝芝士 和三色芝士加上芝士之後中和咗味道唔會太辣 仲有好多配菜加埋個辛辣麵就圓滿了香港最好食的部隊鍋之一火炙牛 賣相好靚 服務員仲會喺你面前用火槍火炙 好有儀式感 我覺得輕輕燒兩下就夠啦根據你嘅喜好熟啲 都可以大邱辣醬無骨雞手工炸雞係喺韓國🇰🇷空運到港所以啖啖肉,而且入口多汁比起香港食到嘅炸雞好食好多就連旁邊嘅蝦片都幾好食-香辣芝士八爪魚八爪魚好Q彈 魚會喺你面前幫你撈起芝士同埋辣醬撈埋好正份量都幾多 我哋兩個差啲食唔晒-水冷麵個汁幾特別用咗黃芥辣同埋醋所以會有種酸酸辣辣嘅感覺水冷麵都調節咗適合香港人口味軟硬適中-芝士蟹籽蛋捲夾層有種軟心嘅感覺芝士好香濃🧀 加上蟹籽脆脆地有雙重口感
本來朋友想去旺角嘅Cafe

香港最好食的部隊鍋之一

根據你嘅喜好熟啲 都可以

大邱辣醬無骨雞
手工炸雞係喺韓國🇰🇷空運到港
所以啖啖肉,而且入口多汁
比起香港食到嘅炸雞好食好多

• 火灸牛
  • 特種部隊鍋
  • 水冷麵
2024-08-27 781 views
2024年8月7日 星期三今日終於有機會同老婆兩個人嚟到旺角嘅呢間餐廳食飯,喺網上面見到評價唔錯,一直都希望可以嚟試下我哋上到去嘅時間暫時都唔算太多人,因為未到食飯繁忙時間,當我哋坐低做一陣之後,客人就開始陸陸續續嚟到,最後成個場已經坐滿人,餐廳都幾大,枱與枱之間有足夠距離餐牌上面有好多食物選擇,韓國菜方面都算多種類,除咗一般有嘅炸雞之外,仲有魚介湯鍋同特種部隊鍋添,價錢唔算太貴,最後我哋每款都點左少少黎試下等左大約十幾分鐘左右全部食物同飲品都已經黎齊晒,仲擺到成張枱都係,每樣食物既份量都幾多,好彩只係點左幾款食物,如果唔係兩個人一定食唔晒首先有陸軍醬油牛肉湯鍋,用左自家製醬油作為湯底,所以味道比起一般醬油無咁鹹,更食到裡面食材既原味,而且湯鍋裡面除咗牛肉之外,仲有好多配料,甚至可以落埋韓國辛辣麵一齊食,凈係呢個鍋我哋個肚都已經飽左一半我哋仲有叫到檸檬雞肉沙律,上面撒滿左芝士碎,裡面仲有腰果、雞肉、雞蛋、粟米粒同蕃茄粒添,十分豐富,每一啖都食到唔同既配料,而且醬汁好開胃之後飲品就有草莓乳酸梳打,酸酸甜甜,而且夠晒冰凍,飲落去仲食到草莓蓉添我就要咗暮色百香,其實係水果茶,裏面有青檸、檸檬
2024年8月7日 星期三

我就要咗暮色百香,其實係水果茶,裏面有青檸、檸檬同百香果等等,充滿果香,飲落去食到百香果,清新解膩,加上份量仲咁多,兩個人都足夠飲用

食韓國菜當然唔少得有炸雞,呢個係蜜味乳酪粉無骨雞配番薯條,蜜味乳酪粉酸酸甜甜幾開胃,令到炸雞都唔會太過油膩,亦唔會好快覺得飽,加埋檸檬汁一齊食,味道更加豐富, 至於番薯條就炸得好香口同脆身

最後仲有甜品芒果雪冰,甜品上面有一大球雲呢拿雪糕,側邊有好多切粒嘅芒果,而雪花冰上面仲淋上咗芒果醬,食落去好綿滑又夠冰凍,一個人完全食唔晒

叫咗咁多嘢食,埋單每人都係三百幾蚊,已經包住個肚走!!!
2024-08-07
$360 (Dinner)
2024-08-27 459 views
人哋枱坐低就自動自覺攞水但係唔知點解我哋呢邊坐低咗半個鐘都冇 Menu都冇寫,要自己落order喎收錢都冇人收 ??收埋+1都冇服務???餐廳環境唔錯嘢食不過不失芝士炒雞會幫手炒埋
人哋枱坐低就自動自覺攞水
但係唔知點解我哋呢邊坐低咗半個鐘都冇

Menu都冇寫,要自己落order喎
收錢都冇人收 ??
收埋+1都冇服務???
餐廳環境唔錯
嘢食不過不失
芝士炒雞會幫手炒埋
2024-08-22 742 views
兆萬中心都有好嘢食,呢間韓國餐廳真係非常讚,餐牌有好多唔同種類嘅傳統韓國食物,都有好多新潮嘅Fusion韓國菜,食物質素好高,而且餐廳嘅環境好乾淨企理,坐得好舒服,服務員服務態度好好,食得好開心炸雞炸雞好有風味,最重要係雞冇雪味,炸得好好,咬開一啲都唔乾,下面鋪咗好多炸甜薯條,好味八爪魚部隊鍋原隻八爪魚,新鮮爽脆,部隊鍋裏面都有好多料,全部食材都好新鮮,同埋個辛辣麵落去,非常好味又飽肚紫菜手抓飯非常欣賞呢個手抓飯,飯嘅黏度好好,上面鋪咗大量紫菜同蟹籽,簡單得來好惹味

炸雞

八爪魚部隊鍋

紫菜手抓飯
2024-08-22 568 views
🐥半半炸雞(原味+大邱辣醬)正宗韓式炸雞,外皮酥脆,內裏鮮嫩多汁。- 原味炸雞清脆爽口,而大邱辣醬則帶有濃郁馥郁的韓式風味。兩種口味搭配,可以品嘗到不同層次的韓式炸雞。🍲特種部隊鍋這道特色鍋物集韓式辣湯底、午餐肉、辛辣麵、金菇、菇、火腿及蔬菜於一身。配合爽脆蔬菜、軟糯的辛辣麵條和各種肉類料理,再淋上濃郁湯頭,層次豐富,品嘗地道韓式風味。🦐鮮蝦沙律新鮮肥美、大份量的蝦,配以爽脆的沙律菜和洋蔥,蝦肉Q彈多汁,與清爽蔬菜, 淋上特製沙律醬,口感清新怡人。🐄火灸牛肉塊外表金黃可口,待客人切開後,內裏卻呈現粉嫩多汁的完美狀態。特製醬汁淋在牛肉上,令其增添濃郁韓式風味。服務員在客人眼前燒烤牛肉,現場演繹整個製作過程,增添了一份別樣的食材互動體驗。肉質鮮嫩柔軟,入口即化。🍨蜜瓜沙冰夏日消暑必備,清新爽口的蜜瓜沙冰絕對是不二之選。冰涼酸甜的口感,配上軟綿綿的冰沙,猶如置身於仲夏夜的韓國街頭。一口下去,清爽沁涼,瞬間解渴開胃。☕️洛神花茶這款韓式熱飲以洛神花為主料,帶有淡雅的花香氣息。溫熱的茶湯回甘柔順,還富含維C,是養顏美容的好幫手。喝上一口,暖暖的質感舒緩身心,令人放鬆愜意。

🐥半半炸雞(原味+大邱辣醬)

🍲特種部隊鍋

🦐鮮蝦沙律

🐄火灸牛

🍨蜜瓜沙冰

☕️洛神花茶
📍 Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心) (旺角)旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓Yadllie Plate,除了道地的韓式風味,Yadllie Plate也融合了一些創意元素,推出了多款創意亞洲融合菜品,讓食客嘗試不同的口味體驗👉 驚喜二重奏 (頂級肉眼牛排、炸雞)💰258😋😋😋😋.9/5驚喜二重奏將頂級肉眼牛排與酥脆多汁的炸雞完美融合,為味蕾帶來了雙重歡愉。牛排火候恰到好處,肉質鮮嫩多汁,搭配蒜香奶油醬汁,令人回味無窮。炸雞外酥內嫩,開啟了味蕾全新的體驗。整道菜色份量十足,一次享受兩種經典美味👉 水冷麵 💰88😋😋😋😋.8/5韓式水冷麵清爽爽口,散發著清新的薄荷香氣。麵條軟滑有勁,口感豐富層次感強。蘋果新鮮脆甜,為整道菜增添了生氣,清涼解暑。這道菜不僅視覺豐富,味蕾體驗更是令人難忘👉 淑女辣醬炒年糕💰108😋😋😋😋.7/5淑女辣醬炒年糕糅合了年糕的Q彈口感和辣醬的微辣香氣,非常開胃。年糕煮至軟嫩有咬勁,吸附了辣醬的醇厚香味。微辣的味道剛好,不會讓人觀感感到刺激,而是一種悠長餘韻。這道菜既滿足了對辣味的嚮往,又不失清新爽口的特👉 香辣芝士八爪魚💰138😋😋😋😋
旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓

👉 驚喜二重奏 (頂級肉眼牛排、炸雞
💰258

😋😋😋😋.7/5

👉 香辣芝士八爪魚
💰138
😋😋😋😋😋/5
香辣芝士八爪魚入口即化,芝士醬汁濃郁香醇,與八爪魚肉質鮮嫩多汁交融,層次豐富。八爪魚本身的鮮味被完美襯托出來,而辣醬的辛辣香氣又為整體增添了活力。咬下去,芝士醬汁伴隨著微辣的餘韻在口中散開,令人欲罷不能。這道菜既富有創意,又能滿足對芝士和辣味的雙重追求

👉 香蕉沙冰
💰68
😋😋😋😋.7/5
香蕉沙冰綿密順滑,散發著濃郁的香蕉香氣,清爽順口。冰涼的口感完美平衡了香蕉的甜味,既不過於甜膩,也不會感到單調乏味。沙冰的細膩顆粒感與香蕉的軟爛質地交織在一起,令人回味無窮

👉 手調菠蘿啤酒
💰55
😋😋😋😋.8/5
手調菠蘿啤酒酸甜適中,充分展現了菠蘿的清新滋味。啤酒本身的醇厚度被菠蘿汁的酸爽感完美平衡,令整體口感豐富多層次。細膩的氣泡感加上菠蘿的清新香氣,創造出一種獨特而迷人的體驗

👉 芒果雪冰
💰88
😋😋😋😋.8/5
芒果雪冰顏色鮮艷吸睛,散發著濃郁的芒果清香。冰涼綿密的口感與芒果的酸甜完美融合,令人回味無窮。雪冰的細緻質地讓人有種輕盈浮動的感覺,而濃郁的芒果香氣又為這道消暑美食增添了動人的魅力。這款芒果雪冰不僅能夠解渴消暑,更能令人感受到夏日的清新愉快氛圍

回頭: yesyesyes,餐廳環境時尚舒適,裝修採用木質調,營造出溫馨的氛圍。無論是親朋好友聚餐,還是工作餐,Yadllie Plate都能提供優質的用餐體驗。
總的來說,Yadllie Plate為食客帶來正宗的韓式風味,同時兼具創意,是旺角地區值得一試的韓式餐廳🥰🔥👍🏻
驚喜二重奏
淑女辣醬炒年糕
香蕉沙冰
手調菠蘿啤酒
2024-08-16 752 views
今次又黎到食高質韓國菜🥳呢間舖頭已經係我去過第三次完全值得不停encore😚夏日炎炎前菜當然叫個沙律開開胃🤓檸檬雞肉沙律好清新份量好大 雞肉都好嫩滑配埋檸檬醋好fresh🥗之後就到台柱 驚喜二重奏😝呢個菜式係一定要叫佢可以一次過食到牛同炸雞🤪仲要兩款肉類都烹調得好高質頂級牛排用石板上 牛味香濃 入口即溶 質素同扒房有得揮!😎炸雞都皮薄餡靚 肉質好嫩🤤另外重有芝士蟹籽蛋捲😙芝士茄汁配沙律醬加玉子賣相吸引之餘香滑玉子搭上份量好多既蟹籽 口感更加豐富🧡最後重有烤牛肉水冷麵😊冰涼嘅冷麵加上嫩滑牛肉食完透心涼好舒服 味道同口感都好出色😙飲品就叫左百香果水果茶🍸一大樽適合幾個朋友一齊share 水果好足料 大讚👍🏻最後到甜品 試咗佢嘅士多啤梨雪冰🍓沙冰濃濃奶香味同好綿滑 加上香甜嘅士多啤梨 比出面嘅甜品舖更加出色👍🏻總結 全部食物同飲品質素都一流😝期待再encore第456次🤪Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心) (旺角)旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓
今次又黎到食高質韓國菜🥳
呢間舖頭已經係我去過第三次